Ψάχνουν φόρμουλα για τα υπερέσοδα

Ψάχνουν φόρμουλα για τα υπερέσοδα

Την κατάλληλη φόρμουλα που δεν θα εγείρει νομικά ζητήματα αναζητεί η κυβέρνηση για να προχωρήσει στην ανάκτηση των υπερεσόδων στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού, σύμφωνα με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατάλληλη φόρμουλα που δεν θα εγείρει νομικά ζητήματα αναζητεί η κυβέρνηση για να προχωρήσει στην ανάκτηση των υπερεσόδων στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού, σύμφωνα με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Εκαναν λόγο για «συνεισφορά αλληλεγγύης», επισημαίνοντας ότι η φορολόγηση μπορεί να εκπέσει στα δικαστήρια σε περίπτωση που κάποιος προσφύγει, και σημείωναν σκωπτικά ότι «πρέπει και οι εταιρείες να δείξουν ότι είναι αλληλέγγυες προς την κοινωνία». Σε κάθε περίπτωση, γρίφος παραμένει ο ακριβής προσδιορισμός των υπερεσόδων ακόμη και μετά την παράδοση από τη ΡΑΕ του πορίσματος με τα πλήρη στοιχεία για το διάστημα Οκτωβρίου 2021 – Μαρτίου 2022. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις αναφορές κυβερνητικών στελεχών, η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάκτησης των υπερεσόδων δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από τον Ιούνιο. Χρειάζεται, λένε, προσεκτική προσέγγιση στο ζήτημα των εκπτώσεων που έχουν προσφέρει στους πελάτες τους στη λιανική οι τέσσερις καθετοποιημένες εταιρείες.

Στην GasLog η νέα πλωτή δεξαμενή LNG στη Ρεβυθούσα

Στην εταιρεία GasLog του εφοπλιστή Πέτρου Λιβανού φέρεται να κατακυρώνεται ο διαγωνισμός για την ενοικίαση πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης LNG στη Ρεβυθούσα για διάστημα 12 μηνών που θα αυξήσει την αποθηκευτική της δυναμικότητα κατά 70%. Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΕΣΦΑ, που συνεδρίασε χθες εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης, αξιολόγησε ως την πλέον ανταγωνιστική και συμβατή με τις προδιαγραφές του διαγωνισμού την προσφορά της GasLog. Η ανάθεση του έργου της ενίσχυσης της αποθηκευτικής δυναμικότητας της Ρεβυθούσας προχώρησε με διαδικασίες κατεπείγοντος προκειμένου να έχει εγκατασταθεί μέσα στον Ιούλιο.

Deal με τα Αραβικά Εμιράτα για ανάπτυξη έργων ΑΠΕ

Μνημόνιο για τη σύσταση κοινοπραξίας με  την Kyoto Α.Ε., συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, για την ανάπτυξη χερσαίων έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα υπέγραψε η Abu Dhabi Future Energy Company (Masdar), στο πλαίσιο της ευρείας στρατηγικής εταιρικής σχέσης των ΗΑΕ και της Ελλάδας. Το μνημόνιο σηματοδοτεί διεύρυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών που ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο με την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα.

Εκτός λειτουργίας e-υπηρεσίες του ΕΦΚΑ

Κλείνουν για τέσσερις ημέρες, από αύριο έως και τη Δευτέρα, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του ΤΕΚΑ. Αιτία είναι η διεξαγωγή εργασιών μετάπτωσης εφαρμογών και δεδομένων στις υποδομές του Κυβερνητικού Νέφους της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας από αύριο στις 15.00 έως τη Δευτέρα 23 Μαΐου στις 7.00 το πρωί. Εκτός λειτουργίας θα μείνουν τα ηλεκτρονικά ραντεβού των ασφαλισμένων για την Παρασκευή 20.5.2022, η ενημέρωση από το τηλεφωνικό κέντρο 1555 καθώς δεν θα είναι δυνατή η άντληση των ασφαλιστικών στοιχείων, αλλά και υπηρεσίες του Δημοσίου που αντλούν στοιχεία από τα συστήματα του e-ΕΦΚΑ. 

Ανοιξε η πλατφόρμα για επενδυτικά σχέδια

Λειτουργεί από χθες η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή των επενδυτικών σχεδίων που θα πάρουν δάνειο από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ετσι, οι επενδυτές μπορούν πλέον να ανεβάζουν τα επενδυτικά τους σχέδια και μέσω της πλατφόρμας, ενώ από την 1η Ιουνίου η χρήση της θα είναι υποχρεωτική. Η πλατφόρμα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, ώστε να παρέχει ταχύτητα και επαρκή ενημέρωση των επενδυτών, χωρίς άλλες παρεμβάσεις, όπως σημειώνει με νόημα η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι αυτό συνεπάγεται γρήγορες εκταμιεύσεις. H πλατφόρμα υποβολής επενδυτικών σχεδίων είναι διαθέσιμη προς τις επιχειρήσεις στον παρακάτω ιστότοπο: https://rrf-gobeyond.gr/welcome. Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Θόδωρος Σκυλακάκης σχολίασε: «Ειδικά το δανειακό σκέλος (σ.σ. του Ταμείου Ανάκαμψης) έχει πολύ μεγάλη σημασία, καθώς στηρίζοντας τις ιδιωτικές επενδύσεις προασπίζει την οικονομία μας στη δύσκολη και αβέβαιη, από πλευράς διεθνών οικονομικών εξελίξεων, αυτή περίοδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή