Υψηλό το ενδιαφέρον για τον ΔΕΔΔΗΕ

Υψηλό το ενδιαφέρον για τον ΔΕΔΔΗΕ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θερμό παραμένει το ενδιαφέρον των επενδυτικών funds που προκρίθηκαν για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ. Από την περασμένη Παρασκευή που το Δ.Σ. της ΔΕΗ έδωσε το πράσινο φως για το άνοιγμα του Virtual Data Room, οι πέντε εκ των εννέα υποψηφίων υπέγραψαν την ίδια ημέρα σύμβαση εμπιστευτικότητας με τη ΔΕΗ για την είσοδό τους και τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της θυγατρικής, ενώ και οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι ανταλλάσσουν με τη διοίκηση της εταιρείας τα νομικά κείμενα με τις συμβάσεις εμπιστευτικότητας για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις. Στα χέρια των υποψηφίων επενδυτών βρίσκονται και τα προσχέδια της συμφωνίας αγοραπωλησίας (sale and purchase agreement), καθώς και της συμφωνίας μετόχων (shareholders agreement) τα οποία και θα αποτελέσουν τη βάση των διαπραγματεύσεων το επόμενο διάστημα και μέχρι τα τέλη Ιουνίου με τη διοίκηση της ΔΕΗ ώστε να καταλήξουν σε κοινά αποδεκτά κείμενα πριν από την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών. 

Εβδομάδα πληρωμών για αναδρομικά και αναστολές

Δύο σημαντικές πληρωμές έχουν προγραμματιστεί για την εβδομάδα που διανύουμε. Η μία ξεκίνησε χθες και αφορά 18.020 δικαιούχους αναδρομικών και συγκεκριμένα κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων, που θα λάβουν από επιστροφή μνημονιακών μειώσεων συνολικά 9 εκατ. ευρώ. Εντός της εβδομάδας αναμένεται ακόμη να πληρωθούν ως δεύτερη δόση του Δώρου Πάσχα, από το Δημόσιο, 29 εκατ. ευρώ σε 585.000 δικαιούχους που ήταν σε αναστολή τον Απρίλιο. Επιπλέον 2 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε 3.000 δικαιούχους (αφορά υπόλοιπα αναστολών 2020, αναλογία Δώρου Χριστουγέννων, υπόλοιπα 2021).

7.000 αιτήσεις για επιδότηση επιχειρήσεων εστίασης

Περίπου 7.000 αιτήσεις είχαν υποβληθεί έως χθες το πρωί στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το ειδικό πρόγραμμα επιδότησης των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη είχαν ήδη εκκαθαριστεί οι πρώτες 400 αιτήσεις, κάτι που σημαίνει ότι για όσες εγκρίθηκαν έχει προσδιοριστεί και η ημερομηνία εκταμίευσης των χρημάτων από τους δικαιούχους. H εκταμίευση υπολογίζεται ότι θα γίνεται εντός τεσσάρων εβδομάδων από την υποβολή της αίτησης. 

Μπαράζ ελέγχων για μη έκδοση αποδείξεων

Συναγερμός έχει σημάνει στη φορολογική διοίκηση μετά το άνοιγμα της εστίασης. Σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι δεν εκδίδονται αποδείξεις και ο φόβος είναι μήπως τα φαινόμενα ενταθούν μετά το παρατεταμένο lockdown. Στο πλαίσιο αυτό οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έχουν ήδη πιάσει δουλειά οργώνοντας τις παραλίες της Αττικής τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές την παραλιακή, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι αποβάσεις στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Αυτό που διαπιστώθηκε λοιπόν είναι ότι οι ταβέρνες στα παραλία της Αττικής αντί απόδειξης σε όσους πληρώνουν με μετρητά δίνουν το δελτίο παραγγελίας. Αντίθετα για να πάρεις απόδειξη πρέπει να πληρώσεις με κάρτα. 

Αυτόματη η έκδοση Μητρώου Εργοδότη

Σε ακόμη λιγότερο χρόνο γίνεται πλέον η σύσταση μιας επιχείρησης, καθώς διασυνδέθηκε η ηλεκτρονική υπηρεσία μιας στάσης (e-ΥΜΣ) με τον e-ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, μέχρι πρότινος η σύσταση μιας εταιρείας ολοκληρωνόταν σε ελάχιστο χρόνο λαμβάνοντας αριθμό ΓΕΜΗ και ΑΦΜ, όμως ο νόμιμος εκπρόσωπος/ιδρυτής της έπρεπε να κλείσει ραντεβού, να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να επισκεφθεί ένα από τα φυσικά υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ για να εγγραφεί και να λάβει Αριθμό Μητρώου Εργοδότη, διαδικασία που προκαλούσε σημαντικές καθυστερήσεις, χρονοβόρες μετακινήσεις και ταλαιπωρία. Πλέον απαιτούνται μερικά δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί η εγγραφή του, καθώς καταργήθηκε η υποχρέωση προσέλευσής του στα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ όπως καταργήθηκαν και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν να προσκομιστούν για την εγγραφή του. Ηδη έχουν διεκπεραιωθεί 1.757 υποθέσεις λήψης Αριθμού Μητρώου Εργοδότη (ΕΦΚΑ) με τη σύσταση νέων εταιρειών με τρόπο αυτόματο και γρήγορο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή