282 δράσεις για τη φτώχεια

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δραματικά είναι τα στοιχεία που αφορούν τη φτώχεια στην Ελλάδα. Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας είναι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας 698.454, αριθμός που αντιστοιχεί στο 16,9% του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού, ενώ σε αυτά ζουν 1.881.600 πολίτες. Με βάση αυτά τα στοιχεία, η κυβέρνηση με επικεφαλής το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στη χάραξη μιας νέας εθνικής στρατηγικής για την Κοινωνική Ενταξη και τη Μείωση της Φτώχειας. Μόλις χθες, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχετικό σχέδιο και θα παραμείνει εκεί για να ενσωματώσει τις παρατηρήσεις των πολιτών έως τις 15 Ιουνίου. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζονται 282 δράσεις, από 11 υπουργεία, σε τέσσερις άξονες, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων την περίοδο 2021-2027.

1.000 δολάρια ένα εισιτήριο Πορτογαλία – Λονδίνο

Οι Βρετανοί τουρίστες σπεύδουν να φύγουν από την Πορτογαλία πριν από την επόμενη Τρίτη, όταν και θα απαιτείται να μένουν 10 ημέρες καραντίνα μετά τις αποφάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου να βγάλει τη χώρα από την «πράσινη λίστα», με αποτέλεσμα το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων να εκτοξευθεί στα ύψη. Σύμφωνα με στοιχεία της Skyscanner, όπως μετέδωσε το Bloomberg, μια πτήση τριών ωρών από το δημοφιλές Φάρο στην περιοχή της Αλγκάρβε της νότιας Πορτογαλίας, για το Λονδίνο, έφτασε να κοστίζει την Παρασκευή 1.000 δολάρια.

Λιγότεροι οι δικαιούχοι των 534 ευρώ τον Μάιο

Tη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 202.741 δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή εντός του Μαΐου, αλλά και σε καλλιτέχνες που έκαναν μονομερείς δηλώσεις για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε  80,8 εκατ. ευρώ, καθώς οι δικαιούχοι του Μαΐου είναι σημαντικά μειωμένοι, μόλις 202.431 σε σχέση με του Απριλίου που ανέρχονταν σε  472.899, στους οποίους είχαν διανεμηθεί 212,2 εκατ. ευρώ.

7 Ιουλίου οι προσφορές για τον Σκαραμαγκά

Την Τετάρτη 7 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του κινητού και ακίνητου ενεργητικού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που ελέγχει ο Ειδικός Διαχειριστής της ΕΝΑΕ. Πρόκειται για τον δεύτερο διαγωνισμό φέτος μετά το άγονο αποτέλεσμα του προηγούμενου. Ο διαγωνισμός αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ειδικής Διαχείρισης την Παρασκευή. Μαζί με τον διαγωνισμό για το ενιαίο ναυπηγικό συγκρότημα που εκποιεί ο Ειδικός Διαχειριστής «τρέχει» και δεύτερος, πάλι της ειδικής διαχείρισης, για τον κινητό εξοπλισμό που βρίσκεται στο εφαπτόμενο ακίνητο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Διαγωνισμός προκηρύχθηκε και για αυτό το ακίνητο το απόγευμα της Παρασκευής, με τη σχετική προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος να εκπνέει στις 28 Ιουνίου.

Νέα επένδυση και ομολογιακό δάνειο

Σε εφαρμογή έχει τεθεί το επενδυτικό πλάνο της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ, μετά την περυσινή απραξία, λόγω της αβεβαιότητας που προκλήθηκε στην αγορά ακινήτων από την υγειονομική κρίση. Συγκεκριμένα, η εισηγμένη εταιρεία της οικογένειας Χαλικιά, ολοκλήρωσε την απόκτηση κτιρίου γραφείων 3.180 τ.μ. στη Λ. Κηφισίας 266 στο Χαλάνδρι, αντί ποσού 12 εκατ. ευρώ. Μισθωτής του ακινήτου είναι η GlaxoSmithKline, η οποία ήταν και ο πωλητής του ακινήτου, ενώ ένα μέρος του ακινήτου παραμένει κενό και πρόκειται να μισθωθεί το προσεχές διάστημα. Η Intercontinental International προχώρησε επίσης στη σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους 40 εκατ. ευρώ, σε συνεργασία με την Eurobank. Ηδη, ποσό 8,1 εκατ. ευρώ πρόκειται να χρηματοδοτήσει την παραπάνω εξαγορά. Το δάνειο έχει διάρκεια πέντε χρόνια. Η αξία του χαρτοφυλακίου της εισηγμένης ανέρχεται πλέον σε 107,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 12,6%, μετά τη συγκεκριμένη κίνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή