Απόσυρση διάταξης για το ασφαλιστικό της ΔΕΗ

Απόσυρση διάταξης για το ασφαλιστικό της ΔΕΗ

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας για το ασφαλιστικό της ΔΕΗ προχώρησε το ΥΠΕΚΑ υπό τον φόβο να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος διαχειριστής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας) από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που εκλέγονται στις περιοχές της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας. Η τροπολογία, που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή, ήταν διευκρινιστική ως προς τη μεταφορά των ασφαλιστικών υποχρεώσεων της ΔΕΗ προς τους εργαζομένους στο ελληνικό Δημόσιο βάσει του νόμου 2773/99. Στόχος της ρύθμισης που αποσύρθηκε, σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΕΚΑ, ήταν να καθησυχάσει τους εργαζομένους σχετικά με τις υποχρεώσεις του κράτους, ανεξαρτήτως με το ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης του ΑΔΜΗΕ. Της απόφασης για απόσυρση είχαν προηγηθεί «πιέσεις» προς το ΠΑΣΟΚ από εκπροσώπους των σωματείων της ΔΕΗ, καθώς και απόφαση για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από χθες τα μεσάνυχτα στους σταθμούς παραγωγής και στα ορυχεία.

Στην κορυφή της κεφαλαιοποίησης αναρριχήθηκε χθες η μετοχή της Tράπεζας Πειραιώς με χρηματιστηριακή αξία 8,47 δισ. ευρώ ξεπερνώντας την Εθνική Τράπεζα, που έμεινε στη δεύτερη θέση με κεφαλαιοποίηση 8,22 δισ. ευρώ. Το ελληνικό χρηματιστήριο μετά τη συνεδρίαση της 10ης Ιανουαρίου 2014, οπότε είχε φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο της νέας χρονιάς, έχει απολέσει λογιστικά 8 δισ. ευρώ μέχρι και χθες από την κεφαλαιοποίηση και έχει διολισθήσει στα 67,09 δισ. έναντι 75,08 δισ. ευρώ της 10ης Ιανουαρίου. Στην τρίτη θέση της κεφαλαιοποίησης παρέμεινε η Coca-Cola με 7,35 δισ. ευρώ. Ακολούθησαν η Alpha Bank με 7,08 δισ. και ο ΟΤΕ με κεφαλαιοποίηση 5,02 δισ.

Η εικόνα του κ. Παραδιά

Μία απρόσμενη ερώτηση, η οποία αν μη τι άλλο αποδεικνύει τη διάθεση αυτοκριτικής της ηγεσίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), περιλάμβανε η έρευνα της Kapa Research για την αγορά ακινήτων. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τη γνώμη που έχουν για τον επικεφαλής της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτο Παραδιά. Τα αποτελέσματα μάλλον ως… ενθαρρυντικά κρίνονται, καθώς το 46,3% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει θετική άποψη. Αρνητική γνώμη έχει μόλις το 13,8% των ερωτηθέντων. Ενα επιπλέον 33,6% δήλωσε ότι δεν τον γνωρίζει. Επιπλέον, 62,9% δηλώνουν ότι έχουν θετική άποψη για τη δραστηριότητα της ΠΟΜΙΔΑ έναντι 23% των ερωτηθέντων, που έχουν αρνητική γνώμη.

Διηγηθείτε την εμπειρία σας στο discovergreece.com

Στην ενεργοποίηση του τουριστικού ιστοτόπου discovergreece.com προχώρησε η Marketing Greece. O ιστότοπος δημιουργήθηκε για την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Σε αυτή τη φάση η μη κερδοσκοπική εταιρεία επιχειρεί να «τρέξει» την καμπάνια «We Discover Greece». Στόχος είναι η προβολή της εκτός από την Ελλάδα σε Γερμανία, Ρωσία και Αγγλία. Ετσι, πέραν του υφιστάμενου υλικού που έχει ήδη συγκεντρωθεί, η εταιρεία ζητάει από το ελληνικό κοινό να δημιουργήσει αυθεντικό περιεχόμενο και να διαδώσει τις εμπειρίες του από τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο μέσω του ιστοτόπου.

3.435 φτωχοί «μαϊμού»  και στη γειτονική Ιταλία

Δεν έχει μόνο η Ζάκυνθος ψεύτικους τυφλούς, καθώς το είδος του ψεύτικου χρήζοντος βοηθείας ενδημεί και στη γειτονική Ιταλία. Οι ιταλικές Αρχές ανακάλυψαν 3.435 «ψεύτικους» φτωχούς, οι οποίοι δηλώνοντας ψευδή στοιχεία για τα μηδαμινά –υποτίθεται– εισοδήματά τους λάμβαναν επιδόματα ή δεν πλήρωναν καμία συμμετοχή για την αγορά φαρμάκων και καμία συνεισφορά για τις εξετάσεις τους στο εθνικό σύστημα υγείας της Ιταλίας. Ορισμένοι από αυτούς τους «φτωχούς–μαϊμού» μπορούσαν να παίρνουν δωρεάν βιβλία για τα παιδιά τους στα σχολεία ή να πληρώνουν μειωμένα δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια. Και σαν να μη φθάνουν αυτοί, περίπου 4.210 επιχειρηματίες στον τομέα της γεωργίας κατηγορούνται για απάτες εις βάρος του Δημοσίου. Οι επιτήδειοι είναι διαφόρων κατηγοριών, όπως, άλλωστε, και οι απάτες πάσης φύσης εις βάρος του ιταλικού κράτους και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, από τις οποίες αποταμιεύθηκαν παράνομα πέντε δισ. ευρώ στη διάρκεια του 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή