«Κόλλησε» η ΚΥΑ για επιδότηση ρεύματος

«Κόλλησε» η ΚΥΑ για επιδότηση ρεύματος

Στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών «κόλλησε» η ΚΥΑ για την επιδότηση του λογαριασμού ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις χαμηλής τάσης.

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών «κόλλησε» η ΚΥΑ για την επιδότηση του λογαριασμού ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις χαμηλής τάσης. Σχεδόν δύο μήνες μετά την πρωθυπουργική εξαγγελία από τη ΔΕΘ, τα συναρμόδια υπουργεία δυσκολεύονται να την εφαρμόσουν, καθώς ανακαλύπτουν εκ των υστέρων αυτονόητα ζητήματα που αγνοήθηκαν υπό το βάρος της επικοινωνιακής πίεσης. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, όταν πήραν στα χέρια τους υπογεγραμμένη από το ΥΠΕΝ τη σχετική ΚΥΑ, διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να επιδοτηθούν επιχειρήσεις χωρίς προκοινοποίηση στις Βρυξέλλες εξαίρεσης από τους κανονισμούς περί κρατικών ενισχύσεων. Ετσι, η ΚΥΑ μπήκε στο συρτάρι μέχρι να σταλεί το αίτημα στις Βρυξέλλες, κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι και χθες και δεν αναμένεται να συμβεί μέσα στην εβδομάδα. Στο μεταξύ, οι εταιρείες προμήθειας έχουν περάσει ήδη την επιδότηση των 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τους λογαριασμούς του Σεπτεμβρίου και άρχισαν να τιμολογούν και τον Οκτώβριο, αναμένοντας από εβδομάδα σε εβδομάδα την υπογραφή της ΚΥΑ…

Καλύφθηκε το ελληνικό βιβλίο για την ΑΜΚ της ΔΕΗ

Καλύφθηκε και το ελληνικό βιβλίο στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ, δηλαδή το ποσό των 200 εκατ. ευρώ που αναλογούσε σε αυτό, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έκδοση. Το βιβλίο προσφορών θα κλείσει στις 4 το απόγευμα σήμερα, με σημαντική όπως αναμένεται υπερκάλυψη. Υπενθυμίζεται ότι οι προσφορές από ξένους θεσμικούς την πρώτη ημέρα του book building ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ. Με το ποσό των 100 εκατ. ευρώ θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ το υπερταμείο, για να διατηρήσει ποσοστό 34,12% που θα του διασφαλίσει δικαιώματα καταστατικής μειοψηφίας.

Eπιχορήγηση 1,5 εκατ. ευρώ για το σχέδιο της Technohull

Στο καθεστώς ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων εντάχθηκε το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας κατασκευής και εμπορίας σκαφών αναψυχής και ναυτιλιακών ειδών Technohull, εξασφαλίζοντας επιχορήγηση της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ. Η επένδυση της εταιρείας, που είναι συνολικού κόστους 5,1 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει τη δημιουργία νέας βιομηχανικής μονάδας ναυπήγησης φουσκωτών σκαφών αναψυχής με την ανέγερση νέου κτιρίου και ειδικών εγκαταστάσεων στο Λαύριο, όπως και την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού.

1.300.000 πληρωμές μόνο σε μία ημέρα

Ρεκόρ πληρωμών καταγράφηκε την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Οκτωβρίου. Μάλιστα, οικονομικό επιτελείο και ΑΑΔΕ έμειναν με το στόμα ανοιχτό μόλις έλαβαν τα στοιχεία των πληρωμών από όλες τις τράπεζες. Συγκεκριμένα στις 29 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν 1.300.000 πληρωμές. Οπως αναφέρουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου συνήθως ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας με τις περισσότερες πληρωμές, αλλά ο Οκτώβριος έσπασε όλα τα κοντέρ. Και αυτό καθώς πληρώθηκε ο φόρος εισοδήματος, δύο δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ για τις μικρές επιχειρήσεις και ο ΦΠΑ των μεγάλων επιχειρήσεων που πληρώνεται κάθε μήνα. Αν και ακόμα στο οικονομικό επιτελείο δεν έχουν λάβει τα πλήρη στοιχεία, εκτιμούν ότι και τα έσοδα του Δημοσίου θα έχουν εκτοξευθεί.

Νέο εταιρικό σκάνδαλο αποκαλύπτει το QCM

H αμερικανική εταιρεία Cassava Sciences, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της βιοτεχνολογίας, βρέθηκε αυτή τη φορά στο στόχαστρο του QCM και του επικεφαλής του Γκάμπριελ Γκρέγκο, γνωστού στην Ελλάδα από την αποκάλυψη των σκανδάλων της Globo, της Folli Follie και της Akazoo. Η εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία, αξίας 2,3 δισ. δολαρίων, φαινομενικά, όπως τονίζει ο Γκρέγκο, αναπτύσσει το Simufilam, ένα τροποποιητικό φάρμακο για τη θεραπεία της νόσου του Αλτσχάιμερ, το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται στη β΄ φάση των κλινικών δοκιμών. Επειτα από έρευνα που έκανε το QCM κατέληξε, με αποδείξεις, στο ότι η Cassava Sciences αποτελεί μια σκευωρία που ενορχηστρώθηκε από τη διοίκηση για να πλουτίσει σε βάρος των μετόχων, των ασθενών και της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Οι δοκιμές του φαρμάκου έχουν διεξαχθεί με σοβαρές παρατυπίες που φαίνεται ότι επέτρεψαν στη διοίκηση να εξαπατήσει τους επενδυτές. «Πιστεύουμε ότι η μετοχή της Cassava δεν αξίζει τίποτα και θέτουμε τιμή-στόχο το μηδέν», καταλήγει το QCM.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή