Συμφωνία για ανάπτυξη έργων υδρογόνου

Συμφωνία για ανάπτυξη έργων υδρογόνου

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη και υλοποίηση έργων υδρογόνου υπέγραψαν η Advent Technologies και η ΔΕΠΑ Εμπορίας. Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν προκαταρκτικά να συνεργαστούν για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου ως καυσίμου, με τη συμμετοχή και άλλων μεγάλων βιομηχανιών, ενώ θα προχωρήσουν και στην από κοινού ανάπτυξη συστήματος συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας. Το σύστημα θα είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή με απόδοση που πλησιάζει το 90% και θα έχει δυνατότητες λειτουργίας με πολλαπλά καύσιμα (υδρογόνο, φυσικό αέριο, συνθετικά καύσιμα). Επίσης τα συστήματα θα καλύπτουν τόσο τους τρέχοντες και μελλοντικούς τρόπους λειτουργίας και χρήσης όσο και την παραγωγή ενέργειας εντός και εκτός δικτύου. Τέλος, θα προχωρήσουν στη δημιουργία ενός «κόμβου» για την ελληνική βιομηχανία υδρογόνου και κυψελών καυσίμου, και στην ανάπτυξη συνεργειών για την προώθηση του υδρογόνου αλλά και συναφών τεχνολογιών.

«Τρέχει» το πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων

Συνεχίζεται αμείωτο το ενδιαφέρον για  το πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Εως χθες το απόγευμα είχαν υποβληθεί 50.500 αιτήσεις από ανέργους που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό, με τον στόχο του προγράμματος να είναι η ένταξη σε προγράμματα κατάρτισης έως 80.000 ανέργων. Ετσι, η πλατφόρμα των αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη συμπλήρωση των προβλεπόμενων θέσεων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ, άνω των 18 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αυστηρή σύσταση για χρήση του «Ψηφιακού δωματίου»

Αυστηρές συστάσεις να γίνεται άμεσα χρήση της υπηρεσίας «Ψηφιακό δωμάτιο» απηύθυνε η ηγεσία του ΕΦΚΑ προς τους υπαλλήλους του, ώστε να εισέρχονται καθημερινά στη συγκεκριμένη εφαρμογή, ως μόνο μέσο επαφής με τους εν αναμονή συνταξιούχους. Τους ζητήθηκε μάλιστα να απαντούν το συντομότερο δυνατό στα ερωτήματα και στις διευκρινίσεις που ζητούνται και να προτρέπουν τους ασφαλισμένους να αποστέλλουν ηλεκτρονικά κάθε αναγκαίο έγγραφο προκειμένου να περιοριστεί η ταλαιπωρία.

Προειδοποίηση ΔΕΔΔΗΕ για απάτη

Επιτήδειοι που παρουσιάζονται ως υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ με στόχο να αποσπάσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών καταναλωτών έχουν κάνει την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα. Οπως προκύπτει από την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, οι απατεώνες προφασίζονται ότι ο διαχειριστής του συστήματος χρειάζεται αυτά τα στοιχεία προκειμένου οι καταναλωτές να λάβουν την κρατική επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος (Power Pass). Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν εμπλέκεται σε κανένα στάδιο της διαδικασίας για την πίστωση των ποσών των δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης Power Pass και δεν θα ζητήσει ποτέ από τους καταναλωτές στοιχεία που σχετίζονται με τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους (e-banking, IBAN κ.λπ.).

Με νέα επωνυμία το εκπτωτικό χωριό

Νέα επωνυμία αναμένεται να φέρει το επόμενο διάστημα το εκπτωτικό κέντρο McArthurGlen, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του από τη Lamda Development. Κατά πάγια τακτική, η διεθνής αλυσίδα δεν θα αφήσει το όνομά της στο ακίνητο, καθώς θα αποχωρήσει πλήρως από την ελληνική αγορά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημαντικό ρόλο στην απόφαση της πώλησης του 50% που κατείχε στο εκπτωτικό κέντρο, είχε και η αποχώρηση του κ. Γ. Δεληκανάκη από την Bluehouse, αφού ήταν εκείνος που είχε «φέρει» την εταιρεία στην Ελλάδα, ύστερα από συνάντηση που είχε το καλοκαίρι του 2003 με τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη του ομίλου McArthurGlen, Τζόι Κέμπφερ. Σημειωτέον ότι το εν λόγω ακίνητο θα έπρεπε να έχει πουληθεί από το 2019, οπότε ολοκληρώθηκε η περίοδος λειτουργίας του επενδυτικού fund υπό τη σκέπη του οποίου είχε αποκτηθεί. Ωστόσο, η μεσολάβηση της πανδημίας και οι εσωτερικές διεργασίες στην Bluehouse καθυστέρησαν τη σχετική πώληση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή