Επιστροφή σε σφιχτή νομισματική πολιτική

Επιστροφή σε σφιχτή νομισματική πολιτική

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το πρώτο P από το έκτακτο πρόγραμμα PEPP της ΕΚΤ αφορά την πανδημία και όχι κάτι μόνιμο (permanent), είναι θέμα αξιοπιστίας», τόνισε ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag, επισημαίνοντας έτσι πως πρέπει και να λήξει όταν τελειώσει η κρίση της COVID-19. «Η σειρά θα έχει ως εξής: πρώτα τελειώνουμε με το PEPP, μετά με το APP (κλασικό QE) και έπειτα μπορούμε να αυξήσουμε τα επιτόκια», υπογράμμισε. Αξίζει να σημειώσουμε πως έως τα τέλη Ιουλίου οι συνολικές αγορές τίτλων έφταναν το 1,26 τρισ. ευρώ. Η ΕΚΤ, ανεξάρτητα από την πορεία του κόστους χρηματοδότησης των χωρών, πρέπει να ακολουθήσει μια πιο σφιχτή νομισματική πολιτική για να αντιμετωπίσει τις πληθωριστικές πιέσεις. «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ξανά και ξανά ότι θα συσφίγξουμε τη νομισματική πολιτική εάν το απαιτήσουν οι προοπτικές των τιμών. Δεν μπορούμε τότε να λάβουμε υπόψη το κόστος χρηματοδότησης των κρατών», δήλωσε.

Με δαπάνες της Mytilineos έρχονται 4 ελικόπτερα

Το κόστος ύψους 3,3 εκατ. ευρώ για τη διάθεση στο ελληνικό Δημόσιο τεσσάρων ελικοπτέρων BELL 214 BI της αμερικανικής εταιρείας Erickson ανέλαβε ο όμιλος Mytilineos. Τα αεροσκάφη, που είναι καθ’ οδόν προς την Ελλάδα από την Αυστραλία, είναι πλήρως στελεχωμένα με ιπτάμενο προσωπικό και προσωπικό υποστήριξης, που αποτελείται από περισσότερους από 20 πιλότους, μηχανικούς και μεταφραστές. Θα παραμείνουν στη χώρα μας 60 ημέρες από την ημερομηνία άφιξής τους, ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος  αναζωπυρώσεων ή νέων πυρκαγιών.

Νέες τοπικές διευθύνσεις δημιουργεί ο ΕΦΚΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αναδιάρθρωση του ΕΦΚΑ, με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η κατάργηση παλαιών δομών και η σύσταση νέων τοπικών διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ. Η αρχή γίνεται από σήμερα, 10  Αυγούστου, με την έναρξη λειτουργίας νέων τοπικών διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ στον Εβρο με έδρα την Αλεξανδρούπολη και το Διδυμότειχο, στη Βέροια, στην Αλεξάνδρεια, στην Εδεσσα, στο Καρπενήσι, στο Αίγιο, στη Ραφήνα, στη Σάμο και στην Κω.

Μάχη για επαναφορά της ηλεκτροδότησης

Εως σήμερα Τρίτη προβλέπεται η αποκατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος των πελατών του ΔΕΔΔΗΕ στη Δροσοπηγή και στους Θρακομακεδόνες. Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες με ενισχυμένο τεχνικό προσωπικό, επανηλεκτροδοτώντας συνεχώς νοικοκυριά, με την εταιρεία να εκτιμά ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Στις πληγείσες περιοχές επηρεάστηκαν 9 γραμμές μέσης τάσης με μήκος 158 χλμ. και δίκτυο χαμηλής τάσης μήκους 396 χλμ. με 450 υποσταθμούς και συνολικό αριθμό 60.000 πελατών. Συνεργεία 690 ατόμων του ΔΕΔΔΗΕ υλοποιούν πανελλαδικώς τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Βελτιωμένα μεγέθη για τη Fraport Greece

Βελτιωμένη εικόνα εμφανίζουν τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου της ελληνογερμανικής εταιρείας Fraport Greece, που διαχειρίζεται τα 14 μεγαλύτερα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Ωστόσο, μεγάλο χάσμα χωρίζει τις επιδόσεις της εταιρείας συγκριτικά με αυτές του 2019, όταν η επιβατική κίνηση ήταν κατά 50% υψηλότερη σε σχέση με σήμερα. Στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια η Fraport εκτιμά ότι η επιβατική κίνηση για το σύνολο του 2021 θα ανέλθει στο 50% αυτής του 2019. Κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς η Fraport Greece εμφάνισε έσοδα 43,7 εκατ. ευρώ, που είναι χαμηλότερα κατά 44,3% έναντι του 2020, ενώ οι ζημίες υποχώρησαν σε 9,5 εκατ. ευρώ, από 67,4 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο της περυσινής χρονιάς. Η εταιρεία έλαβε έκτακτη κρατική ενίσχυση ύψους 177,8 εκατ. ευρώ που, σε συνδυασμό με την αναστολή καταβολής της ετήσιας αμοιβής παραχώρησης, ευνόησε τα οικονομικά αποτελέσματα κατά 69,7 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή