Δύο νέα μέλη στο Δ.Σ. των ΕΛΠΕ

Δύο νέα μέλη στο Δ.Σ. των ΕΛΠΕ

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο Αναστασίες, η κ. Μακαριγάκη, στέλεχος με εξειδίκευση σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και μέχρι πρότινος γενική διευθύντρια HR στην Πειραιώς και η κ. Μαρτσέκη, πρώην στέλεχος της Alpha Bank και του treasury της Shell θα είναι τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου των ΕΛΠΕ. Με βάση το νέο καταστατικό στο νέο διοικητικό συμβούλιο δεν θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων. Η απόφαση αυτή δεν επηρεάζεται από το γεγονός πως στο Δ.Σ. της ΔΕΗ θα παραμείνουν εκπρόσωποι του προσωπικού. Οπως εξηγούν πηγές των ΕΛΠΕ, στη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ το Δημόσιο διατηρεί ποσοστό άνω του 51% και η λειτουργία των εταιρειών διέπεται από ειδικούς νόμους που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή των εργαζομένων στο Δ.Σ., την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Ο σχετικός νόμος για τα ΕΛΠΕ καταργήθηκε το 2012 και ισχύει ό,τι και για τις άλλες εισηγμένες. 

Ελον Μασκ και Κίνα έφεραν «βουτιά» 30%

Θεαματική η πτώση περίπου 30% που σημείωσε χθες η τιμή του bitcoin, υποχωρώντας στις 36.700 δολάρια, αν και ανέκτησε αργότερα μέρος από το χαμένο έδαφος. Παράγοντες της αγοράς προεξοφλούσαν την αστάθεια εν μέσω προσπαθειών για ρύθμιση του κλάδου. Ομως το μεγαλύτερο από τα κρυπτονομίσματα έχασε προ ημερών τη στήριξη του Ελον Μασκ, ακολούθησε η απόφαση της Κίνας να απαγορεύσει στις τράπεζες να διενεργούν πληρωμές σε κρυπτονομίσματα και χθες η ΕΚΤ το χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών μπροστά στην οποία ωχριά η «μανία της τουλίπας». 

Δεν βλέπει ανατιμήσεις προϊόντων το 2021

Καθησυχαστικός για το ενδεχόμενο ανατιμήσεων λόγω της αύξησης του κόστους πρώτων υλών και μεταφοράς εμφανίστηκε, χθες, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Φουρλή. «Ευτυχώς για εμάς τα ζητήματα αυτά τα διαχειρίζεται η IKEA International και γνωρίζουμε ότι έχει κάνει μακροπρόθεσμες συμφωνίες. Γνωρίζουμε  ότι μέρος της παραγωγής που γινόταν σε ασιατικές χώρες θα μεταφερθεί εκτός Ασίας. Μακροπρόθεσμες συμφωνίες έχουν κάνει και η Nike και Adidas. Οπότε από αυτή την άποψη αισθανόμαστε ευλογημένοι», δήλωσε ο κ. Απ. Πεταλάς. 

Αυξάνεται το ταμειακό έλλειμμα στον ΕΦΚΑ

Από νωρίς ξεκίνησε φέτος η…αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ προς τα πάνω, όσον αφορά τις δαπάνες, καθώς σήμερα, στο διοικητικό συμβούλιο του φορέα, αναμένεται να περάσει εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας για αύξηση των δαπανών κατά 30 εκατ. ευρώ. Και κατά συνέπεια, για αύξηση του ταμειακού ελλείμματος στα 363,8 εκατ. ευρώ, έναντι αρχικής πρόβλεψης για -333,8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του ΕΦΚΑ, τα 30 εκατ. ευρώ σχετίζονται με την κάλυψη αναγκών για την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων που αφορούν την επιστροφή ποσών σε συνταξιούχους του Δημοσίου (ΓΛΚ), μαζί με τόκους που έχουν προκύψει. 

Προσφυγή στο ΣτΕ για διαγωνισμό της ΔΕΗ

Στα… γρανάζια του ΣτΕ κόλλησε ο διαγωνισμός της ΔΕΗ για την ανάθεση ταχυδρομικών υπηρεσιών ύψους 17,5 εκατ. ευρώ. Στο ΣτΕ προσέφυγε η εταιρεία ΑCS, η οποία προηγουμένως είχε υποβάλει ένσταση στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών επί των όρων της προκήρυξης, η οποία απορρίφθηκε. Ο διαγωνισμός, ο οποίος προκηρύχθηκε στις αρχές του έτους και είχε ήδη πάρει τρεις αναβολές πριν από την υποβολή της ένστασης, αφορά το έργο της περισυλλογής, της διαλογής, της διακίνησης και της διανομής των ταχυδρομικών αποστολών της ΔΕΗ προς τους πελάτες της σε όλη την ελληνική επικράτεια, δηλαδή περίπου 44 εκατομμύρια λογαριασμούς και ένα εκατομμύριο επιστολές. Η ACS προσέφυγε κατά των όρων της προκήρυξης, που προβλέπει ότι ο ανάδοχος του έργου θα πρέπει να διαθέτει ειδική άδεια από την  Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) για όλη την ελληνική επικράτεια και να διαθέτει τουλάχιστον ένα κατάστημα στο 95% των καλλικρατικών δήμων της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή