Διαγωνισμός από Lamda για σχολείο στο Ελληνικό

Διαγωνισμός από Lamda για σχολείο στο Ελληνικό

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικός ήταν ο ανταγωνισμός μεταξύ των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για την επικράτηση στον διαγωνισμό που διοργάνωσε η Lamda Development για την επιλογή του φορέα λειτουργίας των σχολικών υποδομών που θα αναπτυχθούν εντός του Ελληνικού. Μεταξύ άλλων, στον διαγωνισμό συμμετείχε και η Σχολή Μωραΐτη, αλλά νικητής αναδείχθηκε το κοινό σχήμα του Κωστέα – Γείτονα (Costeas – Geitonas School / CGS) και της Prodea, που θα αναπτύξουν 32.000 τ.μ. των πιο σύγχρονων εκπαιδευτικών υποδομών της χώρας, όπως αναφέρουν άνθρωποι με γνώση των σχετικών σχεδίων. Τα εκπαιδευτήρια Κωστέας – Γείτονας θα συνεχίσουν να λειτουργούν τις σημερινές δομές τους, καθώς ένας από τους βασικότερους λόγους που αναζήτησαν νέο χώρο στο Ελληνικό είναι η μεγάλη λίστα αναμονής ενδιαφερομένων. Η Prodea θα αναλάβει το έργο της υλοποίησης της επένδυσης εκμισθώνοντας τα νέα κτίρια στο CGS. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους, ενώ το νέο σχολείο προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2026.

Ψηφιοποιούνται οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης

Της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ θα είναι το πρόγραμμα ψηφιοποίησης των 125 Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) της χώρας, όπως ανέφεραν χθες στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος. Η διαδικασία αφορά και δήμους όπου ο τομέας ύδρευσης ανήκει σε αυτούς. Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση των σχετικών υπηρεσιών, ο περιορισμός της σπατάλης νερού και η ενίσχυση της ασφάλειας των συστημάτων.

Τεχνικός σύμβουλος για τις αναδασώσεις

Στην επιλογή τεχνικού συμβούλου με στόχο την επιτάχυνση του εθνικού σχεδίου αναδασώσεων προχωράει το ΤΑΙΠΕΔ. Το έργο του έχει ως αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τη διάκριση και κατηγοριοποίηση σε βασικές ευρύτερες περιοχές των υποβαθμισμένων δασικών οικοσυστημάτων της ελληνικής επικράτειας που χρήζουν αναδάσωσης, όπως και τον καθορισμό των δασικών ειδών που θα χρησιμοποιηθούν για την αναδάσωση. Ο σύμβουλος θα προχωρήσει και στον καταμερισμό του διαθέσιμου προϋπολογισμού ανά περιφέρεια, βάσει του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων.

«Οχι» σε νέα παράταση για υποβολή δηλώσεων 

Δεν θα υπάρξει νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Επισημαίνουν δε, ότι η προθεσμία λήγει στις 29 Ιουλίου και ώρα 15.00. Θα ήταν πιο αξιόπιστοι από το υπουργείο Οικονομικών, εάν δεν είχαν δοθεί παρατάσεις σχεδόν σε ό,τι μπορεί να παραταθεί. Από τις φορολογικές δηλώσεις (έληγαν αρχικά στις 30 Ιουνίου), την επιστρεπτέα προκαταβολή, τις πάγιες δαπάνες, την πλατφόρμα για το power pass, το επίδομα θέρμανσης, τα τέλη κυκλοφορίας, τη ρύθμιση των οφειλών της πανδημίας κ.λπ. Σημειώνεται ότι σε διάστημα 15 ημερών πρέπει να υποβληθούν 1,7 εκατ. δηλώσεις, χωρίς… νέα παράταση! 

Εν αναμονή της έκθεσης DBRS η Attica Bank

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η DBRS να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των τριών χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων συνολικής αξίας 2,6 δισ. ευρώ που προωθεί προς τιτλοποίηση η Attica Bank προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο ένταξης στον μηχανισμό κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής». Η αξιολόγηση αποτελεί «κλειδί» για την οριστικοποίηση και της ζημίας που θα επιφέρει το σχέδιο εξυγίανσης της τράπεζας και άρα και της απαιτούμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, την οποία έχουν δεσμευθεί οι τρεις βασικοί μέτοχοι της Attica Bank –ΤΧΣ, ΤΜΕΔΕ και Ellington– να καλύψουν. Η δέσμευση αναφέρεται σε 350 εκατ. ευρώ, αλλά η φημολογία ότι το απαιτούμενο ποσό μπορεί να είναι έως και διπλάσιο δίνει και παίρνει σε συνδυασμό με τη δραστική αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου της τράπεζας προς την κατεύθυνση μιας αμιγώς digital bank.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή