Ακίνητα 100 εκατ. ευρώ πουλάει η Εθνική Τράπεζα

Ακίνητα 100 εκατ. ευρώ πουλάει η Εθνική Τράπεζα

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πακέτο ακινήτων αξίας περίπου 100 εκατ. ευρώ δρομολογεί προς πώληση η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ομίλου που αριθμεί πάνω από 4.000 ακίνητα. Σύμβουλος έχει οριστεί η Deloitte και στόχος είναι η διαδικασία να ανοίξει το γ΄ τρίμηνο του έτους και να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους. Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από οικιστικά και εμπορικά ακίνητα, και με βάση όσα αναφέρονται στην ετήσια οικονομική έκθεση περιλαμβάνει την πλειονότητα των 360 ακινήτων του ιστορικού χαρτοφυλακίου της τράπεζας αξίας περίπου 110 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο REO με στόχο την αποεπένδυση. Το 2021 οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 393 ακίνητα αξίας περίπου 124 εκατ. ευρώ, από τα οποία ακίνητα αξίας περίπου 52 εκατ. ευρώ διατέθηκαν από τη διαδικτυακή πύλη της τράπεζας μέσω ηλεκτρονικών διαγωνισμών ή με τη διαδικασία του «buy now».

Προχωρούν τα data centers της Microsoft

Λίγο πριν από τη γραμμή εκκίνησης βρίσκεται το συγκρότημα τριών κέντρων δεδομένων της Microsoft Hellas που θα υλοποιηθεί σε Σπάτα και Κορωπί. 
Οπως ανέφερε χθες σε ειδική εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της έκδοσης των απαιτούμενων αδειών δόμησης. Η επένδυση έχει συνολικό αποτύπωμα της τάξεως του 1 δισ. ευρώ και τα κέντρα δεδομένων θα λειτουργήσουν ως περιφερειακός κόμβος για τις γειτονικές χώρες.

Προσλήψεις προσωπικού ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ

Με 393 νέες θέσεις εργασίας θα ενισχύσει το προσωπικό του ο ΔΕΔΔΗΕ. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει μέσα στο προσεχές διάστημα σε προκήρυξη που θα περιλαμβάνει 393 προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Η προκήρυξη θα αφορά 68 προσλήψεις κατηγορίας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 47 κατηγορίας τεχνολικής εκπαίδευσης και 278 κατηγορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ηλεκτροτεχνικοί δικτύων).

Η ΔΕΠΑ πλήρωσε σε ευρώ την Gazprom

Η ΔΕΠΑ ολοκλήρωσε την πληρωμή της Gazprom για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου. Σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, η συναλλαγή έγινε ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν στις 19 Μαΐου, διασφαλίζοντας απολύτως ότι δεν παραβιάζεται το διεθνές πλαίσιο των κυρώσεων και οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε συνέχεια συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές, η πληρωμή πραγματοποιήθηκε σε ευρώ, κατόπιν συνεργασίας με την Gazprom, και είναι απολύτως ασφαλής.

Επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ

Σε πλήρη λειτουργία είναι ξανά το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων τόσο του υπουργείου Εργασίας όσο και των λοιπών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα που υποστηρίζονται από τα συστήματα του φορέα. Η μετάπτωση των εφαρμογών του στις υποδομές κυβερνητικού νέφους (G-Cloud) ολοκληρώθηκε με επιτυχία κι έτσι εκσυγχρονίστηκαν καίριες υποδομές του e-ΕΦΚΑ και σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του. Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του φορέα Αλέξανδρο Βαρβέρη και τον γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, ενισχύθηκε σημαντικά η ταχύτητα απόκρισης των συστημάτων, η επεκτασιμότητα, βελτιώθηκαν οι προδιαγραφές ασφαλείας τους και μειώθηκε αισθητά το κόστος λειτουργίας. Κι όπως εκτιμούν, έγινε το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για τη συνολική μετάπτωση των εφαρμογών του φορέα στις υποδομές του G-Cloud.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή