Ακίνητα 389,7 εκατ. διαθέτει η Noval

Ακίνητα 389,7 εκατ. διαθέτει η Noval

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση της εύλογης αξίας του χαρτοφυλακίου επενδυτικών ακινήτων της Noval Property κατά 29% σε 389,7 εκατ. ευρώ καταγράφεται με το πέρας του α΄ εξαμήνου, εξέλιξη που της επιτρέπει να διατηρήσει τη δεύτερη θέση μεταξύ των εταιρειών του κλάδου των ΑΕΕΑΠ (εισηγμένων και μη). Η θυγατρική του ομίλου Βιοχάλκο κατόρθωσε να ενισχύσει την αξία του χαρτοφυλακίου της, λόγω της ολοκλήρωσης μιας σειράς αναπτύξεων που υλοποίησε το προηγούμενο διάστημα, όπως η κατασκευή της επέκτασης του εμπορικού κέντρου River West, η ολοκλήρωση του πολυτελούς κτιρίου γραφείων The Orbit στη Λ. Κηφισίας (Αμπελόκηποι) και η απόκτηση τριών ακινήτων (οικόπεδα και μια κατοικία). Μόνο η επέκταση του River West απαίτησε κεφάλαια 30 εκατ., ενώ προστέθηκαν 19.000 τ.μ. καθαρών εκμισθώσιμων χώρων. Επίσης, η εταιρεία απέκτησε και την πλήρη κυριότητα του River West και του ΙΚΕΑ στην περιοχή της Λ. Κηφισού, μέσω εταιρικού μετασχηματισμού.

Η American Airlines αναζητεί πλήρωμα που να μιλά ελληνικά

Πλήρωμα που να μιλάει άπταιστα την ελληνική γλώσσα αναζητεί η American Airlines, η οποία συνδέει αριθμό αμερικανικών πόλεων, όπως η Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Μαϊάμι, με την Αθήνα. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, τη βαρύτητα που δίνει η αμερικανική αεροπορική στην ελληνική τουριστική αγορά. Οχι άδικα, καθώς η Ελλάδα φέτος ανήκει στους τρεις προορισμούς όπου η διαθέσιμη χωρητικότητα έχει αυξηθεί σε ποσοστό της τάξεως του 29%, συγκριτικά με το 2019 για πτήσεις από τις ΗΠΑ.

2.090 θέσεις για ανέργους ειδικών κατηγοριών

Ξεκινάει σήμερα η διαδικασία κάλυψης 2.090 θέσεων εργασίας από ανέργους που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες των πολιτών (π.χ. Ατομα με Αναπηρία και συγγενείς τους, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.λπ.) σε δημόσιες υπηρεσίες και ΟΤΑ καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα που οι διαδικασίες γίνονται μέσω ΑΣΕΠ. Οι σχετικές αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται έως τις 5 Οκτωβρίου, αποκλειστικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 2643.services.gov.gr (στην οποία οδηγείται ο χρήστης και μέσω της διεύθυνσης 2643.yeka.gr). Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δικαιολογητικών είναι η 11η Οκτωβρίου.

Διευκολύνσεις από ΔΕΗ για αγροτικά τιμολόγια

Μία ακόμη παράταση στους δικαιούχους του αγροτικού τιμολογίου δίνει η ΔΕΗ παράλληλα με διευκολύνσεις για την αποπληρωμή ανεξόφλητων οφειλών. Οπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, έπειτα από συνάντηση του υπουργού Κώστα Σκρέκα με τον επικεφαλής της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση, η επιχείρηση δρομολογεί μια νέα απλοποιημένη διαδικασία διατήρησης του αγροτικού τιμολογίου. Συγκεκριμένα δίνει τη δυνατότητα στους αγροτικούς πελάτες της να υποβάλουν ηλεκτρονικά την πιο πρόσφατη ενιαία αίτηση ενίσχυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, βάσει της οποίας θα διατηρήσει σε ισχύ το μειωμένο αγροτικό τιμολόγιο. Η προθεσμία για αιτήσεις λήγει στις 29 Οκτωβρίου 2021. Παράλληλα ενισχύεται το πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών με επιβράβευση της συνέπειας αποπληρωμής, αυξάνοντας άτοκα τις υπολειπόμενες δόσεις κατά 50%.

Ο «συναγερμός» και η έξοδος…

Η έξοδος του κ. Γιώργου Ζαββού από το κυβερνητικό σχήμα σηματοδοτεί τη λήξη της κατάστασης συναγερμού στις τράπεζες, που παραλάβαμε το 2019, έλεγε χθες κυβερνητικό στέλεχος και υπενθύμιζε δράσεις στις οποίες συνέβαλε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, όπως η μεγάλη μείωση των κόκκινων δανείων, το σχέδιο «Ηρακλής» και οι τιτλοποιήσεις, οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ο νόμος για την εταιρική διακυβέρνηση κ.λπ. Προς επίρρωσιν, μάλιστα, του γεγονότος ότι ολοκληρώθηκε η ειδική αποστολή σημείωναν ότι η θέση του υφυπουργού αρμόδιου για το τραπεζικό σύστημα καταργήθηκε (τις αρμοδιότητες αναλαμβάνει ο υπουργός Χρ. Σταϊκούρας). Πάντως, ο ίδιος ο κ. Ζαββός δεν φαίνεται να ήταν ενήμερος για τη… λήξη συναγερμού, αφού δήλωσε αιφνιδιασμένος από την απόφαση. Πάντως, άλλοι υποστηρίζουν ότι αρκετές φορές την τελευταία διετία είχε χτυπήσει συναγερμός εξαιτίας των σχέσεων του υφυπουργού με τις διοικήσεις των τραπεζών και της ΤτΕ.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή