Σε συμμαχία 155 εταιρειών για ανανεώσιμα καύσιμα τα ΕΛΠΕ

Σε συμμαχία 155 εταιρειών για ανανεώσιμα καύσιμα τα ΕΛΠΕ

Τα ΕΛΠΕ αναζητούν νέο όνομα, ώστε και η εταιρική ταυτότητα να αντανακλά τη στροφή από το «βρώμικο» πετρέλαιο στις «καθαρές» ΑΠΕ

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ΕΛΠΕ αναζητούν νέο όνομα, ώστε και η εταιρική ταυτότητα να αντανακλά τη στροφή από το «βρώμικο» πετρέλαιο στις «καθαρές» ΑΠΕ. Στο πλαίσιο αυτής της μετάβασης ολόκληρου του κλάδου παγκοσμίως, τα ΕΛΠΕ είναι ο πρώτος ελληνικός όμιλος που εντάσσεται στη συμμαχία eFuel Alliance. Τα μέλη της πρωτοβουλίας eFuel Alliance έχουν δεσμευθεί για την ανάπτυξη και την προώθηση της παγκόσμιας βιομηχανικής παραγωγής ανανεώσιμων καυσίμων, όπως είναι τα συνθετικά καύσιμα που θα παράγονται από νερό, διοξείδιο του άνθρακα και ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και για την ευρεία χρήση τους σε πολλούς τομείς. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να γίνει ευρύτερα γνωστός ο ρόλος αλλά και η καθοριστική συμβολή που μπορούν να έχουν τα υγρά καύσιμα στην πορεία προς την απανθρακοποίηση των μεταφορών. Στη συμμαχία συμμετέχουν περισσότερες από 155 εταιρείες, καινοτόμες startups, κλαδικοί σύνδεσμοι από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. «Η συμμετοχή μας στην eFuel Alliance σηματοδοτεί την πεποίθησή μας ότι, με τις κατάλληλες επενδύσεις, τα ουδέτερα σε εκπομπές e-καύσιμα και το υδρογόνο μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά στον περιορισμό των εκπομπών, ιδιαίτερα στον κρίσιμο τομέα των μεταφορών, παράλληλα με τη συνέχιση του εξηλεκτρισμού», σημείωσε ο κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, γενικός διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Νέων Δραστηριοτήτων των ΕΛΠΕ.

Πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών: Εκλεισε για το 2021

Εκλεισε για το 2021 το πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς καλύφθηκαν οι 100.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας. Συνεπώς, οι εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν εργαζόμενο μέσω του προγράμματος αυτού θα πρέπει να κάνουν υπομονή έως την 1η Ιανουαρίου 2022, όταν ανοίγουν επιπλέον 50.000 θέσεις. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα υλοποιείται επιτυχώς από την 1η Οκτωβρίου 2020. Αρχικά αφορούσε 100.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες έχουν πλήρως καλυφθεί, όμως επεκτάθηκε για άλλες 50.000 θέσεις, που αφορούν όμως το 2022. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή νέα ένταξη μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021. Οι αιτήσεις στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» ανοίγουν ξανά την 1η Ιανουαρίου 2022. Από 1ης Ιανουαρίου, άλλωστε, ξεκινά και το «Ανοικτό πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας για την πρώτη πρόσληψη νέων ηλικίας 18-29 ετών – “Πρώτο Ενσημο”».

Aποφασίζουν για το δίκτυο της HSBC

Εως την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να αποσαφηνιστεί το ενδιαφέρον της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της δραστηριότητας της HSBC στην Ελλάδα, η διοίκηση της οποίας, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τη Eurobank, έχει απευθυνθεί στις δύο συστημικές τράπεζες. Πηγές κοντά στη διαδικασία αποφεύγουν να πάρουν θέση πριν από την ενημέρωση των διοικητικών συμβουλίων, που θα κληθούν να αξιολογήσουν τη συναλλαγή, η οποία περιλαμβάνει τόσο το ενεργητικό όσο και το παθητικό της HSBC σε συνδυασμό με το προσωπικό. Η HSBC διαθέτει δίκτυο 15 καταστημάτων καθώς και 334 εργαζομένους.

Το πρώτο μεγάλο deal του 2022

Από την περιοχή του Πειραιά αναμένεται ότι θα προκύψει το πρώτο μεγάλο deal του 2022. Ο λόγος για τον διαγωνισμό στέγασης των νέων δικαστηρίων του Πειραιά, όπου ερίζουν η ισραηλινών συμφερόντων Golden Horizon Athens Investment και η Dimand Real Estate. Η πρώτη έχει προτείνει το πρώην εργοστάσιο του Κεράνη στην οδό Πειραιώς και η δεύτερη ακίνητο συμφερόντων της στην περιοχή του Αγ. Διονυσίου στον Πειραιά. Ασφαλώς, όποιο ακίνητο προκριθεί για να στεγάσει τα νέα δικαστήρια θα χρειαστεί εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής. Υπολογίζεται ότι η αξία της συμφωνίας θα ανέλθει σε 80 εκατ. ευρώ. Τα δικαστήρια του Πειραιά αναζητούν κτίριο 30.000 τ.μ. για άμεση αγορά. Περίπου 63 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ επιπλέον 17 εκατ. ευρώ θα προκύψουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η στέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά είναι ένα από τα πολυετή «σίριαλ» της αγοράς ακινήτων, καθώς στο παρελθόν έχουν προταθεί-προκριθεί και ναυαγήσει αναρίθμητες λύσεις για τη στέγαση των δικαστηρίων, από τη Ράλλειο Σχολή πιο πρόσφατα μέχρι την πρώην Καπναποθήκη του Κεράνη στη Νίκαια και την πρώην ΧΡΩΠΕΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή