Η Sunlight ενισχύει τη θέση της στην Ιταλία

Η Sunlight ενισχύει τη θέση της στην Ιταλία

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου που κατείχε η BMG Energy σε ποσοστό 22% στη Sunlight European Battery Assembly (SEBA) και στη θυγατρική της, Sunlight Italy, προχώρησε η Sunlight. Η συγκεκριμένη συμφωνία ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της Sunlight στην Ιταλία και εντάσσεται στο ευρύτερο επιχειρηματικό πλάνο της για ταχεία υλοποίηση επενδύσεων πολλών εκατομμυρίων για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητάς της και την επέκταση του δικτύου πωλήσεων και υπηρεσιών. Κι αυτό με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς της Δυτικής Ευρώπης και των κατασκευαστών αρχικού εξοπλισμού (ΟΕΜ). «Η SEBA αποτελεί τη βασική μονάδα συναρμολόγησης της Sunlight στην Ευρώπη και μετά την απόκτηση του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου προχωράμε στην εκτέλεση του φιλόδοξου επιχειρηματικού μας σχεδίου για την υποστήριξη της ανάπτυξης τόσο της παραγωγικής όσο και της εμπορικής μας παρουσίας στη Δυτική Ευρώπη», ανέφερε ο CEO της Sunlight Λάμπρος Μπίσαλας.

Νέα τουριστική επένδυση από την «Μπλε Κέδρος»

Στη δεύτερη επένδυσή της από την πρόσφατη εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών προχωρεί η «Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ». Η εταιρεία των αδελφών Ευμορφίδη αναμένεται να ολοκληρώσει τις επόμενες εβδομάδες την απόκτηση ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος επιφάνειας 5.800 τ.μ. στην περιοχή του Ρίου στην Αχαΐα. Το ακίνητο βρίσκεται στον οικισμό Αραχωβίτικα, ενώ το τίμημα ανήλθε σε 1,8 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία δρομολογεί άλλη μία τουριστική επένδυση στην περιοχή της Πελοποννήσου, στη Μονεμβασιά, για την ανάπτυξη παραθαλάσσιου οικοπέδου 17 στρεμμάτων.

Αλλάζει το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων

Την αναδιαμόρφωση του Παρατηρητηρίου Τιμών Καυσίμων εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, με στόχο να είναι αποτελεσματικότερη η παρακολούθηση της εν λόγω αγοράς, αλλά και πιο λειτουργικό για τους καταναλωτές. Η επιλογή αυτή δεν είναι άσχετη με την παρούσα συγκυρία. Γίνεται λόγω της ενεργειακής κρίσης και των συνεπαγόμενων από αυτή ανατιμήσεων των καυσίμων. Για τους σκοπούς της αναδιαμόρφωσης του Παρατηρητηρίου Τιμών Καυσίμων έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα εργασίας στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. 

Εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα e-ΕΦΚΑ

Χωρίς το «e» για κάποιες ώρες σήμερα και αύριο θα λειτουργήσει ο ΕΦΚΑ, καθώς λόγω αναβάθμισης των συστημάτων οι διαδικτυακές υπηρεσίες θα είναι εκτός λειτουργίας. Αναλυτικά, σύμφωνα με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, σήμερα Τρίτη 2 Αυγούστου και αύριο Τετάρτη 3 Αυγούστου από τις 17.00 έως και τις 22.00 δεν θα είναι διαθέσιμες οι διαδικτυακές υπηρεσίες (web services) που παρέχονται είτε μέσω ΚΕΔ της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων σε τρίτους φορείς είτε απευθείας, καθώς και ο ιστοχώρος www.efka.gov.gr, όπως επίσης και το σύνολο των εσωτερικών εφαρμογών. Ο λόγος τής προσωρινής μη διαθεσιμότητας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών είναι οι εργασίες μετάπτωσης των δικτυακών συνδέσεων του e-ΕΦΚΑ στο δίκτυο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ».

O αντίκτυπος του ακριβού πετρελαίου

Μια μόνιμη άνοδος των τιμών του πετρελαίου θα μειώσει τη δυνητική παραγωγή της Ευρωζώνης κατά λιγότερο από 1% σε ορίζοντα τεσσάρων ετών, ένα μικρό χτύπημα που θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω από την πράσινη μετάβαση, εκτιμά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Χρησιμοποιώντας το δικό της μοντέλο προβλέψεων, η ΕΚΤ διαπίστωσε ότι μια αύξηση κατά 1% στις τιμές του πετρελαίου θα μείωνε την αναπτυξιακή δυναμική της Ζώνης του Ευρώ κατά περίπου 0,02% μεσοπρόθεσμα. Ετσι, υποθέτοντας αύξηση της τιμής του πετρελαίου κατά 40% την επόμενη τετραετία σε σύγκριση με την περίοδο 2017-2020, η ΕΚΤ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα μειωθεί κατά μόλις 0,8%. «Αυτό αποτελεί ένα κάπως περιορισμένο σοκ, το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο της σωρευτικής αύξησης της δυνητικής παραγωγής, η οποία εκτιμάται από την Κομισιόν ότι θα κυμανθεί περίπου στο 5,2% για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», αναφέρει η ΕΚΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή