Σε εφαρμογή τίθεται η πλατφόρμα e-Μεταβίβαση

Σε εφαρμογή τίθεται η πλατφόρμα e-Μεταβίβαση

H πλατφόρμα e-Μεταβίβαση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2022. Ηδη η ψηφιακή πύλη που θα λειτουργεί μέσω του gov.gr παρουσιάστηκε σε 100 συμβολαιογράφους.

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξαγορά δύο αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 37,2 MW ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ την εβδομάδα που πέρασε. Με την εξαγορά αυτή «επιτυγχάνουμε την επίσπευση υλοποίησης της στρατηγικής μας για ενεργειακή μετάβαση και ανάπτυξη δραστηριοτήτων με βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Πιο συγκεκριμένα, και σε συνδυασμό με την επικείμενη ολοκλήρωση του Φ/Β έργου της Κοζάνης, επιτυγχάνουμε τον αρχικό μας στρατηγικό στόχο για ανάπτυξη εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ 300 MW έως τις αρχές του 2022», δήλωσε ο Γιώργος Αλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες. Το φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης των μηχανολογικών εργασιών και αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία εντός του πρώτου τριμήνου του 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα τα ΕΛΠΕ θα κάνουν μία ακόμη κίνηση στις ΑΠΕ. Ο διακηρυγμένος στόχος της διοίκησης του ομίλου είναι τα 2 GW εγκατεστημένης ισχύος μέχρι το 2030, αλλά στην πραγματικότητα θα επιδιώξει να τον επισπεύσει όσο μπορεί. 

Σε εφαρμογή

τίθεται η πλατφόρμα e-Μεταβίβαση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις αρχές του 2022. Ηδη η ψηφιακή πύλη που θα λειτουργεί μέσω του gov.gr παρουσιάστηκε σε 100 συμβολαιογράφους οι οποίοι εκπαιδεύονται και θα είναι οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν το νέο ηλεκτρονικό σύστημα μεταβιβάσεων ακινήτων. Από το νέο έτος, στον Ηλεκτρονικό Φάκελο Ακινήτων θα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη μεταβίβασή τους. Η ηλεκτρονική συλλογή των εγγράφων και πιστοποιητικών θα γίνεται από τον συμβολαιογράφο, τον οποίο θα εξουσιοδοτούν οι συμβαλλόμενοι. Με τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Ακινήτου ουσιαστικά μία μεταβίβαση μπορεί να τελειώνει σε μία μέρα αντί και των τριών μηνών που χρειάζονται σήμερα προκειμένου να συλλέξουν οι ενδιαφερόμενοι όλα τα δικαιολογητικά.

Aυξήθηκαν οι πτήσεις cargo

Αυξημένες κατά 9,4% ήταν, παγκοσμίως, οι εμπορευματικές πτήσεις τον περασμένο Οκτώβριο έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2019, σύμφωνα με τη Διεθνή Ενωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ). Οι επιδόσεις αποδίδονται στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία στην εφοδιαστική αλυσίδα, τροφοδοτώντας τη στροφή στη μεταφορά των εμπορευμάτων διά αέρος, που εξασφαλίζει ταχύτερες παραδόσεις. Πάντως, επικρατεί προβληματισμός στις αερομεταφορές, που σχετίζεται με τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις για τον περιορισμό της «Ομικρον». Οπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ, Willie Walsh, η υιοθέτηση αποσπασματικών ενεργειών θα λειτουργούσε εις βάρος του κλάδου.

Ολική επαναφορά των εισηγμένων στο 9μηνο

Με ρυθμούς ρεκόρ κινήθηκαν τα μεγέθη των ελληνικών εισηγμένων στο γ΄ τρίμηνο, παρέχοντας στήριξη στις αποτιμήσεις των μετοχών τους και αποκλιμακώνοντας την ένταση των πιέσεων που συνδέονται με την πορεία της πανδημίας. Οπως σημειώνει η Beta Securities, οι 124 εταιρείες του εμποροβιομηχανικού κλάδου που ανακοίνωσαν αποτελέσματα παρουσιάζουν οριακή μείωση του κύκλου εργασιών κατά 3% και αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 10% σε σχέση με το 2019. Τα μεγέθη, ωστόσο, αν συγκριθούν με το 2020, δημιουργούν ίλιγγο: αύξηση 25% στον κύκλο εργασιών και 57% στα λειτουργικά κέρδη, ρυθμοί που δεν έχουν προηγούμενο σε καμία συνολική δημοσίευση αποτελεσμάτων για οποιαδήποτε χρονική περίοδο. Η χρήση του 2021 είναι χρήση ολικής επαναφοράς για τα αποτελέσματα, όπως τονίζει, καθώς εκτός από την αύξηση της απόδοσης των κεφαλαίων, επιμέρους σημειώνονται σημαντικές βελτιώσεις στην κεφαλαιακή δομή των ισολογισμών. Παράλληλα, οι εισηγμένες συνεχίζουν τη διανομή μετρητών προς τους μετόχους τους, χτίζοντας έτσι μια καλή παράδοση ανταμοιβών και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή