Φωτοβολταϊκό πάρκο 50 MW στην Τέρνα

Φωτοβολταϊκό πάρκο 50 MW στην Τέρνα

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Τέρνα κατακυρώθηκε το φωτοβολταϊκό πάρκο των 50 MW της Μεγαλόπολης έναντι τιμήματος 23,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα είναι το πρώτο που θα προχωρήσει με διμερές συμβόλαιο πώλησης ρεύματος προς τη μητρική εταιρεία. Η διοίκηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες εκτιμά ότι οι τράπεζες είναι πλέον σε θέση να στηρίξουν τα συμβόλαια αυτά και απαιτείται όλοι οι φορείς να τα προωθήσουν με βάση το διεθνές παράδειγμα. Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα εγκατασταθεί σε απαλλοτριωμένη έκταση της ΔΕΗ, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί για αποθέσεις κατά τη λειτουργία των ορυχείων της Μεγαλόπολης παλαιότερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022. Το έργο θα πραγματοποιηθεί με συστήματα μονού άξονα και bifacial πλαίσια. Επίσης θα κατασκευαστεί νέος υποσταθμός μέσης τάσης προς υψηλή για τη σύνδεσή του στο σύστημα.

Παράταση για τις επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές

Και νέα μετάθεση, πιθανότατα για ένα μήνα, αναμένεται να λάβει η πληρωμή των επιπλέον ασφαλιστικών εισφορών για μερίδα ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ που έχει από τις αρχές του 2020 παράλληλη απασχόληση. Το θέμα θα συζητηθεί –εκτός απροόπτου– στο Δ.Σ. του Ταμείου, που καλείται συνεχώς να αναβάλλει μια υποχρέωση για χιλιάδες ασφαλισμένους μισθωτούς με χαμηλούς μισθούς ή και μερική απασχόληση που παράλληλα έχουν και «μπλοκάκι». Μόνο που όσο περισσότερο σπρώχνονται τα χρέη προς το φθινόπωρο, τόσο μεγαλύτερες υποχρεώσεις σωρεύονται.

Παίρνει αποστάσεις η Farallon από την Greenhill

Δεν απηχούν τις απόψεις της Farallon δηλώσεις στις οποίες προέβησαν οι εκπρόσωποι της Greenhill Investments για το πρόσωπο του νυν προέδρου του ομίλου Ελλάκτωρ, κ. Γ. Μυλωνογιάννη (π.χ. περί ακαταλληλότητας λόγω αντικρουόμενων συμφερόντων), στην πρόσφατη γενική συνέλευση της εισηγμένης. Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Potamitis-Vekris, το οποίο εκπροσωπεί την Aoelus Investors LLC, δηλαδή το «όχημα» του επενδυτικού fund Farallon και το οποίο παρείχε την σχετική εξουσιοδότηση εκπροσώπησής του στην Greenhill, στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας. 

H Costamare χτύπησε το καμπανάκι του Χ.Α.

To Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε χθες την εταιρεία Costamare Participations Plc με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του εταιρικού της ομολόγου. Το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας, Γρηγόρης Ζήκος, χτύπησε το παραδοσιακό καμπανάκι, κηρύσσοντας την έναρξη της συνεδρίασης. Το «παρών» έδωσαν και οι κ. Αναστάσιος Γαβριηλίδης, εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. και Δημήτρης Παγκράτης, Finance Director. Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία διάθεσης της έκδοσης, ευχαρίστησε την Costamare Participations Plc για το ιστορικό βήμα εισαγωγής του πρώτου ομολόγου από τον κλάδο της ναυτιλίας και συνεχάρη τους αναδόχους για τη συμβολή τους στο εγχείρημα.

Αυξήσεις κρατήσεων βλέπουν οι αεροπορικές

Οι κρατήσεις των αεροπορικών εταιρειών στην Ευρώπη δείχνουν έντονα σημάδια αναζωογόνησης, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην περιοχή αρχίζουν να μειώνονται, όπως επισημαίνει η Bank of America. Η Ευρώπη εξακολουθεί να υστερεί τόσο σε σχέση με τις ΗΠΑ όσο και με την Κίνα όσον αφορά την ανάκαμψη της ζήτησης για ταξίδια, αλλά η τράπεζα αναμένει σημαντική επιτάχυνση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, οι κρατήσεις στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί σημαντικά και κατά 25% από τον Ιανουάριο, ενώ στην Ευρώπη έχουν ανακάμψει, ωστόσο παραμένουν κάτω από τα επίπεδα του 2019 (-80% έως τα μέσα Μαΐου). Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες ανέφεραν πρόσφατες αυξήσεις των κρατήσεων, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν μεταξύ ορισμένων χωρών. Ωστόσο, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν αυστηροί περιορισμοί μεταξύ των περισσότερων προορισμών, οι πιο πολλοί πελάτες αναμένεται να προχωρήσουν σε κρατήσεις λίγες μόλις εβδομάδες πριν από το ταξίδι τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή