24,4 εκατ. ευρώ για το 9,5% της «Ελλάκτωρ»

24,4 εκατ. ευρώ για το 9,5% της «Ελλάκτωρ»

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή αποκτήθηκαν εντέλει οι μετοχές του κ. Λ. Μπόμπολα στην «Ελλάκτωρ». Συγκεκριμένα, ενεργοποιώντας το σχετικό δικαίωμα προαίρεσης, η Reggeborgh Invest κατέβαλε χθες, λίγο πριν από το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου, το ποσό των 24,4 εκατ. ευρώ (1,20 ευρώ/μετοχή) για το 9,5% της «Ελλάκτωρ». Πρόκειται για συνολικά 20.355.840 μετοχές, που αποτελούν το 9,5% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου. Σημειωτέον ότι η τρέχουσα τιμή της μετοχής κινούνταν την Παρασκευή το απόγευμα πέριξ του 1,4 ευρώ. Στον κ. Μπόμπολα αναμένεται να απομείνει ποσοστό της τάξεως του 3% της «Ελλάκτωρ», για το οποίο θα πρέπει βέβαια να ασκήσει τα σχετικά δικαιώματά του, στο πλαίσιο της προσεχούς AMK του ομίλου, προκειμένου να μη μειωθεί περαιτέρω. Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι διοικητικές αλλαγές στον όμιλο, καθώς από την 1η Ιουνίου αναλαμβάνει νέος οικονομικός διευθυντής του ομίλου ο κ. Δημοσθένης Ρέβελας, στη θέση του κ. Γιώργου Πουλόπουλου. 

Πάει στο ΤΑΙΠΕΔ ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Η ερχόμενη Δευτέρα, 31 Μαΐου, θα είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης θα εκτελεί χρέη γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Ο ίδιος χθες το πρωί, μιλώντας στο Coffee Business Forum, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του. Ο λόγος; Αυτό που είχε γίνει εδώ και αρκετό καιρό γνωστό, ότι δηλαδή θα αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΑΙΠΕΔ. Αντικαταστάτης του, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναμένεται να οριστεί ο κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, συνεργάτης σήμερα του κ. Σταμπουλίδη. 

Διαγωνισμός 8 εκατ. ευρώ για την εποπτεία φάσματος

Το φάσμα ραδιοσυχνοτήτων που χρησιμοποιείται για δορυφορικές υπηρεσίες και βρίσκεται, συχνά, αντιμέτωπο με παρεμβολές θα πρέπει να εποπτεύεται. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) πραγματοποιεί διαγωνισμό αξίας 8 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία συστήματος εποπτείας φάσματος δορυφορικών επικοινωνιών. Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι να υφίσταται δυνατότητα γεωεντοπισμού της θέσης των νόμιμων ή μη πομπών, καθώς και αυτών που προκαλούν παρεμβολές. 

Υποχρεωτικό self test για τους εργαζομένους

Μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του ισχύει το self test για τον νέο κορωνοϊό που πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά πριν από την προσέλευση του εργαζομένου στον τόπο παροχής εργασίας του, επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι για την εβδομάδα που μας έρχεται, ο εργαζόμενος έχει υποχρέωση να διενεργήσει και να δηλώσει τα αποτελέσματα του self test στο σύστημα Εργάνη, 7 ημέρες μετά τη  διενέργεια του test της προηγούμενης εβδομάδας. Αν δηλαδή ο εργαζόμενος, για την εβδομάδα από 24-30 Μαΐου υποβλήθηκε και δήλωσε το αποτέλεσμα self test την Τετάρτη 26 Μαΐου, το test έχει ισχύ για μία εβδομάδα, δηλαδή έως την ερχόμενη Τετάρτη 2 Ιουνίου.

Το «αντίδοτο» στην αύξηση χρέους

Το μοναδικό «αντίδοτο» στην αύξηση του χρέους που προκάλεσε η πανδημία είναι η ανάπτυξη, και ειδικά το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε., όπως σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα το 2021 και το 2022 ενδέχεται να αυξήσουν τον απαιτούμενο χρόνο για να αρχίσουν να μειώνονται οι δείκτες δημόσιου χρέους των χωρών της Ευρωζώνης, ενώ οι πολιτικές και κοινωνικές προκλήσεις για τη θέσπιση αυστηρών δημοσιονομικών πολιτικών σημαίνουν ότι η πολιτική έμφαση θα δοθεί κυρίως στην αύξηση του ΑΕΠ, κάνοντας χρήση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, το πλέον σημαντικό όπλο για την αποκατάσταση των οικονομικών και δημοσιονομικών ζημιών, σημειώνει ο οίκος. «Πιστεύουμε ότι αυτά τα κεφάλαια παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση της ανάπτυξης χωρίς να αυξάνεται σημαντικά η πίεση στα δημόσια οικονομικά, τονίζει, προσθέτοντας ότι καθοριστικά σε όλο αυτό είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η αποτελεσματική απορρόφηση των πόρων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή