Χρηματιστήριο Αθηνών: Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Λαζαρίδης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Λαζαρίδης

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διαδικασία αναζήτησης νέου διευθύνοντος συμβούλου εισέρχεται o όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά την παραίτηση του Σωκράτη Λαζαρίδη, αναφέρουν άριστα ενημερωμένες πηγές. Ο επί σειρά ετών επικεφαλής της ΕΧΑΕ φέρεται να έχει παραιτηθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο και αργά χθες το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης συνεδρίασε για να ξεκινήσει τη διαδικασία διαδοχής. Το τελευταίο διάστημα είχαν πυκνώσει οι πληροφορίες για ενδεχόμενη αποχώρηση/απομάκρυνσή του, ενώ έχει θεριέψει και η σεναριολογία για τον/τη διάδοχό του. Κυβερνητικοί κύκλοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν λόγο στη διαδικασία, ούτε προτιμήσεις σε πρόσωπα. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα, ενώ η διαδικασία επιλογής του νέου επικεφαλής της πολυμετοχικής εισηγμένης, στην οποία το Δημόσιο δεν διατηρεί συμμετοχή –εν αντιθέσει με τις συστημικές τράπεζες και μεγάλους ξένους θεσμικούς–, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Ο Σωκράτης Λαζαρίδης εργάζεται στον όμιλο από το 1994.

28.500 τα καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου

Δύο ολόκληρες δεκαετίες δικαστικών αγώνων απαιτήθηκαν προκειμένου να καταστεί εφικτή η έξωση ενός καταπατητή-μισθωτή από το τουριστικό περίπτερο Παλαιοκαστρίτσας. Το Δημόσιο ξεκίνησε τη διαδικασία έξωσης το 2001 και κατόρθωσε να την ολοκληρώσει μόλις πριν από 10 ημέρες! Ο Στέφανος Βλαστός, διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ επισήμανε χθες, στο πλαίσιο σχετικού συνεδρίου ακινήτων, το συγκεκριμένο παράδειγμα, προκειμένου να καταδείξει τις παθογένειες του ελληνικού συστήματος, που έχει ως αποτέλεσμα σήμερα τα καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου να υπολογίζονται σε 28.500 πανελλαδικά.

Συμπληρωματικό μέρισμα από την «Παπουτσάνης»

Σε συμπληρωματικό μέρισμα 0,02 ευρώ ανά μετοχή προχωράει η «Παπουτσάνης» με το καθαρό ποσό, κατόπιν της παρακράτησης φόρου 5%, να ανέρχεται σε 0,019 ευρώ ανά μετοχή. Ημερομηνία αποκοπής από την οποία οι μετοχές θα τίθενται υπό διαπραγμάτευση χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος ορίζεται η 27η Οκτωβρίου 2021 και δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αϋλων Τίτλων στις 29/10/2021. Η ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος θα είναι η 3η Νοεμβρίου 2011. 

Νέες υπηρεσίες προστέθηκαν στο 1555

Διευρύνονται οι υπηρεσίες που θα παρέχονται –στην αρχή πιλοτικά– μέσω του 1555 του υπουργείου Εργασίας. Μετά τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, του ΟΑΕΔ και του ΟΠΕΚΑ, προστέθηκαν στο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), το σύστημα «Εργάνη», καθώς και θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, κοινωνικής ασφάλισης, εργασιακά θέματα και προγράμματα απασχόλησης/κατάρτισης, θέματα ισότητας και δημογραφικής και οικογενειακής πολιτικής, όπως και θέματα καταγγελιών για τη βία κατά των γυναικών (παράλληλα με το 15900). Ιδίως όσον αφορά τα θέματα του ΣΕΠΕ, οι καταγγελίες περί μη τήρησης της εργασιακής νομοθεσίας δεν θα τυγχάνουν χειρισμού από το front office του 1555, αλλά θα προωθούνται αμέσως στους επιθεωρητές Εργασίας.

Μεγάλο ενδιαφέρον για το σχέδιο Skyline 

Στις 5 Νοεμβρίου αναμένεται να υποβληθούν οι μη δεσμευτικές προσφορές για το project Skyline της Alpha Bank, που αποσκοπεί στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την από κοινού με την τράπεζα αξιοποίηση ακινήτων συνολικής αξίας 500 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία, που είναι μία από τις μεγαλύτερες συναλλαγές στον κλάδο της διαχείρισης ακινήτων, έχει συγκεντρώσει σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων επενδυτικών κεφαλαίων από τον χώρο του real estate με τη συμμετοχή στο VDR 25 υποψηφίων επενδυτών. Η συναλλαγή προβλέπει τη μεταφορά περίπου 500 ακίνητα σε μια νέα εταιρεία joint venture, στην οποία η Alpha Bank θα διατηρήσει μειοψηφικό ποσοστό, μεταβιβάζοντας το 51% στον επενδυτή που θα αναδειχθεί από τη διαγωνιστική διαδικασία. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η τράπεζα θα μεταβιβάσει ένα επιλεγμένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων (κυρίως εμπορικά) αξίας περίπου 500 εκατ. ευρώ στην Alpha Αστικά Ακίνητα, η οποία θα μετασχηματιστεί και θα αποτελέσει το βασικό όχημα για το joint venture με τον στρατηγικό επενδυτή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή