Πράσινο φως στο deal για το «Ερρίκος Ντυνάν»

Πράσινο φως στο deal για το «Ερρίκος Ντυνάν»

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την Blantyre Capital της εταιρείας «ΗΜΙΘΕΑ», που διαχειρίζεται το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», ενέκρινε χθες η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η μεταβίβαση στην Blantyre Capital από την Τράπεζα Πειραιώς της «ΗΜΙΘΕΑ» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου συγχώνευσης της τελευταίας με τη Euromedica προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ενιαίος ισχυρός όμιλος, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταπωληθεί. Η Blantyre είναι επενδυτική εταιρεία που εξειδικεύεται στη διαχείριση επενδύσεων, ιδίως σε πολύπλοκες περιπτώσεις ανασύνταξης, αναδιοργάνωσης ή μετάβασης επενδυτικών χαρτοφυλακίων. Οπως αποφάνθηκε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην εν λόγω συγκέντρωση δεν υφίστανται οριζόντιες ή κάθετες επικαλύψεις δραστηριοτήτων μεταξύ της Blantyre και της «ΗΜΙΘΕΑ», καθώς η Blantyre δεν κατέχει συμμετοχές σε άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά ιδιωτικών γενικών κλινικών στην Ελλάδα. Ετσι, η εξεταζόμενη συγκέντρωση δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στη δομή της σχετικής αγοράς και κατά συνέπεια δεν θα επηρεάσει το επίπεδο ανταγωνισμού.

Αβεβαιότητα για την πορεία της αγοράς παραγώγων

Εντονη αβεβαιότητα για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ελληνικής αγοράς παραγώγων φανερώνει ο δείκτης τεκμαρτής μεταβλητότητας KEPE GRIV ή δείκτης «φόβου» που καταρτίζει το ΚΕΠΕ. Η τιμή του εν λόγω δείκτη έφτασε το 28,19% στις 29/7/2022 από 25,27% στις 30/6/2022. Σημειώνεται ότι η μέση ημερήσια τιμή του δείκτη μειώθηκε τον Ιούλιο του 2022 φτάνοντας το 26,93% από 30,46% τον Ιούνιο του 2022. Επιπλέον, ο δείκτης παρέμεινε σε επίπεδα χαμηλότερα του ιστορικού μέσου όρου του (από τον Ιανουάριο του 2004) για την ελληνική αγορά, ο οποίος είναι στο 32,62%.

Τρεις δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι Ηγουμενίτσας

Τρία επενδυτικά σχήματα διεκδικούν τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας. Δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του οργανισμού υπέβαλαν η Attica Group σε κοινοπραξία με την Ακτωρ, η κοινοπραξία της Grimaldi Euromed με τις Μινωικές Γραμμές και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης. Οι οικονομικές προσφορές των επενδυτών που πληρούν τους όρους του διαγωνισμού θα αποσφραγιστούν σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμβαση με ΔΕΔΔΗΕ υπέγραψε η Intrakat

Την πρώτη σύμβαση της «νέας εποχής» στην Intrakat υπέγραψε χθες η διοίκηση του ομίλου. Ο λόγος για έργο του ΔΕΔΔΗΕ, ύψους 154,76 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή και συντήρηση έργων δικτύων διανομής. Τα δίκτυα αφορούν διάφορα σημεία της χώρας, όπως η Καλλιθέα και το Ηράκλειο στην Αττική, η Ανατολική Θεσσαλονίκη και ο Πολύγυρος, η Καρδίτσα και οι περιοχές Θήβας, Λιβαδειάς και Αμφισσας. Υπενθυμίζεται ότι η Intrakat τελεί πλέον υπό νέα διοίκηση, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Αλέξανδρο Εξάρχου, ο οποίος σε συνεργασία με τους εφοπλιστές Δημ. Μπάκο και Γ. Καϋμενάκη προχώρησαν πρόσφατα στην εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού στην εισηγμένη εταιρεία, με την Intracom να διατηρεί πλέον ποσοστό της τάξεως του 5%.

Στο σφυρί ιδιοκτησίες στον πύργο Atrina

Εντονο συμβολισμό για το οριστικό τέλος μιας ολόκληρης εποχής στο εγχώριο real estate έχει ο επικείμενος πλειστηριασμός των τελευταίων ιδιοκτησιών σε έναν από τους λιγοστούς και ως εκ τούτου εμβληματικούς πύργους γραφείων που κατασκευάστηκαν στην Αθήνα τις προηγούμενες δεκαετίες. Ο λόγος για τον γυάλινο ουρανοξύστη Atrina, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την «Μπάμπης Βωβός – Διεθνή Τεχνική», την εταιρεία ανάπτυξης κτιρίων γραφείων που μεσουράνησε κυρίως τις δεκαετίες 1990 και 2000, πριν από την κατάρρευσή της προ δεκαετίας περίπου. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι το όνομα του κτιρίου προέρχεται από τα αρχικά των τριών παιδιών του ίδιου του κ. Μπάμπη Βωβού (Αρης, Τριάδα, Ναταλία). Το ακίνητο ολοκληρώθηκε το 1981, έχει ύψος 70 μέτρων και είναι 18 ορόφων. Προς πλειστηριασμό οδεύουν τον προσεχή Δεκέμβριο 20 οριζόντιες ιδιοκτησίες που λειτουργούν κυρίως ως γραφεία, όπως επίσης και χώροι στάθμευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή