Αποφασίζει για αύξηση κεφαλαίου η Παγκρήτια

Αποφασίζει για αύξηση κεφαλαίου η Παγκρήτια

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτη γενική συνέλευση συγκαλεί σήμερα η Παγκρήτια Τράπεζα με βασικό θέμα την εξουσιοδότηση του διοικητικού συμβουλίου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ και τον καθορισμό της τιμής. Η αύξηση θα γίνει με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ η κάθε μία, οι οποίες θα διατεθούν στους υφιστάμενους μετόχους της τράπεζας, με βάση τα δικαιώματα προτίμησης. Στην έκτακτη γενική συνέλευση η διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας θα ζητήσει την έγκριση των μετόχων για την επικύρωση του συμφωνητικού που έχει υπογραφεί με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη και τη δημιουργία μιας νέας τράπεζας με την επωνυμία Candia Bank. Να σημειωθεί ότι έκτακτη γενική συνέλευση για το ίδιο θέμα συγκαλεί σήμερα και η Συνεταιριστική Χανίων.

Η γερμανική startup KoRo κάνει σχέδια για Ελλάδα

Εκτός από τη fintech Klarna, τον Ιούλιο φιλοδοξεί να έρθει στη χώρα μας η γερμανική foodtech startup KoRo, συνιδρυτής της οποίας είναι ο Ελληνας Κωνσταντίνος Κάλιος. Με έσοδα άνω των 60 εκατ. ευρώ και περίπου 500.000 πελάτες, η εταιρεία, μέσα από το ομώνυμο brand της, δημιουργεί δικά της bio προϊόντα, αναζητώντας πρώτες ύλες από τοπικούς προμηθευτές, τα οποία στη συνέχεια πουλάει και αποστέλλει μέσω του online shop της αλλά και μέσα από συνεργασίες με καταστήματα λιανεμπορίου. Η εταιρεία άντλησε πριν από λίγο καιρό 50 εκατ. ευρώ. 

Ενα το υποχρεωτικό rapid test κάθε εβδομάδα

Μειώνεται και επίσημα σε ένα το υποχρεωτικό rapid test που οφείλουν να διενεργούν κάθε εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, καθώς υπεγράφη η σχετική υπουργική απόφαση. Συγκεκριμένα ορίζει ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορωνοϊό το τελευταίο εξάμηνο θα υποβάλλονται υποχρεωτικά –και με δική τους επιβάρυνση– σε rapid test μία φορά την εβδομάδα.

Προχωρεί η επένδυση των 116 εκατ. ευρώ

Στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας κατατέθηκε ο φάκελος έγκρισης ανάπτυξης του επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων που θα δημιουργηθεί σε έκταση 11,5 χιλ. στρεμμάτων. Πρόκειται για επένδυση 116 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια από την Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων Ασωπού (ΕΑΝΕΠ Ο.Α.), της οποίας μέτοχοι είναι η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, η Elvalhalcor, η ΣΥΜΕΤΑΛ, η Goldair Cargo και το Επιμελητήριο Βοιωτίας. Προσεχώς αναμένεται η εξέταση του φακέλου από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, η συμπλήρωσή του όπου χρειάζεται, με στόχο την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης έγκρισης ανάπτυξης του πάρκου έως το τέλος του 2022.

«Εδειξε» Ιούλιο η Σνάμπελ της ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να χρειαστεί να ξεκινήσει την αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του πολύ υψηλού πληθωρισμού, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στη Handelsblatt η Ιζαμπέλ Σνάμπελ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ. «Τώρα δεν αρκεί να μιλάμε, πρέπει να δράσουμε», είπε η Σνάμπελ και συμπλήρωσε: «Από τη σημερινή σκοπιά, νομίζω ότι είναι δυνατή μια αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο». Πριν από την αύξηση των επιτοκίων, όπως πρόσθεσε, οι καθαρές αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ θα πρέπει να σταματήσουν, πιθανότατα στα τέλη Ιουνίου. Οι δηλώσεις της Σνάμπελ έρχονται λίγες ημέρες αφότου ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουίς ντε Γκίντος, «έδειξε» τον Ιούλιο ως πιθανή στιγμή για άνοδο των επιτοκίων, αν και είπε ότι δεν είναι «πιθανό», ενώ και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν αναφέρει επίσης ότι μια αύξηση επιτοκίων θα μπορούσε να γίνει στις αρχές του γ΄ τριμήνου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή