Δεύτερη ευκαιρία για «ξεχασμένα» ποσά

Δεύτερη ευκαιρία για «ξεχασμένα» ποσά

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράθυρο συμμόρφωσης ανοίγει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για όσους γνωρίζουν ότι η εφορία έχει ξεκινήσει έλεγχο. Συγκεκριμένα, με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, πριν ξεκινήσει ο έλεγχος θα καλούνται οι επιχειρήσεις ή τα φυσικά πρόσωπα να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις δηλώνοντας «ξεχασμένα» ποσά ή παρουσιάζοντας τις πραγματικές δαπάνες τους. Μάλιστα το ποσό που θα προκύπτει θα μπορούν να το εντάξουν στην πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών σε έως 48 δόσεις. Σύμφωνα με την απόφαση, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος ο οποίος γνωρίζει ότι ήδη ελέγχεται υποβάλει τις δηλώσεις, οι οφειλές που βεβαιώνονται κατόπιν υποβολής δήλωσης μετά την έκδοση και κοινοποίηση της εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών και μέχρι την κοινοποίηση του προσωρινού προσδιορισμού του φόρου μπορούν να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται σε 2 έως 48 μηνιαίες δόσεις.

Βελτίωση μεγεθών για Τεχνική Ολυμπιακή

Σημαντική η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της Τεχνικής Ολυμπιακής, χάρις στις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει ο όμιλος στον τομέα της ποντοπόρου ναυτιλίας, αποκτώντας μειοψηφικές συμμετοχές σε σειρά πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ετσι, κατά το φετινό εννεάμηνο, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 4,86 εκατ. ευρώ, από  0,28 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ επιτεύχθηκε και οριακή λειτουργική κερδοφορία EBITDA της τάξεως των 0,258 εκατ. ευρώ, έναντι λειτουργικής ζημίας 1,37 εκατ. ευρώ. 

10 Δεκεμβρίου η συνέλευση ομολογιούχων στην MLS

Με το αδιέξοδο στην MLS να παραμένει, συνέλευση θα πραγματοποιήσουν στις 10 Δεκεμβρίου οι κάτοχοι του ΜΛΣ 03, ενός από τα τρία ομόλογα της εταιρείας. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ενημέρωση των πιστωτών για την αθέτηση πληρωμής των τοκομεριδίων, όπως και την καταγγελία του ομολογιακού προγράμματος. Μένει όμως να φανεί εάν θα σχηματιστεί απαρτία, καθώς σε καμία από τις έως σήμερα γενικές συνελεύσεις ομολογιούχων δεν συγκεντρώθηκαν τα προβλεπόμενα ποσοστά απαρτίας.

Αύξηση κερδών για την Prodea

Κέρδη 121,8 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 41,2 εκατ. ευρώ παρουσίασε κατά το φετινό εννεάμηνο η Prodea Investments, κυρίως λόγω του κέρδους από την αναπροσαρμογή των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της στην εύλογη αξία, που διαμορφώθηκε σε 57,4 εκατ. ευρώ, από καθαρές ζημίες 8,6 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη EBITDA (χωρίς να υπολογίζονται τα κέρδη από την αναπροσαρμογή των αξιών) διαμορφώθηκαν σε 75,3 εκατ. ευρώ, από 77,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών άγγιξε τα 98,5 εκατ. ευρώ, ελαφρώς χαμηλότερος από τα 102 εκατ. ευρώ του περυσινού εννεαμήνου. 

Αλλαγές κορυφής σε θυγατρικές της Alpha

Αλλαγές κορυφής ανακοίνωσε η Alpha Bank με την τοποθέτηση του μέχρι σήμερα επικεφαλής της Διεύθυνσης Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές (IR) του ομίλου, Δημήτρη Κωστόπουλου, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Finance και την τοποθέτηση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ τού έως σήμερα διευθυντή Προϋπολογισμού και Ελέγχου της τράπεζας, Παναγιώτη Αντωνόπουλου. Σε συνέχεια των μετακινήσεων, η Alpha Bank ανακοίνωσε την ανάληψη της Διεύθυνσης Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές (IR) του ομίλου από τον Ιάσονα Κεπαπτσόγλου. Σε ανακοίνωσή της η τράπεζα σημειώνει ότι «η διοικητική ανανέωση των δύο θυγατρικών συνδέει την αξιοπιστία και τις υψηλές επιδόσεις με την περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και νέων ψηφιακών δυνατοτήτων που θα καταστήσουν τις προτάσεις τους πρώτη επιλογή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή