Άνω των 250 εκατ. στο Ελληνικό για πάρκο και άλλες υποδομές

Άνω των 250 εκατ. στο Ελληνικό για πάρκο και άλλες υποδομές

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί τα κτιριακά έργα να συγκεντρώνουν τη μερίδα του επενδυτικού ενδιαφέροντος, αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό, ωστόσο η Lamda Development έχει δρομολογήσει και συνεργασίες για τα τμήματα της έκτασης που αφορούν το πάρκο και άλλες υποδομές. Για παράδειγμα, προβλέπεται η ανάπτυξη 250 στρεμμάτων αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών στην περιοχή του πάρκου, όπως ακαδημίες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τένις. Επίσης, η εταιρεία συζητάει με εκπαιδευτικά ιδρύματα την παραχώρηση εκμετάλλευσης τμημάτων του ακινήτου για την ανάπτυξη ιδιωτικών σχολείων, ή ακόμα και ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στον τομέα της υγείας και ευεξίας, όπως για παράδειγμα ο ιατρικός τουρισμός, δρομολογείται επίσης μια σχετική συνεργασία, η οποία πρόκειται να επισημοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2022. Το σύνολο των παραπάνω επενδύσεων εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ και πρόκειται να έχουν σημαντική συμβολή στην προσέλκυση ενός τουρισμού υψηλής ποιότητας και με διαφορετικό προφίλ, βοηθώντας στον στόχο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, πλησίον του 12μήνου.

Με πρωτοβουλία

των συναρμόδιων υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης διευκολύνεται η διαδικασία έκδοσης του ενιαίου πιστοποιητικού δικαστικής φερεγγυότητας. Συγκεκριμένα, τα φυσικά και νομικά πρόσωπα μπορούν να διεκπεραιώνουν το σύνολο της διαδικασίας τόσο ψηφιακά, μέσω του gov.gr, όσο και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, ενώ η υπηρεσία επεκτείνεται, πλέον, στο σύνολο των πρωτοδικείων της χώρας. Πρόκειται για μια δράση που συμβάλλει σημαντικά τόσο στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων όσο και στη μείωση των γραφειοκρατικών επιβαρύνσεων για πολίτες και επιχειρήσεις. Παράλληλα, απαλλάσσει από διοικητικό φόρτο τα ΚΕΠ, . Το ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας θεσπίστηκε τον Απρίλιο και ενοποιεί σε ένα τα μέχρι πρότινος 25 δικαστικά πιστοποιητικά σχετικά με επιμέρους ζητήματα φερεγγυότητας μιας επιχείρησης.

Συνεργασία της Anytime με την Κineo

Με την Kineo, την εταιρεία που προωθεί τη μετάβαση στη μικροκινητικότητα μέσω καινοτόμων συστημάτων συνδρομής για την ενοικίαση ατομικών ηλεκτρικών οχημάτων, συνεργάζεται η Anytime.  H εταιρεία παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης στα ηλεκτρικά οχήματα της Kineo, εξασφαλίζοντας καλύψεις με υψηλή ποιότητα που αφορούν τόσο το όχημα (αστική ευθύνη, ίδιες ζημίες, ολική κλοπή, πλήρης οδική βοήθεια, νομική προστασία) όσο και τον οδηγό (προσωπικό ατύχημα, έξοδα ιατροφαρμακευτικών δαπανών, έξοδα αντικατάστασης/επισκευής οπτικών, έξοδα οδοντιατρικής αποκατάστασης).

Πυκνώνουν οι αεροπορικές πτήσεις 

Μπορεί να μην είναι βέβαιο ότι τα αεροπλάνα ταξιδεύουν με υψηλές πληρότητες, όμως τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταστήσει περισσότερο αισθητή την παρουσία τους στους ελληνικούς αιθέρες. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Eurocontrol, για τις 23 Ιουνίου, η Ελλάδα καταλαμβάνει την έβδομη θέση μεταξύ των δέκα χωρών της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία αεροπλάνων. Την περασμένη Τετάρτη καταγράφηκαν περίπου 1.180 πτήσεις στην Ελλάδα, αριθμός αυξημένος κατά 41% συγκριτικά με πριν από δύο εβδομάδες. Πανευρωπαϊκά, από τις αρχές του Ιουνίου η αύξηση των πτήσεων στην Ευρώπη είναι διψήφια, ενώ δεν απουσιάζει ο προβληματισμός σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις εάν η μετάλλαξη «Δέλτα» της COVID-19 κυριαρχήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή