H τηλεργασία ήρθε για να μείνει

H τηλεργασία ήρθε για να μείνει

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τηλεργασία πιθανότατα θα συνεχίσει να εφαρμόζεται και στη μετά COVID-19 εποχή, αφού οι εταιρείες και οι εργαζόμενοι έχουν μάθει πλέον να ζουν με αυτήν την ευέλικτη μορφή απασχόλησης, είπε η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία, όπως δήλωσε, βρίσκεται και η ίδια σε τηλεργασία από τον Μάρτιο του 2020, κάτι που αναμένει ότι θα συνεχίσει να το κάνει έως τα τέλη Ιανουαρίου τουλάχιστον. Βέβαια έχει πάει στο «γραφείο» αρκετές φορές, μετά το «άνοιγμα» της οικονομίας, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των εργάσιμων ημερών το περνάει στο διαμέρισμά της. Μιλώντας στην εκπομπή του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ντέιβιντ Ρούμπενσταϊν στην τηλεόραση του Bloomberg, η Λαγκάρντ αποκάλυψε ότι το πρωτοφανές έκτακτο πακέτο στήριξης ύψους 1,85 τρισ. ευρώ, το PEPP, καταστρώθηκε στο… τραπέζι της κουζίνας του διαμερίσματός της στη Φρανκφούρτη, το οποίο, όπως παρατήρησε και ο Ρούμπενσταϊν, αποδείχθηκε άκρως… παραγωγικό.

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στον κλάδο σχολικών τσαντών

Στο πνεύμα της εποχής είναι η νέα έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Συγκεκριμένα, χθες ελεγκτές της ανεξάρτητης αρχής πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο εισαγωγής/κατασκευής, χονδρικής και λιανικής εμπορίας σχολικών τσαντών, σχολικών τσαντών φαγητού και κασετινών. Οι έλεγχοι έγιναν σε εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων που βρίσκονται εντός των ορίων της Περιφέρειας Αττικής. Η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων, βεβαίως, δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντιανταγωνιστική συμπεριφορά, ούτε το αποτέλεσμα της έρευνας.

Εκτός ταμπλό Χ.Α. οδηγείται η ΓΕΚΕ

Σε squeeze out, δηλαδή στην ενεργοποίηση του δικαιώματος εξαγοράς του ποσοστού 2,25% του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΕΚΕ που δεν ελέγχει, προχωράει η Δωροθέα Κεφάλα, η οποία μαζί με τους Κωνσταντίνο, Γεώργιο και Αγγελική Κεφάλα ελέγχουν ποσοστό 97,7% της εταιρείας. Εχει προηγηθεί η υποχρεωτική δημόσια πρόταση της ΓΕΚΕ, της οποίας βασικό περιουσιακό στοιχείο είναι το ξενοδοχείο President. Η αξία των μετοχών της εισηγμένης έχει αποτιμηθεί σύμφωνα με έκθεση της Grant Thornton σε 5,63 ευρώ (ανά μετοχή), ενώ η ολοκλήρωση του squeeze out θα οδηγήσει εκτός ταμπλό τη ΓΕΚΕ.

Στη Βουλή η τρίμηνη παράταση του «Γέφυρα»

Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη για την 3μηνη παράταση του «Γέφυρα I» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η επέκταση του προγράμματος απαιτεί προηγούμενη έγκριση της DG Comp και το σχετικό αίτημα αναμένεται να υποβληθεί αφού συμφωνηθούν με τους θεσμούς τα ποσοστά της κρατικής επιδότησης για ακόμη ένα τρίμηνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσοστά επιδότησης θα διαμορφωθούν κοντά στο 40% έως 30% για τα εξυπηρετούμενα δάνεια και αυτά που ήταν σε καθυστέρηση, χωρίς όμως να έχει καταγγελθεί η σύμβαση από την τράπεζα, ενώ ερώτημα είναι αν θα συνεχίσουν να επιδοτούνται οι καταγγελμένες συμβάσεις.

Ερχονται νέες εκδόσεις ομολόγων

Μισό δισ. ευρώ έχουν ήδη αντλήσει οι εισηγμένες εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου και του real estate από τις αρχές του έτους και, όπως φαίνεται, αναμένεται πολύ σημαντική κινητικότητα κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2021, καθώς η βελτίωση του οικονομικού κλίματος και οι θετικές προσδοκίες για την πορεία της οικονομίας, ευνοούν νέες κινήσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον τρεις εταιρείες σχεδιάζουν νέες εκδόσεις ομολόγων τους επόμενους μήνες, χωρίς να αποκλείεται το τελικό ύψος των φετινών κεφαλαίων που θα αντλήσουν από το χρηματιστήριο να προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ. Φέτος έχουν ήδη ολοκληρωθεί η έκδοση ομολόγου 300 εκατ. ευρώ από την Prodea, η αύξηση κεφαλαίου των 120,5 εκατ. ευρώ της Ελλάκτωρ και η αντίστοιχη αύξηση συνολικού ύψους 75 εκατ. ευρώ (σε μετρητά και ακίνητα) της Prodea Investments. Οι προοπτικές της αγοράς ακινήτων και η εισροή σημαντικών κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης έχει καταστήσει τις εταιρείες του κλάδου ιδιαίτερα ελκυστικές στους θεσμικούς επενδυτές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή