Το πρώτο τεστ για τον εξωδικαστικό

Το πρώτο τεστ για τον εξωδικαστικό

Crash test για τον εξωδικαστικό μηχανισμό θα αποτελέσουν οι ρυθμίσεις που αναμένονται από τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης τις προσεχείς δύο εβδομάδες ως «απάντηση» στα αιτήματα ρύθμισης οφειλών που έχουν αποστείλει περίπου 600 οφειλέτες.

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Crash test για τον εξωδικαστικό μηχανισμό θα αποτελέσουν οι ρυθμίσεις που αναμένονται από τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης τις προσεχείς δύο εβδομάδες ως «απάντηση» στα αιτήματα ρύθμισης οφειλών που έχουν αποστείλει περίπου 600 οφειλέτες. Πρόκειται για το πρώτο κύμα των αιτήσεων που έχουν καταφθάσει στις τράπεζες και στους διαχειριστές κόκκινων δανείων μετά την ψήφιση του νόμου για τη δεύτερη ευκαιρία και την ενεργοποίηση της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού. Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με εκπροσώπους των τραπεζών, στη βάση και των προσδοκιών που έχουν δημιουργηθεί για την ταχεία ρύθμιση οφειλών μέσω της αυτοματοποιημένης διαδικασίας, δηλαδή μέσω της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού. Η διαδικασία έχει ανοίξει για πρώτη φορά και για τα φυσικά πρόσωπα και προϋπόθεση είναι τα χρέη που ζητείται να ρυθμιστούν να υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ και να μην οφείλονται σε έναν και μόνο πιστωτή κατά 90%.

Τα σχέδια της Lamda για το Vouliagmeni Mall

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να αποκαλυφθούν από τη Lamda Development τα σχέδια και οι προδιαγραφές του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου που αναμένεται να κατασκευαστεί στη χώρα τα επόμενα χρόνια. Ο λόγος για το Vouliagmeni Mall, το οποίο θα αναπτυχθεί στο βόρειο τμήμα του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Το νέο κέντρο θα προσφέρει καθαρή εκμισθώσιμη επιφάνεια της τάξεως των 85.000 τ.μ., αποτελώντας επένδυση της τάξεως των 300-400 εκατ. ευρώ. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022. 

Διεθνή διαγωνισμό διενεργεί ο ΟΠΕΚΑ

Διεθνή διαγωνισμό, προϋπολογισμού 1,08 εκατ. ευρώ, με αντικείμενο την παράδοση και παραλαβή της αλληλογραφίας του διενεργεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Η σύμβαση έχει διάρκεια 36 μηνών, δηλαδή θα ισχύσει από το 2022 έως και το πρώτο δίμηνο του 2025, με τον ανάδοχο να αναλαμβάνει την παραλαβή, διαλογή, μεταφορά και διανομή της καθημερινής αλληλογραφίας του οργανισμού και των Περιφερειακών Διευθύνσεών του. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει οριστεί η 19η Νοεμβρίου.

Επενδύσεις στον κλάδο αποθήκευσης ενέργειας

Στον κλάδο της αποθήκευσης ενέργειας εισέρχεται η Volterra με δύο πιλοτικά έργα. Το πρώτο αφορά την ανάπτυξη αυτόνομου σταθμού αποθήκευσης στη Βοιωτία, με ισχύ 50 MW και χωρητικότητα 100 MWh. Το δεύτερο αφορά την ανάπτυξη υβριδικού σταθμού αποθήκευσης με παραγωγή ΑΠΕ στην Κω. Ο σταθμός θα αποτελείται από ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 2 MW και ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας (BESS) ισχύος 2.4 MW και χωρητικότητας 5 MWh. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας και οι δύο σταθμοί θα αξιοποιούν την τεχνολογία αποθήκευσης μπαταριών ιόντων λιθίου, οι οποίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον, παρέχουν υψηλή ενεργειακή απόδοση και ταχεία φόρτιση, ενώ διαθέτουν μεγάλη διάρκεια ζωής και ευκολία επέκτασης.

Ενίσχυση 4,2 εκατ. ευρώ στην «Αττικός Ηλιος»

Ποσό 4,2 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί στην ξενοδοχειακή εταιρεία «Αττικός Ηλιος», με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης, λόγω των επιπτώσεων της πανδημικής κρίσης, αλλά και για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της, την ίδρυση συνεδριακού κέντρου στο Λαγονήσι. Σύμφωνα με πρόσφατα υπογραφείσα ΚΥΑ, η ολοκλήρωση της νέας αυτής επένδυσης εμποδίστηκε για λόγους που ανάγονται στη διαρκή υπερημερία της ΕΤΑΔ (ως εκμισθώτριας της έκτασης), «γεγονός το οποίο έχει διαπιστωθεί ρητώς δυνάμει των υπ’ αρ. 20/19.9.2019, 24/28.11.2019, 28/30.12.2019, 1/7.1.2020, 2/7.1.2020, 3/17.1.2020 και 4/17.01.2020 εκδοθεισών αποφάσεων του Διαιτητικού Δικαστηρίου». Επίσης, απόφαση του περασμένου Απριλίου τροποποιεί παλαιότερη απόφαση της 24ης Δεκεμβρίου 2003 για την έγκριση υπαγωγής της επένδυσης στις διατάξεις του ν. 2601/1998 («ενισχύσεις ιδιωτικών επενδύσεων») και παρατείνει, μέχρι τα τέλη του 2027, την ολοκλήρωσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή