«Αγοράστε τώρα ελληνικά ομόλογα»

«Αγοράστε τώρα ελληνικά ομόλογα»

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αγοράστε τώρα ελληνικά κρατικά ομόλογα μέσης διάρκειας», συστήνει στους επενδυτές η DZ Bank ενόψει των ανακοινώσεων που αναμένεται να κάνει η ΕΚΤ σε ό,τι αφορά τη ζωή μετά το PEPP. Οπως επισημαίνει, λόγω του ισχυρού ράλι το προηγούμενο διάστημα, η πιθανότητα για αύξηση των γερμανικών spreads ενισχύεται, ειδικά και εν μέσω των μειωμένων αγορών της ΕΚΤ υπό το PEPP. Η κεντρική τράπεζα το γνωρίζει αυτό και έχει αρχίσει να επεξεργάζεται ένα πιθανό διάδοχο πρόγραμμα του PEPP, όπως σημειώνει. Ενα τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούσε να «τρέχει» παράλληλα με το κλασικό QE, το APP, για να περιορίσει την ανεπιθύμητη διεύρυνση των spreads στην Ευρωζώνη γενικότερα. Ετσι, η ΕΚΤ θα μπορούσε να αρχίσει να καταργεί σταδιακά το PEPP και ταυτόχρονα να αποτρέψει την αναταραχή στην αγορά. «Σε αυτό το σκηνικό, συνιστούμε την αγορά ελληνικών και ιταλικών ομολόγων μέσης διάρκειας αυτήν τη στιγμή», τονίζει η τράπεζα.

Οι Γερμανοί βγάζουν τα λεφτά τους στην Ελβετία

Το ενδεχόμενο μιας «αριστερής στροφής» στη Γερμανία φαίνεται να τρομάζει τους εκατομμυριούχους στη χώρα, που σπεύδουν να μεταφέρουν περιουσιακά στοιχεία τους στην Ελβετία, όπως αναφέρουν τραπεζίτες και δικηγόροι στο Reuters. Το σενάριο που φοβούνται περισσότερο είναι αυτό μιας μετεκλογικής συνεργασίας μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών (SPD), αριστερών (Die Linke) και Πρασίνων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι καταθέσεις γερμανικών νοικοκυριών και εταιρειών στην Ελβετία αυξήθηκαν από περίπου 5 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2020 σε 37,5 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2021 και η τάση αυτή συνεχίζεται.  

Με το ΓΕΜΗ διασυνδέονται η ΤτΕ και ο ΕΦΚΑ

Αυτοματοποιημένα θα «επικοινωνούν» με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) τα πληροφοριακά συστήματα της ΤτΕ και του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη. Μέσω, δηλαδή, του κέντρου διαλειτουργικότητας οι διαδικτυακές υπηρεσίες του ΓΕΜΗ διατίθενται στην ΤτΕ και στον ΕΦΚΑ. Ετσι, το μητρώο ιδρυμάτων και συνδεδεμένων επιχειρήσεων της ΤτΕ, όπως και το πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ θα ενημερώνονται, με αυτοματοποιημένο τρόπο, για κρίσιμα στοιχεία, όπως το διοικητικό συμβούλιο ή ο ΑΦΜ μιας επιχείρησης.

Νέες ενισχύσεις στην εστίαση

Αλλες 1.241 αιτήσεις επιχειρήσεων εστίασης εγκρίθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου οι αιτηθείσες να λάβουν ενίσχυση από το πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της εστίασης. Οι ενισχύσεις που αντιστοιχούν σε αυτές τις 1.241 αιτήσεις ανέρχονται συνολικά σε 11,25 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, 1.234 αιτήσεις αφορούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ επτά αιτήσεις αφορούν σε μεγάλες επιχειρήσεις, με τη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται στην περίπτωση αυτή σε 502.141 ευρώ. Με βάση όλες τις αποφάσεις έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής 17.198 αιτήσεις, με τη συνολική δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 166,13 εκατ. ευρώ. 

Επένδυση 120 εκατ. στην Αργολίδα

Νέο οργανωμένο τουριστικό συγκρότημα, που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη πολυτελών εξοχικών κατοικιών, διαθέτοντας όμως και χρήσεις τουρισμού αναψυχής, πιθανώς και μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, δρομολογείται στην περιοχή της Ερμιονίδας, στην Αργολίδα. Πρόκειται για επένδυση 120 εκατ. ευρώ, την οποία, κατά πληροφορίες, προωθούν επενδυτές από την Κύπρο, μέσω της εταιρεία Plepi Land Development Ltd. Το έργο αφορά στην ανάπτυξη έκτασης της τάξεως των 300 στρεμμάτων στη θέση Πλέπι, πλησίον του υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος Porto Hydra. Η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων από την Ερμιόνη, με την πρόσβαση οδικώς να γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Ερμιόνης – Γαλατά, ενώ προσφέρει ανεμπόδιστη θέα προς το νησί της Υδρας, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Σήμερα ολοκληρώνεται η περίοδος της δημόσιας διαβούλευσης, με τον σχετικό φάκελο να αναμένεται να οδεύσει προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή