Η μισή σύνταξη του ΙΚΑ πριν από το Πάσχα

Η μισή σύνταξη του ΙΚΑ πριν από το Πάσχα

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απόφαση για τη χορήγηση προκαταβολής τμήματος της σύνταξης πριν από το Πάσχα αναμένεται να καταλήξει η διοίκηση του ΙΚΑ. Οριστική απόφαση πρόκειται να ληφθεί την προσεχή εβδομάδα, δίδοντας έναυσμα και σε άλλα Ταμεία να μιμηθούν το ΙΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, με την προκαταβολή, ενδεχομένως τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου, θα δοθεί η μισή σύνταξη ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί κανονικά στις 29 Απριλίου. Μάλιστα, το ΙΚΑ εξέτασε και το σενάριο να προκαταβληθεί ακόμη και το σύνολο της σύνταξης, αλλά τελικώς απορρίφθηκε.

Προβλέψεις εκτός πραγματικότητας

Εμβληματική επιχείρηση της κακοδαιμονίας που πλήττει την οικονομία του Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτηρίζει την Gazprom, τον ενεργειακό κολοσσό της Ρωσίας, το πρακτορείο Bloomberg. Οπως επισημαίνει, η Gazprom είναι η μοναδική ανάμεσα στις 5.000 μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου που έχει γνωρίσει τέτοια κατάρρευση της χρηματιστηριακής της αξίας. Η κεφαλαιοποίηση του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού έχει μειωθεί κατά 154 δισ. δολάρια μέσα στα τελευταία επτά χρόνια, από τον Απρίλιο του 2007. O τότε διευθύνων σύμβουλός της, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, έθετε στόχο τον τετραπλασιασμό της χρηματιστηριακής της αξίας στο ένα τρισ. δολάρια μέσα σε επτά έτη. Εχει πέσει έξω κατά 910 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με τον Σεργκέι Κουπριβάνοφ, εκπρόσωπο της Gazprom στη Μόσχα, η πρόβλεψη για κεφαλαιοποίηση ύψους ενός τρισ. δολαρίων «ήταν εκτός πραγματικότητας».

Τέλη κυκλοφορίας ανα μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο θα δώσει την ευχέρεια σε όσους έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους και επιθυμούν να πάρουν πισω τις πινακίδες, να πληρώσουν τέλη ανάλογα με τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους. Δηλαδή, κάποιος που θα πάρει τις πινακίδες τον Ιούνιο να πληρώσει μόνο το 50% των τελών κυκλοφορίας. Με τον τρόπο αυτό, υπολογίζουν στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα του Δημοσίου.

Η αποτυχία των διαγωνισμών πώλησης της ΕΒΖ αρχίζει να επιδρά αρνητικά στα αποτελέσματα της επιχείρησης, που έχει συσσωρεύσει ζημίες και λόγω πτώσης της παραγωγής. Προς το παρόν, ο ειδικός εκκαθαριστής της Αγροτικής Τράπεζας δεν έχει εκδηλώσει τις προθέσεις του, αφού έχει να διαχειριστεί και τις εκκαθαρίσεις 200 αγροτικών συνεταιρισμών.

Προσομοίωση αγοράς ομολόγων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει προσομοιώσει την επίδραση που θα έχει στον πληθωρισμό η αγορά περιουσιακών στοιχείων ύψους 1 τρισ. ευρώ τον χρόνο στο πλαίσιο της πολιτικής της ποσοτικής χαλάρωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Franfurter Allgemeine Zeitung. Το συμπέρασμα είναι ότι ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης θα ενισχυθεί κατά 0,2% με 0,8% ανάλογα με το μοντέλο που χρησιμοποιείται. Στόχος της αγοράς περιουσιακών στοιχείων από την ΕΚΤ είναι να ενισχυθεί ο πληθωρισμός, που τον Μάρτιο εκτιμάται ότι υποχώρησε στο 0,5%.

«Φωτογραφικός» διαγωνισμός για συσκευές κινητών τηλεφώνων

Ο διαγωνισμός για την ασύρματη νησίδα του Εθνικού Δικτύου «Συζευξις ΙΙ» λέγεται ότι «φωτογραφίζει» συγκεκριμένη εταιρεία, στις προδιαγραφές απόκτησης κινητών τηλεφώνων. Στον εν λόγω διαγωνισμό, προϋπολογισμού 38 εκατ. ευρώ, προβλέπεται και η αγορά 1.000 συσκευών κινητής τηλεφωνίας για τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης. Στις προδιαγραφές ορίζεται ότι οι συσκευές αυτές διαθέτουν αποκλειστικά οθόνη 4 ιντσών και όχι μεγαλύτερη ή ίση με 4 ίντσες. Συσκευές με οθόνη 4 ιντσών διαθέτει σήμερα μόνο μία εταιρεία κατασκευής συσκευών κινητής στον κόσμο. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και όχι από το ΕΣΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή