Ζητούν παράταση για εξωδικαστικό

Ζητούν παράταση για εξωδικαστικό

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται κάθε μέρα οι οφειλέτες που διερευνούν τη δυνατότητα ένταξης στην εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών με την εισαγωγή τους στην πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στην Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους. Μέχρι χθες 15.000 οφειλέτες είχαν ενταχθεί στην πλατφόρμα και παρά το γεγονός ότι ο αριθμός αυτός δεν μεταφράζεται ακόμη σε ολοκληρωμένα αιτήματα, υποδηλώνει το αυξημένο ενδιαφέρον οφειλετών για την ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών που έχουν στις τράπεζες και στο Δημόσιο. Αντιμέτωπες με την προοπτική να βρεθούν μπροστά σε μαζικά αιτήματα ρύθμισης, οι τράπεζες στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών διατύπωσαν τις πρώτες επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο θα καταφέρουν να ανταποκριθούν σε αυτά τα αιτήματα και επικαλούμενες τις καθυστερήσεις που ενδέχεται να υπάρξουν λόγω των καλοκαιρινών αδειών των υπαλλήλων τους, ζήτησαν παράταση πέραν του διμήνου που προβλέπει ο νόμος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Καταφατική απάντηση, πάντως, δεν έλαβαν.

Αλλαξαν απόφαση, ψήφισαν απεργία για την Τετάρτη

Απεργία αποφάσισε τελικά, σε έκτακτη συνεδρίασή του χθες το απόγευμα, το  Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για την Τετάρτη 16 Ιουνίου, ημέρα ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου. Είχε προηγηθεί την Παρασκευή απόφαση για στάση εργασίας. Πάνω σε αυτή την απόφαση  «πάτησε» και η ΓΣΕΕ και αποφάσισε το μεσημέρι της Δευτέρας να προκηρύξει στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα από τις 13.00 έως τις 17.00 και συλλαλητήριο στις 4 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Σταθεροί στις απόψεις τους για απεργία ήταν εξαρχής η ΑΔΕΔΥ αλλά και το ΠΑΜΕ. Μένει τώρα να φανεί εάν θα αλλάξει απόφαση και η ΓΣΕΕ…

Tέλος Ιουνίου οι υπογραφές για «Καλλιμάνης»

Για το τέλος Ιουνίου μετατίθεται, όπως πληροφορείται η στήλη, η υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στην τουρκική εταιρεία Dardanel Onentas και στις πιστώτριες τράπεζες της «Καλλιμάνης» για την απόκτηση της τελευταίας από την πρώτη. Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε υπογραφή της σχετικής συμφωνίας εξυγίανσης έως τις 15 Ιουνίου. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν και έτσι η υπογραφή της συμφωνίας, βάσει των τελευταίων πληροφοριών, αναμένεται να γίνει στις 30 Ιουνίου.

Πρωτιά της Mytilineos στα κριτήρια ESG

Η Mytilineos έλαβε το υψηλότερο σκορ σε ό,τι αφορά τα θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, ανάμεσα στις εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες βαθμολογίες της ISS, εταιρείας παροχής υπηρεσιών σε θεσμικούς επενδυτές σε θέματα υπευθύνων επενδύσεων και εταιρικής διακυβέρνησης, δηλαδή με βάση τα κριτήρια ESG. Συγκεκριμένα, η εισηγμένη έλαβε σκορ 2 στην εταιρική διακυβέρνηση, σκορ 1 στα κοινωνικά θέματα και σκορ 2 στα περιβαλλοντικά (με το 1 να είναι το άριστο και το 10 η χαμηλότερη αξιολόγηση). Τη Mytilineos ακολουθούν η Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική Τράπεζα.

Οι πρώτες αγωγές για τo lockdown

Γεγονός είναι οι πρώτες αγωγές αποζημίωσης από το ελληνικό Δημόσιο από επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, στους οποίους είχε επιβληθεί πολύμηνη αναστολή της δραστηριότητάς τους, κίνηση την οποία είχε αποκαλύψει η «Καθημερινή» ήδη από τον Φεβρουάριο. Οι πρώτες αγωγές, ύστερα από πρωτοβουλία του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης, κατατέθηκαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στις 9 Ιουνίου, ενώ έχουν κοινοποιηθεί και στον υπουργό Οικονομικών. Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων τους και η ενοχοποίηση του κλάδου για την υπερμετάδοση του κορωνοϊού έγιναν καθ’ υπέρβασιν της νομοθετικής εξουσιοδότησης, που δόθηκε από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 25ης Φεβρουαρίου 2020, χωρίς καθόλου ή με πλημμελή αιτιολογία, παραβιάζοντας τον κανόνα της ισότητας ενώπιον των δημοσίων βαρών καθώς και την αρχή της αναλογικότητας, και επειδή δεν είναι σύννομες δημιουργούν την υποχρέωση αποκατάστασης της ζημίας που έχουν υποστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή