Η S&P αναβάθμισε το outlook της Mytilineos

Η S&P αναβάθμισε το outlook της Mytilineos

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβάθμιση του outlook της Mytilineos σε θετικό από σταθερό με μακροπρόθεσμη αξιολόγηση BB- δημοσιοποίησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s  με βάση την προσδοκία για υψηλότερα κέρδη. O οίκος στηρίζει την αξιολόγησή του στην ανθεκτικότητα που επέδειξε η εταιρεία στις συνθήκες διακύμανσης των 18 τελευταίων μηνών, την οποία αποδίδει στο διαφοροποιημένο προφίλ της, αλλά και στις επιδόσεις της εταιρείας τόσο στις ΑΠΕ και στην αποθήκευση όσο και στις προοπτικές πώλησης φωτοβολταϊκών έργων ΒΟΤ (ανάπτυξης και πώλησης με το κλειδί στο χέρι). Η S&P προβλέπει έκρηξη κερδών για την εισηγμένη και αναμένει EBITDA της τάξης των 350 εκατ. ευρώ το 2021. Με βάση τις τρέχουσες προοπτικές, έχει αναβαθμίσει ανοδικά τις προσδοκίες του 2022 για το EBITDA σε 500-550 εκατ. έναντι αρχικής εκτίμησης 340 -360 εκατ., προσβλέποντας σε περαιτέρω άνοδο το 2023.

Πρόγραμμα κατάρτισης για 10.000 ανέργους

H δημιουργία προγραμμάτων κατάρτισης για τους ανέργους στον κλάδο προσωπικού ασφαλείας (security) και οι όροι συμμετοχής των εταιρειών του κλάδου στους διαγωνισμούς του Δημοσίου συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο, το προεδρείο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας και εκπροσώπους ιδιωτικών εταιρειών security. Οπως σημείωσε ο υπουργός, τους πρώτους μήνες του 2022 θα «τρέξουν» προγράμματα για την κατάρτιση περίπου 10.000 ανέργων στον χώρο του προσωπικού ασφαλείας.

Ο Γιάννης Αληγιζάκης στο τιμόνι του ΣΕΕΠΕ

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΙΝΟΙΛ, Γιάννης Αληγιζάκης, εξελέγη για μία ακόμη φορά πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας (ΣΕΕΠΕ) στις αρχαιρεσίες του διοικητικού συμβουλίου, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου. Στο νέο Δ.Σ. προβλέπονται δύο θέσεις αντιπροέδρων, τις οποίες στελεχώνουν οι κ. Δημήτρης Κονταξής (Αvin) και Χρήστος Τζιόλας (ΕΚΟ). Γραμματέας αναλαμβάνει ο κ. Γιάννης Θεοτοκάς (Revoil) και τις θέσεις των υπόλοιπων μελών καταλαμβάνουν εκπρόσωποι των εταιρειών ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ και LPC. 

Αύξηση κατώτατου μισθού στη ΜΕΒΓΑΛ

Αύξηση 12,3% στον κατώτατο μισθό προβλέπει, μεταξύ άλλων, η επιχειρησιακή σύμβαση που υπεγράφη ανάμεσα στη ΜΕΒΓΑΛ και στο σωματείο εργαζομένων της εταιρείας. Η νέα σύμβαση είναι διετούς διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης ενός έτους και, πέρα από την εντυπωσιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, προβλέπει ακόμη συγκεκριμένα μισθολογικά κλιμάκια ανάλογα με τη θέση εργασίας, στα οποία εντάσσονται και οι νεοπροσλαμβανόμενοι μετά τον πρώτο χρόνο εργασίας, μπόνους παραγωγικότητας σε στελέχη πωλήσεων. Ακόμη προβλέπει, μεταξύ άλλων, οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ για κάθε τέκνο που αποκτούν εργαζόμενοι της επιχείρησης και χρηματικό βραβείο 1.000 ευρώ για τα παιδιά των εργαζομένων που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Να προωθήσουμε τις αντλίες θερμότητας»

Αντλίες θερμότητας έναντι της χρήσης φυσικού αερίου για θέρμανση προτείνει ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης. Δεν έχει νόημα η επένδυση σε δίκτυα φυσικού αερίου και η αντικατάσταση καυστήρων πετρελαίου με καυστήρες φυσικού αερίου. «Θα είχε περισσότερο νόημα να προωθούμε τις αντλίες θερμότητας που βασίζονται στο ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο θα παράγεται από ΑΠΕ», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας χθες στο Sustainable Future Summit 2021, αμφισβητώντας εμμέσως πλην σαφώς τις κυβερνητικές επιλογές αντικατάστασης των καυστήρων πετρελαίου με φυσικό αέριο, όπου υπάρχει δίκτυο, μέχρι το 2023 και απαγόρευση της χρήσης τους από το 2030, όπως διατυπώνονται στον κλιματικό νόμο, αλλά και τα προγράμματα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε νέες περιοχές της χώρας, που υλοποιεί η ΔΕΔΑ. Μιλώντας για τις ΑΠΕ, ο κ. Στάσσης σημείωσε ότι το πρόβλημα για την ανάπτυξή τους δεν είναι η χρηματοδότηση, αλλά το θεσμικό πλαίσιο και οι αδειοδοτήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή