Στα 50 εκατ. το κόστος εθελουσίας της Εθνικής

Στα 50 εκατ. το κόστος εθελουσίας της Εθνικής

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως και τις 15 Δεκεμβρίου το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο αφορά κυρίως το προσωπικό του δικτύου καταστημάτων και των διευθύνσεων δικτύου καθώς και τους μη τακτικούς δικηγόρους που στηρίζουν νομικά καταστήματα του δικτύου. Το κόστος του προγράμματος, όπως ανέφερε η διοίκηση της ΕΤΕ κατά την ενημέρωση των επενδυτών την περασμένη εβδομάδα, ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ και παρότι δεν ανακοινώθηκε ο αριθμός του προσωπικού που αναμένεται να κάνει χρήση του προγράμματος, εκτιμάται ότι θα συμπεριλάβει περί τα 350-400 άτομα. Το πρόγραμμα θα συμβάλει στην περαιτέρω μείωση του κόστους προσωπικού, που σημείωσε ήδη υποχώρηση 15% το 9μηνο του 2021 έναντι του 2020. Με βάση τα ίδια στοιχεία, το προσωπικό του ομίλου περιορίστηκε τα τελευταία χρόνια σε 8.900 άτομα έναντι 9.300 στα τέλη του 2020 και 19.800 στα τέλη του 2015.

Στη ΒΙΑΝΕΞ οι εγκαταστάσεις διανομής της Beiersdorf Hellas

Στον έλεγχο της ΒΙΑΝΕΞ περιέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εγκαταστάσεις διανομής της Beiersdorf Hellas, θυγατρικής της γερμανικής Beiersdorf, γνωστής παγκοσμίως για τα προϊόντα Nivea, Liposan κ.ά. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα χρησιμοποιήσει τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις για τη διανομή προϊόντων, ενώ θα τις αξιοποιήσει και για αποθηκευτικούς χώρους, προκειμένου να μπορέσει να αποδεσμεύσει χώρο στα εργοστάσιά της. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στον Γέρακα Αττικής, ενώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, η Beiersdorf αναθέτει τη διανομή των δικών της προϊόντων σε τρίτους.

Πράσινο φως από Ε.Ε. για την Gastrade

Το πράσινο φως για την απόκτηση του κοινού ελέγχου της Gastrade, της εταιρείας που αναπτύσσει τον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, από τον ΔΕΣΦΑ, την κ. Ασημίνα-Ελένη Κοπελούζου, τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, την GasLog Κύπρου και την Bulgartransgaz (τον διαχειριστή φυσικού αερίου της Βουλγαρίας) έδωσε η Κομισιόν. Η Ε.Ε. κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη εξαγορά δεν θα επιφέρει προβλήματα ανταγωνισμού.

«Βλέπουν» θεαματική άνοδο του ΑΕΠ

Aύξηση των βαθμών ελευθερίας στην άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής τα επόμενα έτη, προβλέπει στο εβδομαδιαίο δελτίο της η Alpha Bank, χάρη στη βελτίωση της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας. Οι αναλυτές της τράπεζας περιγράφοντας τον σχεδιασμό της δημοσιονομικής πολιτικής βλέπουν επιστροφή σε πλεονάσματα το 2023, θεαματική άνοδο του ΑΕΠ και σημαντική αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, χάρη στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτός ο ενάρετος κύκλος αναμένεται να επιταχύνει και την επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας. Αυτό, όμως, που θα κρίνει τη δυνατότητα της χώρας να μειώσει τη φορολογία και να αυξήσει τις επενδύσεις θα είναι η καθιέρωση περισσότερο ευέλικτων δημοσιονομικών κανόνων στην Ε.Ε. Κάτι που μένει να φανεί.

Δύο υποθέσεις «Ελλάκτωρ» στην Επ. Κεφαλαιαγοράς

Ισόπαλο έληξε το χθεσινό «ντέρμπι» ανάμεσα στους δύο μεγαλομετόχους της «Ελλάκτωρ» (Reggeborgh και Greenhill) με «διαιτητή» την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς αμφότερες οι πλευρές κατήγαγαν από μία νίκη. Από τη μία πλευρά, τα στελέχη της Επιτροπής έβαλαν στο αρχείο τις καταγγελίες της πλευράς των δύο εφοπλιστών Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου για το περιεχόμενο της συμφωνίας ανάμεσα στη Reggeborgh και στον Λ. Μπόμπολα (βάσει της οποίας μεταβιβάστηκε το ποσοστό του τελευταίου στην πρώτη), κρίνοντας ότι δεν υπήρξε κάτι το μεμπτό. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν ισχύει το ίδιο και για το ζήτημα πιθανού συντονισμού ενεργειών ανάμεσα στους μετόχους Reggeborgh και Atlas NV. Η καταγγελία της Greenhill κάνει λόγο για συντονισμένη δράση των δύο ολλανδικών funds, που από κοινού ελέγχουν σήμερα ποσοστό της τάξεως του 39% του μετοχικού κεφαλαίου της «Ελλάκτωρ». Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει ακρόαση από τις δύο πλευρές ώστε να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή