Sell-off στα ομόλογα της Ευρωζώνης

Sell-off στα ομόλογα της Ευρωζώνης

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεγαλύτερο sell-off από την εισαγωγή του ευρώ σημείωσαν τα ομόλογα της Ευρωζώνης τον Απρίλιο όπως παρατηρεί η DZ Bank, με τα ελληνικά ομόλογα να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Συγκεκριμένα σημειώνει πως ο δείκτης αναφοράς της αγοράς ομολόγων, iBoxx € Eurozone Sovereign Index, υποχώρησε κατά 3,7% τον προηγούμενο μήνα – τον χειρότερο μήνα από πλευράς αποδόσεων από το 1999. Οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τη στάση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και τις εξελίξεις στον πληθωρισμό χτύπησαν τις συνολικές αποδόσεις στην αγορά κρατικών ομολόγων, όπως επισημαίνει. Κατά τη γερμανική τράπεζα, ακόμα κι αν η αγορά ανακάμψει, θα είναι δύσκολο να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, καθώς από τις αρχές του έτους ο συνολικός δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 8%, ενώ ο δείκτης των ελληνικών ομολόγων καταγράφει απώλειες σχεδόν 11% το ίδιο διάστημα, τις μεγαλύτερες στην περιοχή.

Ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις

Θετική εξέλιξη για το επενδυτικό πρόγραμμα της Dimand Real Estate αποτελεί η έγκριση από το ΣτΕ του σχεδίου προεδρικού διατάγματος για το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την αστική αναβάθμιση μιας σημαντικής συνοικίας στο κέντρο του Πειραιά, με εξαιρετικές προσβάσεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Η Dimand έχει αποκτήσει τουλάχιστον τρία νέα ακίνητα στην περιοχή του Αγ. Διονυσίου, τα οποία σχεδιάζει να αναπτύξει είτε για οικιστική είτε για επαγγελματική χρήση.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το πρώτο Δ.Σ. του ΤΕΚΑ

Εως τις 27 Μαΐου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις του προέδρου και των μελών του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΤΕΚΑ, του νέου επικουρικού ταμείου κεφαλαιοποιητικής ασφάλισης, να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση και βιογραφικό προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή. Η υπουργική απόφαση για την πρόσκληση ενδιαφέροντος υπεγράφη από τον υφυπουργό Εργασίας Πάνο Τσακλόγλου και ήδη έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του Ταμείου (teka.gov.gr), του υπουργείου Εργασίας και στην ιστοσελίδα opengov.gr.

Στροφή σε περιοριστική πολιτική ζητεί ο Ολι Ρεν

Ενα από τα στελέχη της ΕΚΤ που συνήθως τάσσονται υπέρ της αναπτυξιακής νομισματικής πολιτικής, ο διοικητής της Τράπεζας της Φινλανδίας Ολι Ρεν ζητεί στροφή σε περιοριστική πολιτική. Σε συνέντευξή του σε φινλανδική εφημερίδα, ο πρώην επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. τονίζει πως η ΕΚΤ πρέπει να προχωρήσει στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο, με στόχο να έχει εγκαταλείψει τα αρνητικά επιτόκια τον Σεπτέμβριο με μία ακόμη αύξηση. Τονίζει επίσης ότι έπειτα από αυτές τις κινήσεις «θα μπορεί να κινηθεί η ΕΚΤ προς μια πλήρη επιστροφή σε κανονική νομισματική πολιτική με προσεκτικό τρόπο». Εχουν προηγηθεί ανάλογες δηλώσεις της Γερμανίδας Ιζαμπέλ Σνάμπελ, μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ.

Εγκρίθηκε η ΑΜΚ της Παγκρήτιας

Στο 1,25 ευρώ ανά μετοχή ορίστηκε η τιμή διάθεσης των 78.966.680 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών που θα εκδώσει η Παγκρήτια Τράπεζα στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 98,7 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε χθες από τη γενική συνέλευση των μετόχων. Θα προηγηθεί η μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε  μετοχής, από 5 ευρώ σε 0,50 ευρώ, με αύξηση του αριθμού των μετοχών κατ’ αναλογία δέκα νέες μετοχές για κάθε μία υφιστάμενη και δεκαπλασιασμό του συνολικού αριθμού των μετοχών από 7.896.668 σε 78.966.680 (split). Κατά συνέπεια, κάθε μία παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή, ονομαστικής αξίας 5 ευρώ η κάθε μία, θα αντικατασταθεί με δέκα νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ. Η αύξηση θα γίνει με δικαίωμα προτίμησης για τους παλαιούς μετόχους της τράπεζας και με αναλογία μία νέα μετοχή για κάθε μία παλιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή