Οι δικαιούχοι τουριστικών προγραμμάτων του ΟΓΑ

Οι δικαιούχοι τουριστικών προγραμμάτων του ΟΓΑ

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διακοπές με χαμηλό κόστος θα έχουν οι 130.000 αγρότες που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας. Επίσης, 50.000 άτομα θα συμμετάσχουν φέτος στο εκδρομικό πρόγραμμα, ενώ 393.000 αγρότες θα λάβουν εισιτήρια θεάτρου και βιβλία. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στις δράσεις της Αγροτικής Εστίας καθορίζονται σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα και του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση. Για τη συμμετοχή στα νέα προγράμματα οι δικαιούχοι πρέπει να είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων ή ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να έχουν εξοφλήσει τις εισφορές τους κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης. Επίσης, μπορεί να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ ή να είναι κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.

Ως θετικό πιστωτικό γεγονός χαρακτήρισε τις αυξήσεις κεφαλαίου της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς ο οίκος αξιολογήσεων Moody’s. Σύμφωνα με τον οίκο, οι αυξήσεις αυτές είναι θετικό πιστωτικό γεγονός (credit positive) καθώς βοηθούν τις εν λόγω τράπεζες να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις επιπλέον κεφαλαιακές ανάγκες που προέκυψαν από το stress test της Τράπεζας της Ελλάδος. Επιπλέον, με τα νέα κεφάλαια οι δύο τράπεζες θα προχωρήσουν στην αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών, μειώνοντας τη συμμετοχή του Δημοσίου στο μετοχικό τους κεφάλαιο. Η μείωση του ποσοστού του ΤΧΣ στις δύο τράπεζες, σημειώνει η Moody’s, θα διευκολύνει την προσέλκυση νέων επενδυτών.

Τρεις επιλογές για τη Cyta Hellas

Την πώληση της Cyta Hellas προανήγγειλε ο νέος πρόεδρος της κυπριακής εταιρείας, Χρήστος Πατσαλίδης. Μιλώντας στην κυπριακή Βουλή, ο επικεφαλής της Cyta είπε ότι η εταιρεία του εξετάζει τρεις επιλογές για τη θυγατρική της, Cyta Hellas.«Είτε θα έχει αυτόνομη πορεία ή θα συγχωνευτεί με ανταγωνιστές της ή θα εξευρεθεί στρατηγικός επενδυτής», είπε, επισημαίνοντας πως «όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά». Σύμφωνα με τον κ. Πατσαλίδη, οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, και μόλις ο οργανισμός είναι κοντά στην απόφαση, θα ενημερωθεί η επιτροπή οικονομικών της κυπριακής Βουλής. Η Cyta Hellas είναι 100% θυγατρική της Cyta και είναι ζημιογόνος.

Εμπόδια ανταγωνισμού και δημοσιογραφικά δείπνα

Οι βραδινές επισκέψεις στην οδό Νίκης των συντακτών που καλύπτουν το υπουργείο Ανάπτυξης είναι πλέον συνηθισμένες, αφού παρακολουθούσαν τις πολύωρες διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Μόνο έκπληξη δεν προξένησε λοιπόν το γεγονός ότι την προηγούμενη Πέμπτη ο κ. Κ. Χατζηδάκης αποφάσισε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο το επίμαχο πολυνομοσχέδιο στις 8.30 μ.μ. Η συνέντευξη τελείωσε στις 10 και στο τραπέζι έπεσε η πρόταση για φιλικό δείπνο με τους δημοσιογράφους του ρεπορτάζ, προκειμένου να εξεταστούν τα εμπόδια ανταγωνισμού.

Θετική ρύθμιση για μεγάλους καταναλωτές φυσικού αερίου

Τη δυνατότητα σε μεγάλους καταναλωτές αερίου να διατηρήσουν την ιδιότητα του επιλέγοντος πελάτη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, ακόμη και εάν μειώσουν προσωρινά τις καταναλώσεις, διασφαλίζει το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή. Η ρύθμιση αποτέλεσε αίτημα ενεργοβόρων βιομηχανιών που ανήκαν στην κατηγορία των επιλεγόντων πελατών (κατανάλωση μέχρι 100.000 MWh), η οποία προμηθεύεται απευθείας αέριο από τη ΔΕΠΑ σε χαμηλότερη τιμή από αυτή των ΕΠΑ. Βιομηχανίες που η κατανάλωσή της μειώθηκε λόγω της ύφεσης ήταν υποχρεωμένες να προμηθεύονται αέριο μέσω των ΕΠΑ. Με τη νέα ρύθμιση για δύο χρόνια θα συνεχίσουν να προμηθεύονται αέριο απευθείας από τη ΔΕΠΑ, ευελπιστώντας ότι σε αυτό το διάστημα θα ανακάμψει η ζήτηση και η κατανάλωση αερίου θα επανέλθει στα επίπεδα των 100.000 MWh.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή