Ο Ρόμπυ Μπουρλάς στην Public-Media Markt

Ο Ρόμπυ Μπουρλάς στην Public-Media Markt

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον «τόπο του εγκλήματος» επιστρέφει ο Ρόμπυ Μπουρλάς, καθώς αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Public-Media Markt, διατηρώντας παράλληλα τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Olympia, όπου ανήκει και η Public-Media Markt. Ο Ρόμπυ Μπουρλάς ήταν μέλος της ιδρυτικής ομάδας που δημιούργησε την Public, ξεκινώντας ως διευθυντής πωλήσεων στο μοναδικό κατάστημα Public που υπήρχε το 2006 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Το 2008 ανέλαβε γενικός διευθυντής της Public και το 2012 διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, θέση στην οποία παρέμεινε έως το 2015, οπότε ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου σε άλλη εταιρεία του ομίλου Olympia, τη Westnet. Εκεί παρέμεινε έως το 2018, οπότε και ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Olympia. Ο Ρόμπυ Μπουρλάς διαδέχεται στη θέση του CEO της Public-Media Markt τον Joern Taubert, ο οποίος αποχωρεί από την εταιρεία για προσωπικούς λόγους, και είχε αναλάβει CEO μόλις τον περασμένο Νοέμβριο. 

Εργο 86,8 εκατ. ευρώ στην Κύπρο από την Intrakat 

Μία από τις σημαντικότερες συμβάσεις των τελευταίων μηνών και μάλιστα στο εξωτερικό, υπέγραψε χθες η Intrakat. Πρόκειται για έργο 86,8 εκατ. ευρώ στην Κύπρο, το οποίο αφορά την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς. Σημειωτέον ότι είναι το πρώτο πρότζεκτ που αναλαμβάνει να εκτελέσει η Intrakat στην Κύπρο. Το έργο προβλέπει την ανάπτυξη αυτοκινητόδρομου, μήκους 15 χιλιομέτρων με δύο σήραγγες 900 μέτρων και πέντε υψηλές γέφυρες 1.400 μέτρων. Η εταιρεία έχει μειοδοτήσει σε έργα συνολικής αξίας 225,6 εκατ. ευρώ, τα οποία πρόκειται να συμβασιοποιηθούν τις προσεχείς εβδομάδες. 

Προτεραιότητα η αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων 

Ψηλά στην ατζέντα των ελληνικών επιχειρήσεων βρίσκεται η προστασία έναντι κυβερνοεπιθέσεων. Σύμφωνα με έρευνα της Microsoft, το 62,5% των εταιρειών διαθέτει ολοκληρωμένη στρατηγική ασφάλειας. Πρόκειται για ποσοστό πολύ μεγαλύτερο, σε σχέση με αυτό επιχειρήσεων στις υπόλοιπες πέντε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης όπου πραγματοποιήθηκε η έρευνα. Για το 79% των ερωτηθέντων κυρίαρχο ζήτημα αποτελεί η ασφαλής πρόσβαση σε εταιρικά δίκτυα από το σπίτι, με το 54%  να δηλώνει ότι σκοπεύει να μεταφέρει τα δεδομένα του σε ψηφιακό νέφος σε μία διετία.

Εβαλαν δύσκολα στη διοίκηση του ΕΦΚΑ

Νέο πονοκέφαλο στη διοίκηση του ΕΦΚΑ προκαλεί επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη, που επισημαίνει την υποχρέωση έκδοσης διοικητικών πράξεων επανυπολογισμού των συντάξεων για κάθε ένα συνταξιούχο. Μάλιστα, ζητεί οι πράξεις αυτές να  εμπεριέχουν τον αναλυτικό τρόπο και το αποτέλεσμα του επανυπολογισμού της σύνταξης ώστε να δίνουν στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να προσφύγουν κατά αυτών. «Μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να διασφαλιστεί αποτελεσματικά η ορθή τήρηση των βασικών αρχών που πρέπει να τηρεί η δημόσια διοίκηση κατά τη δράση της, όσο και τα δικαιώματα που πρέπει να απολαμβάνει το σύνολο των πολιτών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανεξάρτητη αρχή.   

Στους επενδυτές η πρόταση για ΔΕΔΔΗΕ

​​​​​​Εφυγε σήμερα με αποδέκτες τους 9 υποψήφιους επενδυτές η επιστολή-ειδοποίηση για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στον διαγωνισμό πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ. Η επιστολή εγκρίθηκε χθες σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ μαζί με την πρόταση της διοίκησης για τη συμφωνία μετόχων καθώς και την πρόταση της ΔΕΗ για τον τρόπο πώλησης των μετοχών. Οι προτάσεις αυτές θα αποτελέσουν και τη βάση των διαπραγματεύσεων με τους υποψηφίους επενδυτές, οι οποίοι θα αρχίσουν παράλληλα από αύριο να επισκέπτονται τα virtual data rooms του ΔΕΔΔΗΕ. Η ΔΕΗ έχει κάνει σαφές από την πρώτη φάση του διαγωνισμού ότι δεν είναι διατεθειμένη να απολέσει τον πλήρη έλεγχο των δικτύων και ότι θα διαθέσει μόνο ισχυρά δικαιώματα μειοψηφίας. Για παράδειγμα, το μάνατζμεντ που και μετά την ιδιωτικοποίηση θα ασκεί η ΔΕΗ θα δεσμεύεται για συγκεκριμένο μπίζνες πλαν και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ενώ ο επενδυτής θα έχει δικαίωμα βέτο για έργα από κάποιο ύψος και άνω. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή