Γιατί χαμογελούσαν οι τροϊκανοί

Γιατί χαμογελούσαν οι τροϊκανοί

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με χαμόγελα αποχώρησαν οι επικεφαλής της τρόικας από το υπουργείο Οικονομικών, μετά την τελευταία τους συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι ίδιοι γνώριζαν ότι η συμφωνία με την κυβέρνηση σε μεγάλο βαθμό είχε κλείσει και είχε κλείσει με τις ελληνικές θέσεις να έχουν επικρατήσει των δικών τους, όπως έγινε γνωστό από το μεσημέρι της Τρίτης και μετά. Προσπαθώντας, λοιπόν, να ερμηνεύσει κανείς τη χαρά που πρόδιδαν τα χαμόγελά τους, παρά την υποχώρησή τους στις διαπραγματεύσεις, θα μπορούσε να δώσει δύο απαντήσεις. Πρώτον, ότι χαίρονταν γιατί επιτέλους θα επιστρέψουν στις βάσεις τους και στις οικογένειές τους ύστερα από την 7μηνη διαπραγμάτευση. Οπως είναι προγραμματισμένο, η τρόικα θα επιστρέψει από τα μέσα Ιουνίου και μετά. Η δεύτερη εκδοχή δεν είναι τόσο καλή. Θα μπορούσαν τα χαμόγελα να είχαν την έννοια ότι «τώρα υποχωρήσαμε, αλλά αυτό δεν θα ξαναγίνει»…

Bίοι αντίθετοι για τις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» και τη λιανεμπορική εταιρεία «Φωκάς», καθώς η πρώτη προχωράει σε συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της, ενώ η δεύτερη κηρύχθηκε σε πτώχευση. Η εισηγμένη «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» καλεί τους μετόχους στην ετήσια γενική συνέλευση στις 8 Απριλίου, όπου θα εγκρίνουν την υπογραφή της συμφωνίας εξυγίανσης του άρθρου 106β Ν. 3588/2007 και κατάθεσης αιτήσεως προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών περί άμεσης επικύρωσης και λήψης προληπτικών μέτρων. Αντίθετα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κήρυξε την εταιρεία «Φωκάς» σε διαδικασία πτώχευσης, αφού έκανε δεκτή την αίτηση βιοτεχνίας που διεκδικούσε 40.000 ευρώ από τη βορειοελλαδίτικη επιχείρηση.

Προσοχή, ψεύτικα μηνύματα ΟΤΕ

Κάποιος  προσπαθεί να «ψαρέψει» τα στοιχεία των πελατών (και όχι μόνον) του ΟΤΕ μέσω του Διαδικτύου. Συγκεκριμένα, πελάτες του Οργανισμού έχουν λάβει κακόβουλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) τα οποία εμφανίζουν τον ΟΤΕ ως αποστολέα. Το κακόβουλο μήνυμα «ενημερώνει» τους χρήστες ότι έχουν υπερβεί το όριο αποθήκευσης της ταχυδρομικής τους θυρίδας και τους προτρέπει να αναβαθμίσουν τον λογαριασμό τους συμπληρώνοντας μια φόρμα με τα προσωπικά τους στοιχεία. Ο ΟΤΕ συνιστά στο κοινό να αγνοήσει τα συγκεκριμένα ή άλλα παρεμφερή μηνύματα, καθώς δεν έχουν καμία σχέση με τις υπηρεσίες του. Επίσης, συνιστά στην περίπτωση που έχουν καταχωριστεί προσωπικά στοιχεία, οι χρήστες να τροποποιήσουν άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης.

Εντείνεται η προβολή της Ελλάδας στη Βρετανία

Eγκρίθηκε από τον ΕΟΤ το πρόγραμμα διαφημιστικής προβολής του ελληνικού τουρισμού στη Βρετανία για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Το κονδύλι που θα διατεθεί ξεπερνά τις 150.000 ευρώ. Τα 2/3 από το κονδύλι αυτό θα διατεθούν στο πλαίσιο συνδιαφήμισης με Βρετανούς tour operators και το 1/3 για τη προβολή του ελληνικού προορισμού σε βρετανικά περιοδικά. Η Βρετανία είναι η δεύτερη σημαντικότερη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό με βάση τις αφίξεις και τις ταξιδιωτικές εισπράξεις. Μέχρι στιγμής οι κρατήσεις εμφανίζουν αύξηση σε διψήφιο ποσοστό.

Η Finansbank σε ιδιόκτητο ουρανοξύστη αντί 303 εκατ.

Ουρανοξύστη 40 ορόφων στην Κωνσταντινούπολη απέκτησε η Finansbank, θυγατρική του ομίλου Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, το κτίριο αποκτήθηκε έναντι 303 εκατομμυρίων δολαρίων και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες συναλλαγές των τελευταίων ετών στο τουρκικό real estate. Σημειώνεται ότι η Finansbank αναζητούσε εδώ και αρκετό καιρό νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, προκειμένου να στεγάσει τα κεντρικά γραφεία της.

Ο ουρανοξύστης που απέκτησε η Finansbank είναι από τα πλέον γνωστά κτίρια της Κωνσταντινούπολης. Το κτίριο είναι γνωστό ως κρυστάλλινος πύργος, έχει ύψος 170 μέτρα και ωφέλιμο χώρο 60.000 τετραγωνικών, ενώ βρίσκεται στη συνοικία Levent. Πωλήθηκε από την Kory Property Investments, θυγατρική του ομίλου Soyak.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή