Χαμηλό κρατάει τον πήχυ η Deutsche Bank

Χαμηλό κρατάει τον πήχυ η Deutsche Bank

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατηρεί τις εκτιμήσεις της για χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης φέτος στην Ελλάδα η Deutsche Bank, προβλέποντας πως το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2% – που είναι και η πιο συντηρητική πρόβλεψη στο περιβάλλον των διεθνών οίκων, ωστόσο συνεχίζει να εκτιμά πως το 2022 η ελληνική οικονομία θα εκτοξευθεί με τους υψηλότερους ρυθμούς διεθνώς, οι οποίοι θα διαμορφωθούν στο 6,1%. Οπως επισημαίνει, η παραλλαγή «Δέλτα» αν και δεν εκτροχιάζει την ανάκαμψη, ωστόσο την καθυστερεί και μεταθέτει για αργότερα την επιστροφή στην κανονικότητα. Ετσι, αν και η τράπεζα εκτιμά πως η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το τρέχον τρίμηνο του καλοκαιριού θα είναι ισχυρή, ωστόσο η περαιτέρω πορεία της θεωρεί ότι είναι αβέβαιη. Προχωράει λοιπόν στην αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για το α΄ εξάμηνο και υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για το β΄ εξάμηνο του 2021. Με αυτά τα δεδομένα, τοποθετεί την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη για το σύνολο του έτους στο 5% από 4,5% που πρόβλεπε πριν, ενώ το 2022 εκτιμά ότι θα κινηθεί στο 4,6% από 4,8% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψή της.  

Απομόχλευση 163 εκατ. ευρώ για Intralot

Ιστορική χαρακτήρισε τη χθεσινή μέρα για την Intralot ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Σωκράτης Κόκκαλης, λόγω της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τους ομολογιούχους. «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Intralot, που πέτυχε τους δύο στόχους της σε σχέση με την κεφαλαιακή της δομή, να αναχρηματοδοτήσει τις ομολογίες λήξης Σεπτεμβρίου 2021 και να μειώσει κατά 163 εκατ. ευρώ τις συνολικές δανειακές της υποχρεώσεις. Η είσοδος σημαντικών θεσμικών επενδυτών διευρύνει επίσης τις δυνατότητες της εταιρείας στην ανταγωνιστική και πολλά υποσχόμενη αγορά της Βόρειας Αμερικής», ανέφερε.

Αγορές μετοχών από τη Reggeborgh

Σε χθεσινό άρθρο για την αύξηση κεφαλαίου της «Ελλάκτωρ», εκ παραδρομής αναφέρθηκε ότι η Greenhill των κ. Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη προχώρησε σε αγορές μετοχών από τη χρηματιστηριακή αγορά καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών. Αντιθέτως αγοραστής ήταν η Reggeborgh Invest, η οποία συνεχίζει να αποκτά μετοχές, θέλοντας να ενισχύσει κι άλλο το ποσοστό της στην «Ελλάκτωρ», στηρίζοντας τη μετοχή της εταιρείας, η οποία έχει φτάσει να διαπραγματεύεται πέριξ του 1,4-1,5 ευρώ. 

Πειθαρχική έρευνα για τη ΔΟΥ Χολαργού

H απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ να λειτουργήσουν οι εφορίες και τα τελωνεία με προσωπικό ασφαλείας μάλλον χαροποίησε κάποιους υπαλλήλους. Και αντί να εξυπηρετούν τους πολίτες με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί στους προϊσταμένους των εφοριών, απλώς κλείδωσαν την εφορία. Είναι ενδεικτικό ότι οι προσερχόμενοι στην εφορία Χολαργού ενημερώνονταν ότι είναι κλειστή και δεν εξυπηρετεί φορολογουμένους. Με το που πληροφορήθηκε ο διοικητής της ΑΑΔΕ το γεγονός, άστραψε και βρόντηξε. Διέταξε αμέσως πειθαρχική έρευνα για την καταγγελία, όπως και για το γεγονός ότι, στην ίδια εφορία, τα τηλέφωνα δεν… λειτουργούν όταν καλούν οι φορολογούμενοι. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι «τρέχει» και άλλη έρευνα, για να διαπιστωθεί αν και σε ποια έκταση υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις «υπολειτουργίας» υπηρεσιών της ΑΑΔΕ.

Μετοχές του BELEX αποκτά το Χ.Α.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ενώνει τις δυνάμεις του με το χρηματιστήριο του Βελιγραδίου (BELEX) προκειμένου τα δύο χρηματιστήρια να αυξήσουν συνολικά την επιρροή τους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η συνεργασία αυτή βασίζεται στην αμοιβαία πεποίθηση ότι οι κεφαλαιαγορές τους αντίστοιχα θα πρέπει να αναλάβουν έναν πιο επιδραστικό ρόλο, με στόχο μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη για τις τοπικές οικονομίες, και στο κοινό όραμα ότι μόνο με συνεργασίες οι περιφερειακές αγορές θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και αποδοτικά τις εντεινόμενες προκλήσεις και θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους εκδότες τους, τόσο στην Ε.Ε. όσο και διεθνώς. Στο πλαίσιο αυτό, το Χ.Α. προχώρησε σε όλα τα απαιτούμενα βήματα ώστε να λάβει την έγκριση από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς της Σερβίας για την απόκτηση μεριδίου 10,24% των μετοχών του χρηματιστηρίου του Βελιγραδίου. Ταυτόχρονα, το BELEX μεταφέρει τις συναλλακτικές δραστηριότητές του στην πλατφόρμα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, διευρύνοντας έτσι, μέσα από το πλαίσιο της κοινής πλατφόρμας, τη ρευστότητα και τις υπηρεσίες που θα παρέχει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή