Κερδίζει έδαφος η αποθήκευση CO2

Κερδίζει έδαφος η αποθήκευση CO2

Κερδίζουν έδαφος μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων οι προτάσεις για υιοθέτηση και χρήση τεχνολογιών δέσμευσης CO2.

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κερδίζουν έδαφος μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων οι προτάσεις για υιοθέτηση και χρήση τεχνολογιών δέσμευσης CO2. Μαθαίνουμε λοιπόν πως τις διαθέσιμες τεχνολογίες και λύσεις αξιολογεί και ο όμιλος Mytilineos, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό μελετάει και τα χρηματοοικονομικά της συγκεκριμένης δραστηριότητας προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του. Σε ανάλογη διαδικασία φέρονται να βρίσκονται και άλλοι όμιλοι, όπως τα ΕΛΠΕ, η Motor Oil και ο Τιτάν. Οι πληροφορίες αυτές έρχονται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του εφοπλιστή Π. Γ. Λιβανού πως εισέρχεται στη διεθνή αγορά δέσμευσης, μεταφοράς και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα με στόλο 60 δεξαμενοπλοίων μεταφοράς CO2 που θα ναυπηγήσει αλλά και ένα διεθνές λιμενικό δίκτυο. Τον προηγούμενο μήνα, με τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας άνοιξε ο δρόμος για την αδειοδότηση και υλοποίηση του πρώτου έργου αποθήκευσης δεσμευμένου CO2 στην Ελλάδα, αυτού της Energean στον Πρίνο.

Πλήρης απελευθέρωση προσφορών στο λιανεμπόριο

Την πλήρη απελευθέρωση των προσφορών προανήγγειλε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την προστασία του καταναλωτή, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε, πρώτον, ότι θα καταργήσει τις ενδιάμεσες εκπτώσεις με νομοθετική ρύθμιση τον Ιούνιο και, δεύτερον, ότι θα αρθεί το όριο του 50% των εμπορευμάτων στα οποία μπορούν σήμερα να κάνουν προσφορές οι λιανέμποροι. «Θα μπορούν να κάνουν οι έμποροι όσες προσφορές θέλουν για όσα προϊόντα θέλουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από φέτος στην Cosmote TV οι αγώνες του Ολυμπιακού

Από τη σεζόν 2022-2023 θα φιλοξενεί η Cosmote TV τους αγώνες του Ολυμπιακού. Η συνδρομητική τηλεόραση θα μεταδίδει τους εντός έδρας αγώνες για το πρωτάθλημα της Super League, τους εντός έδρας ευρωπαϊκούς προκριματικούς, τους εντός και εκτός έδρας φιλικούς αγώνες, καθώς και τα πρωταθλήματα υποδομής. Η συμφωνία, που έχει διάρκεια έως το 2025, εμπλουτίζει περαιτέρω το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα της Cosmote TV, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις διοργανώσεις της UEFA και της Super League.

Νέο δρομολόγιο από την Aegean

Ενα νέο δρομολόγιο προσθέτει η Aegean, από τις 26 Ιουνίου, στο δίκτυο των προορισμών της. Η αεροπορική θα συνδέει όλο τον χρόνο την Αθήνα με το Αϊντχόφεν με δύο πτήσεις ανά εβδομάδα, επιδιώκοντας να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση για μετακινήσεις από και προς την Ελλάδα από την πέμπτη, βάσει πληθυσμού, μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας. Στο Αϊντχόφεν η παρουσία των Ελλήνων είναι ισχυρή, ενώ η ζήτηση είναι σημαντική και για μετακινήσεις τουριστών από τη νότια Ολλανδία προς την Αθήνα και νησιωτικούς προορισμούς. Φέτος, η Aegean συμπληρώνει έξι χρόνια από την έναρξη του δρομολογίου της από την Αθήνα προς το Αμστερνταμ (διεθνές αεροδρόμιο «Σχίπχολ»).

Μπαράζ εκδόσεων ομολόγων στην Ευρώπη

Η πιο «γεμάτη» μέρα από εκδόσεις ομολόγων εδώ και τέσσερις μήνες ήταν η χθεσινή για την Ευρώπη, καθώς κράτη και εταιρείες έσπευσαν να εκμεταλλευθούν τη σχετική ηρεμία που υπάρχει στην αγορά έπειτα από την έντονη αναταραχή του προηγούμενου διαστήματος. Δεκαεπτά εκδότες βγήκαν χθες στις αγορές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, μεταξύ των οποίων η Πολωνία, η Telefonica και οι τράπεζες BNP Paribas, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, BPER Banca και Swedbank. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων εκδόσεων από τις 19 Ιανουαρίου, όταν επίσης 17 εκδότες άντλησαν 20 δισ. ευρώ. Και η Τρίτη ήταν μία επίσης έντονη μέρα για τις εκδόσεις ομολόγων, με 14 εξόδους στις αγορές. Με τους επενδυτές να ανησυχούν πλέον έντονα για ύφεση στην οικονομία λόγω του υψηλού πληθωρισμού, οι εκδότες προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν και την παραμικρή ευκαιρία ώστε να αντλήσουν ρευστότητα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή