Στο 12,6% η συμμετοχή στην Ελληνική Τράπεζα

Στο 12,6% η συμμετοχή στην Ελληνική Τράπεζα

Τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις εποπτικές αρχές για την ολοκλήρωση της απόκτησης του ποσοστού 2,7%, που αντιστοιχεί σε 11.191.639 μετοχές, στην Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε η Eurobank.

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις εποπτικές αρχές για την ολοκλήρωση της απόκτησης του ποσοστού 2,7%, που αντιστοιχεί σε 11.191.639 μετοχές, στην Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε η Eurobank. Η εξαγορά του 2,7% από το Third Point Recovery Fund είναι σε συνέχεια της απόκτησης τον περασμένο Ιούλιο ποσοστού 9,9% στην κυπριακή τράπεζα και έτσι η συμμετοχή της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα ανέρχεται πλέον σε 12,6%. Η Ελληνική Τράπεζα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Κύπρο και δραστηριοποιείται στην τραπεζική ιδιωτών και επιχειρήσεων και στη διεθνή τραπεζική. Η επένδυση της Eurobank είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική του ομίλου να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του σε όλες τις βασικές αγορές στις οποίες διατηρεί στρατηγικό ενδιαφέρον, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, στην οποία η Eurobank δραστηριοποιείται ήδη μέσω της κατά 100% θυγατρικής της, Eurobank Κύπρου.

Μπαράζ δωρεάν data και χρόνου ομιλίας

Σε μπαράζ προσφορών δωρεάν δεδομένων και χρόνου ομιλίας έχουν επιδοθεί, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, υπό την προϋπόθεση της ενεργοποίησης των «πακέτων» μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου. Ετσι, η Cosmote προσφέρει δωρεάν απεριόριστα δεδομένα για το κινητό και απεριόριστο χρόνο ομιλίας από το σταθερό για δεκαπέντε ημέρες. Προσφέρει και 30% επιστροφή σε πόντους μέσω της εφαρμογής Box. Η Vodafone προσφέρει σε συνδρομητές συμβολαίου, καρτοκινητής Vodafone και CU απεριόριστα data. Η Wind προσφέρει, για δέκα ημέρες, απεριόριστα data και χρόνο ομιλίας προς όλους τους συνδρομητές συμβολαίου.

Νέα καταβολή αποζημίωσης για σεισμοπλήκτους της Κρήτης

Aλλη μία δόση κρατικής αρωγής στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης, συνολικού ύψους 2,4 εκατ. ευρώ, εκταμίευσε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Ετσι, το συνολικό ποσό για την αποζημίωση των πληγέντων από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Κρήτη έφτασε τα 39,6 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν σε 4.415 πολίτες. Οπως σημειώνει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, θα ακολουθήσουν νέες πληρωμές το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τετράμηνη παράταση για το «Εξοικονομώ ΙΙ»

Tην παράταση κατά τέσσερις μήνες της προθεσμίας υλοποίησης εργασιών στον β΄ κύκλο του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II» ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω των συνεπειών της πανδημίας και των μέτρων που ελήφθησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα για τον περιορισμό της διασποράς της. Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει ότι για τις αιτήσεις που βρίσκονται στο στάδιο υπαγωγής, η προθεσμία αποδοχής της απόφασης υπαγωγής και υπογραφής της δανειακής σύμβασης (όπου απαιτείται) που λήγει στις 26.12.2021 παρατείνεται έως και τις 25.4.2022. Αντίστοιχα, η προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων που εκπνέει στις 31.12.2021 παρατείνεται έως και τις 30.4.2022.

Επένδυση σε ακίνητο γραφείων από Trastor

Σε μία από τις τελευταίες επενδύσεις του 2021, η Trastor ΑΕΕΑΠ προχώρησε στην απόκτηση του υπόλοιπου ποσοστού 20% του κτιρίου γραφείων Kronos Business Center. Με αυτόν τον τρόπο η εισηγμένη ελέγχει πλέον το 100% του ακινήτου, καθώς είχε αποκτήσει και το 80% αυτού πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2018. Το εν λόγω ποσοστό είχε πωληθεί από τη Lamda Development, στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας να εστιάσει στην επένδυση του Ελληνικού. Συνολικά, η Trastor κατέβαλε 8,85 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 100% του ακινήτου (6,5 εκατ. ευρώ για το 80% και 2,35 εκατ. ευρώ για το υπόλοιπο 20%). Το Kronos Business Center βρίσκεται στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου 49 στο Μαρούσι και διαθέτει επιφάνεια 4.376 τ.μ., ενώ είναι μισθωμένο σε ποσοστό 100% σε πολυεθνικές εταιρείες, όπως οι Procter & Gamble Hellas και Regency Entertainment.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή