Γερμανικό ενδιαφέρον για ελληνικά τρόφιμα

Γερμανικό ενδιαφέρον για ελληνικά τρόφιμα

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδιαφέρον για την πώληση και προώθηση ελληνικών τροφίμων και ποτών στη γερμανική αγορά δείχνει η αλυσίδα καταστημάτων χονδρικής πώλησης τροφίμων και ποτών Hamberger Großmarkt GmbH. Γι’ αυτόν τον σκοπό μάλιστα έγινε στα τέλη Ιουλίου συνάντηση ανάμεσα σε στελέχη της εταιρείας και στελέχη του ελληνικού Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, στο Μόναχο. Η Hamberger, η οποία λειτουργεί στα πρότυπα της αμερικανικής Costco, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων χονδρικής πώλησης τροφίμων και ποτών με έδρα τη Βαυαρία (το κεντρικό κατάστημα έκτασης 14.000 τ.μ. και τα γραφεία διεύθυνσης βρίσκονται στο Μόναχο, ενώ διατηρεί καταστήματα σε Βερολίνο και Σαξονία-Ανχαλτ), με πωλήσεις περίπου 250 εκατ. ευρώ ετησίως και 500 εργαζόμενους. Το πελατολόγιο της Hamberger αποτελείται αποκλειστικά από επιχειρήσεις των κλάδων γαστρονομίας, υπηρεσιών τροφοδοσίας και φιλοξενίας (ξενοδοχεία). Πρώτος τομέας ενδιαφέροντος της αλυσίδας είναι τα ψάρια και δεύτερος τα τυροκομικά προϊόντα και τα λαχανικά.

Τρέχουν για να πάρουν τους κοινοτικούς πόρους

H δικηγορική εταιρεία «Γ.Δ. Καλλιμόπουλος – Κ.Θ. Λουκόπουλος – Α.Π. Χιωτέλλης» (KLC Δικηγορική Εταιρεία) επελέγη για την παροχή νομικής υποστήριξης σχετικά με τη διάθεση των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης μέσω εμπορικών τραπεζών, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, Νίκου Μαντζούφα. Η εταιρεία θα αναλάβει τη σύνταξη της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφεροντος από τις τράπεζες και θα διαπραγματευθεί τη σύμβαση των ενδιαφερομένων με το Δημόσιο έναντι αμοιβής 36.580 ευρώ (με ΦΠΑ). Τρέχουν στην κυβέρνηση για να απορροφήσουν τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης όσο γίνεται ταχύτερα.

Παράταση στήριξης για καλλιτέχνες

Παράταση για άλλους τρεις μήνες παίρνει η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από τον προϋπολογισμό για καλλιτέχνες, δημιουργούς και επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού. Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, επεκτείνει την κάλυψη και για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για ένα μέτρο που αφορά όλους εκείνους που έλαβαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Επανεκκίνηση στο ΤΑΙΠΕΔ

Παρά τις καλοκαιρινές διακοπές, η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έχει επιδοθεί σε μια μεγάλη προσπάθεια επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων, με πηγές της «Κ» να μιλούν για «big bang» μετά τις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι παραχωρήσεις υποδομών όπως η Εγνατία και τα περιφερειακά λιμάνια –αν και σε διαφορετικό στάδιο το κάθε project– επιταχύνονται, ενώ θα προχωρήσουν και οι ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις και ειδικότερα της ΔΕΠΑ, όπως και της ΛΑΡΚΟ. Επιπλέον, η σύνταξη του νέου προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας του υπερταμείου βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο και εκτιμάται πως στα τέλη του επόμενου μήνα θα μπορέσει να ανακοινωθεί και, κυρίως, να επικοινωνηθεί σε μεγάλους, ξένους, δυνητικούς επενδυτές.

Στο πλευρό θυμάτων βίας οι ξενοδόχοι

Σημαντική είναι η βοήθεια του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας και των αρμόδιων δομών να προσφέρουν έκτακτα καταλύματα σε γυναίκες και παιδιά, θύματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, που έχει αυξηθεί επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με την αρμόδια υφυπουργό Μαρία Συρεγγέλα, μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2021 η γραμμή SOS 15900 δέχθηκε περισσότερες από 4.000 κλήσεις, εκ των οποίων οι 2.869 αφορούσαν περιστατικά βίας, ενώ πάνω από 50 γυναίκες – θύματα βίας που έπρεπε να μεταφερθούν με τα παιδιά τους επειγόντως σε έκτακτα καταλύματα φιλοξενήθηκαν σε χώρους που προσέφερε το ΞΕΕ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας το επιμελητήριο φιλοξένησε 23 γυναίκες με 20 παιδιά, ενώ κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας (από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι τα μέσα Μαΐου 2021) προσέφερε δωρεάν διαμονή και σίτιση σε 33 γυναίκες με 29 παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή