Άνοιξε η πλατφόρμα για ευάλωτα νοικοκυριά

Άνοιξε η πλατφόρμα για ευάλωτα νοικοκυριά

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενεργοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας στην οποία θα μπορούν να μπαίνουν όσα νοικοκυριά είναι ευάλωτα και θέλουν να προστατεύσουν την πρώτη τους κατοικία ανακοίνωσε και επίσημα το υπουργείο Οικονομικών. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα επιτρέπει στους οφειλέτες με οικονομική αδυναμία να λάβουν τη σχετική βεβαίωση. Η δήλωση συνεπάγεται την πρόθεση του οφειλέτη να κηρύξει πτώχευση και να παραδώσει την πρώτη του κατοικία στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων, διατηρώντας παράλληλα το δικαίωμα να συνεχίσει να διαμένει σε αυτήν καταβάλλοντας ενοίκιο στον Φορέα. Σε διαφορετική περίπτωση, τα νοικοκυριά θα πρέπει να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, που επιτρέπει την εξόφληση των οφειλών προς το Δημόσιο σε έως 240 δόσεις και τη μακροχρόνια ρύθμιση (έως 420 δόσεις) των οφειλών προς τις τράπεζες. Ειδικά για τα ευάλωτα νοικοκυριά που θα ρυθμίσουν τις οφειλές τους μέσω του εξωδικαστικού προβλέπεται η επιδότηση της δόσης για 5 έτη.

Πρόστιμα 815.000 ευρώ στα μέλη του Δ.Σ. της MLS

Πρόστιμα συνολικού ύψους 815.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα μέλη της διοίκησης της MLS Πληροφορική. Συγκεκριμένα, για χειραγώγηση της αγοράς μέσω των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για τη χρήση 2018, που δημοσιοποιήθηκαν στις 24 Μαΐου 2019, επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ στον εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας Ι. Σταματάκη. Στον ίδιο επιβλήθηκε πρόστιμο 120.000 ευρώ για παράβαση των διατάξεων περί λειτουργίας της επιτροπής ελέγχου και της εταιρικής διακυβέρνησης. Μικρότερα πρόστιμα επιβλήθηκαν στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και της επιτροπής ελέγχου της εταιρείας.

«Στο νήμα» κρίθηκε η πώληση της Pharmathen

Μερικά από τα μεγαλύτερα private equity παγκοσμίως διεκδικούσαν τη φαρμακοβιομηχανία Pharmathen, πριν περιέλθει τελικά στον έλεγχο του ελβετικού Partners Group έναντι τιμήματος που έφτασε το 1,6 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά υψηλές προσφορές κατατέθηκαν από την Blackstone μαζί με την Bain Capital και την Carlyle Group μαζί με το sovereign wealth fund GIC από τη Σιγκαπούρη. Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο τελικός αγοραστής κρίθηκε «στο νήμα», αφού το ύψος των προσφορών κινήθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα.

5,10% της Eurobank κατέχει το Helikon

Στο 5,10% ανήλθε το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου επί των κοινών μετοχών της Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών που κατείχε έμμεσα το επενδυτικό κεφάλαιο Helikon στις 16 Ιουλίου. Αυτό ανακοίνωσε η Eurobank σημειώνοντας ότι το ποσοστό αυτό, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων ψήφου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αντιστοιχεί σε 189.334.609 δικαιώματα ψήφου επί μετοχών της εταιρείας. Το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου επί των κοινών μετοχών της εταιρείας που κατείχε έμμεσα το Helikon, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων ψήφου του ΤΧΣ, ανήλθε σε 5,17% επί του συνολικού αριθμού των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Ξεκινούν τα έργα για τη γραμμή 4 

Στην αφετηρία βρίσκεται πλέον το έργο της γραμμής 4 του μετρό, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο το πρώτο εργοτάξιο στη Λ. Κατεχάκη, ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ετοιμαστεί και το έτερο εργοτάξιο στη Λ. Βεΐκου στο Γαλάτσι. Ωστόσο δεν πρόκειται για εργοτάξια της Αβαξ που έχει αναλάβει το έργο σε κοινοπραξία με την Alstom και την Ghella. Αντιθέτως, τα εν λόγω εργοτάξια τοποθετούνται από την ΕΡΕΤΒΟ, η οποία έχει αναλάβει την εκτέλεση των πρόδρομων εργασιών. Πρόκειται για ξεχωριστή σύμβαση, η οποία έπρεπε να οδεύει προς ολοκλήρωση αυτήν την περίοδο, αντί να ξεκινά μόλις, καθώς στόχευση του υπ. Υποδομών ήταν ακριβώς να έχουν γίνει οι απαιτούμενες εργασίες (π.χ. μετατοπίσεις δικτύων κοινής ωφέλειας) ώστε να μειωθεί ο χρόνος κατασκευής του κυρίως έργου. Η εν λόγω σύμβαση όμως χρειάστηκε πάνω από δύο χρόνια έως ότου ανατεθεί, λόγω προσφυγών, με αποτέλεσμα να συμπίπτει χρονικά με το κυρίως έργο, με λίγους μήνες διαφορά… 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή