Συναντήσεις στη ΡΑΕ για το φυσικό αέριο

Συναντήσεις στη ΡΑΕ για το φυσικό αέριο

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aπό την «πόρτα» της ΡΑΕ θα περάσουν διαδοχικά αύριο οι εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής Hρων, Elpedison και Protergia, ενώ την προσεχή  Δευτέρα θα προσέλθει και η ΔΕΗ. Οι ηλεκτροπαραγωγοί έχουν κληθεί από τη ΡΑΕ σε συνάντηση για το ζήτημα της επάρκειας φυσικού αερίου ενόψει του χειμώνα και της αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι ξεχωριστές συναντήσεις συνδέονται και με εμπιστευτικά στοιχεία, που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ζητηθεί από τις εταιρείες από την αρμόδια Αρχή, όπως σχετικά με τις προμήθειες αερίου που έχουν κάνει από τις αρχές του έτους, τις τιμές και τις συμβάσεις με τους προμηθευτές τους. Οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί θα κληθούν να επιβεβαιώσουν για τις ποσότητες αερίου που θα προμηθευτούν το επόμενο διάστημα. Η ΔΕΗ θα κληθεί να δώσει στοιχεία τόσο για το φυσικό αέριο όσο και για τους λιγνίτες και τη διαθεσιμότητα των λιγνιτικών μονάδων το τρίμηνο Δεκεμβρίου – Φεβρουαρίου.

Δεδομένα στις τράπεζες θα δίνει το ΓΕΜΗ

Δεδομένα για τις επιχειρήσεις, από την επωνυμία μέχρι οικονομικά στοιχεία και άλλα, θα μπορούν να ζητούν από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) οι τράπεζες, καταβάλλοντας τέλος ενός ευρώ ανά κλήση. Η δυνατότητα χορήγησης δεδομένων στις τράπεζες από το ΓΕΜΗ προβλεπόταν σε νόμο του 2019, ωστόσο πριν από λίγες ημέρες εκδόθηκε και τέθηκε σε ισχύ η απαιτούμενη υπουργική απόφαση. Η χορήγηση των δεδομένων θα γίνεται μέσω ειδικής διαδικτυακής υπηρεσίας. Ο ανώτερος αριθμός κλήσεων της διαδικτυακής υπηρεσίας που μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε τράπεζα ανά 24ωρο είναι 5.000.

Οι προθεσμίες αιτήσεων για το επίδομα παιδιού

Κλείνει στις 9 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού, όπως γίνεται πριν από κάθε νέα πληρωμή. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της έκτης διμηνιαίας δόσης, στις 31 Δεκεμβρίου. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου. Προσοχή, όμως: Πληρώνονται μόνο όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση, έκαναν οριστική αίτηση και αυτή εγκρίθηκε.

«Καμπανάκι» από τη Moody’s

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Moody’s στις αγορές για την οικονομία για τις επιπτώσεις από τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού «Ομικρον». «Η εμφάνισή της υπογραμμίζει την άποψή μας ότι η πανδημία παραμένει απειλή για την υγεία, καθώς και κύρια πηγή αβεβαιότητας για την παγκόσμια οικονομία, αλλά και παράγοντας αστάθειας των χρηματοπιστωτικών αγορών», τονίζει χαρακτηριστικά. Το μέγεθος της απειλής θα εξαρτηθεί από τη μεταδοτικότητα και τη μολυσματικότητα της νέας παραλλαγής, τονίζει ο οίκος. Σε περίπτωση που οδηγήσει σε ένα αυξανόμενο κύμα κρουσμάτων, οι οικονομίες που θα πληγούν περισσότερο θα είναι αυτές με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, μεγαλύτερη εξάρτηση από τον τουρισμό και χαμηλότερη ικανότητα παροχής πρόσθετης δημοσιονομικής στήριξης, όπως προειδοποιεί.

Επένδυση 31 εκατ. στις ΗΠΑ από ΤΙΤΑΝ

Σε μια σημαντική επένδυση στην αγορά των ΗΠΑ προχωράει ο όμιλος ΤΙΤΑΝ, στο πλαίσιο της μείωσης του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος και της αύξησης της παροχής τσιμέντου και συναφών προϊόντων στη χώρα. Ειδικότερα, θα επενδυθούν συνολικά 31 εκατ. ευρώ για την κατασκευή μια νέας αποθήκης, χωρητικότητας 70.000 τόνων, στον τερματικό σταθμό εισαγωγών Port Tampa Bay στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Η νέα αποθήκη θα είναι έτοιμη στις αρχές του 2023, αναβαθμίζοντας την εισαγωγική δυναμικότητα της ΤΙΤΑΝ στις ΗΠΑ, σε μια περίοδο που αναμένεται σημαντική αύξηση της ζήτησης, μετά και την πρόσφατη ψήφιση προγράμματος επενδύσεων 1 τρισ. δολαρίων για την αναβάθμιση των υποδομών της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι η αγορά των ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη και η σημαντικότερη για την ΤΙΤΑΝ, συνεισφέροντας το 56% της λειτουργικής κερδοφορίας του ομίλου κατά τη διάρκεια του φετινού εννεαμήνου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή