Νέοι περιορισμοί στα σούπερ μάρκετ

Νέοι περιορισμοί στα σούπερ μάρκετ

Με περισσότερους περιορισμούς θα λειτουργούν από σήμερα τα σούπερ μάρκετ, καθώς η κυβέρνηση προτίθεται να επαναφέρει άμεσα τον κανόνα 1 ανά 9 τ.μ.

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με περισσότερους περιορισμούς θα λειτουργούν από σήμερα τα σούπερ μάρκετ, καθώς η κυβέρνηση προτίθεται να επαναφέρει άμεσα τον κανόνα 1 ανά 9 τ.μ. Συγκεκριμένα, το πόσοι πελάτες θα επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα εντός του σούπερ μάρκετ θα καθορίζεται με βάση την αναλογία 1 ανά 9 τ.μ. Η εν λόγω αναλογία ίσχυε έως και τις 24 Οκτωβρίου, οπότε καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον πιο ελαστικό κανόνα 1 ανά 2 τ.μ. Η επαναφορά του κανόνα κρίθηκε απαραίτητη καθώς εκτιμάται ότι πρέπει να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί και στα σούπερ μάρκετ, όπως και στο υπόλοιπο λιανεμπόριο, ενώ εγκαταλείφθηκε –τουλάχιστον για την ώρα– το μέτρο της εισόδου των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ μόνο με αρνητικό rapid test. Οι λόγοι; Πρώτον, το γεγονός ότι θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις και, δεύτερον, το ότι το εν λόγω μέτρο θα συναντούσε μεγάλες δυσκολίες στην εφαρμογή του.

Ισομερής στελέχωση μεταξύ των φύλων στην HDB

Τη λεγόμενη «γυάλινη οροφή», δηλαδή κάθε εμπόδιο διακρίσεων στον εργασιακό τομέα σε σχέση με τις γυναίκες, καταρρίπτει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB). Εκτός από την ανώτατη διοίκηση, επικεφαλής της οποίας είναι η Αθηνά Χατζηπέτρου, γυναίκες επελέγησαν για τις μισές θέσεις (συνολικά 15 γυναίκες σε σύνολο 30 θέσεων) διευθυντών και προϊσταμένων στο πλαίσιο της επιλογής στελεχών που έγινε πρόσφατα. Εμφαση δόθηκε στην ισομερή στελέχωση μεταξύ των φύλων σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα. Η HDB στηρίζει επίσης τη νέα γενιά, η οποία αποτελεί το 28% του δυναμικού της. 

Διεθνής διαγωνισμός για τα υποθηκοφυλακεία

Στην προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού, της τάξεως των 310 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος προαίρεσης, για την ανάθεση της συμφωνίας-πλαισίου σχετικά με την ψηφιοποίηση των υποθηκοφυλακείων προχώρησε η «Ελληνικό Κτηματολόγιο». Πρόκειται για το σύνολο των αρχείων του συστήματος μεταγραφών και υποθηκών, με τον ανάδοχο να καλείται, μεταξύ άλλων, να υλοποιήσει ηλεκτρονικές εφαρμογές και διαδικτυακή πύλη στην οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση πολίτες, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και λοιποί ενδιαφερόμενοι. 

«Kαμπανάκι» από Scope για τη γήρανση

Οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι για τις αξιολογήσεις και την πιστοληπτική ικανότητα των χωρών της Ευρώπης από τον μειούμενο αριθμό ανθρώπων σε ηλικία εργασίας και τη γήρανση του πληθυσμού είναι σημαντικά μεγαλύτεροι από ό,τι εκτιμούν οι κυβερνήσεις, επισημαίνει ο οίκος Scope Ratings. Η υποτίμηση του δημογραφικού αντικτύπου θα μπορούσε να επιδεινωθεί από την αδράνεια της πολιτικής, υπονομεύοντας την ικανότητα των κυβερνήσεων να προετοιμάσουν τις οικονομίες ανάλογα, τονίζει. Ολοι οι θεσμοί συμφωνούν ότι οι οικονομίες της Ε.Ε. θα αντιμετωπίσουν συρρίκνωση του πληθυσμού και δυναμική ταχείας γήρανσης τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με την Κομισιόν, έως το 2060 ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας της Ε.Ε. θα μειωθεί κατά 30% και ο δείκτης εξάρτησης των ηλικιωμένων θα αυξηθεί στο 70% στην Ε.Ε.

Ξεκινάει η διασύνδεση Κρήτης – Αττικής

Στη γραμμή εκκίνησης βρίσκεται η πόντιση των ηλεκτρικών καλωδίων της διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής από τη θυγατρική εταιρεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), Αριάδνη Interconnection. Το πλοίο «Aurora» της αναδόχου εταιρείας Nexans κατέπλευσε στην Αττική πραγματοποιώντας το παρθενικό του ταξίδι, που σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών εγκατάστασης για το πρώτο τμήμα του υποβρυχίου καλωδίου, το αμέσως επόμενο διάστημα. Το πλοίο επισκέφθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, η γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, καθώς και στελέχη των διοικήσεων του διαχειριστή και της «Αριάδνη Interconnection». Το υπερσύγχρονο πλοίο της Nexans, μεταφέρει τα πρώτα 170 χλμ. του ηλεκτρικού καλωδίου που θα συνδέσει την Κρήτη με την Αττική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή