Ομορφες μαντινάδες στον Χ. Αλμούνια

Ομορφες μαντινάδες στον Χ. Αλμούνια

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκ Κρήτης ορμώμενος πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Δημήτρης Κυριτσάκης σπάνια ή μάλλον ποτέ δεν κρύβει την καταγωγή του. Στο γραφείο του έχει πάντα ένα μπουκάλι τσικουδιά και κρητικά παξιμάδια για να κερνά όσους τον επισκέπτονται. Την κρητική του καταγωγή δήλωσε και με το παραπάνω κατά τη χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο για την Ημέρα Ανταγωνισμού. Παρουσία πολλών ξένων και βεβαίως και του Ισπανού αντιπροέδρου της Κομισιόν κ. Χ. Αλμούνια, ο κ. Κυριτσάκης είπε δύο μαντινάδες: «χίλια καλώς ορίσατε, χίλια και δυο χιλιάδες, ως κάμπος με τα λούλουδα και με τις πρασινάδες» στην αρχή και «από μακριά μας ήρθατε και κάνατε και κόπο, μα ήρθατε και τιμήσατε τον εδικό μας τόπο». Αμφίβολο, πάντως, είναι εάν οι ξένοι προσκεκλημένοι κατάλαβαν την ομορφιά των δίστιχων ή αυτή χάθηκε στη μετάφραση.

Την εξαίρεση των επιχειρηματικών δανείων από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον Κώδικα Δεοντολογίας για τη διαχείριση των καθυστερούμενων δανείων, ζητούν οι τράπεζες. Ο Κώδικας έχει τεθεί προς διαβούλευση από την ΤτΕ και σύμφωνα με τις τράπεζες, οι τυποποιημένες διαδικασίες που προβλέπει καθιστούν δύσκολη την εφαρμογή του στην περίπτωση των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων. Βασικό επιχείρημα των τραπεζών είναι ότι στην περίπτωση της Ιρλανδίας, στο μοντέλο της οποίας βασίζεται και ο Ελληνικός Κώδικας, αφορούσε μόνο στεγαστικά δάνεια και όχι μεγάλα επιχειρηματικά, η διαχείριση των οποίων περνά σε αρκετές περιπτώσεις μέσα από διαδικασίες αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων.

Δωρεάν ρεύμα με κλήρωση

Δωρεάν ρεύμα σε 5 νοικοκυριά για ένα χρόνο υπόσχεται η ΕLPEDISON στο πλαίσιο προωθητικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου. Η εταιρεία θα βρίσκεται στο The Mall Athens και στο Golden Hall την Παρασκευή 11/4, το Σάββατο 12/4 και την Κυριακή 13/4 (τα καταστήματα θα είναι ανοικτά), σε ειδικό stand, καθώς και τη Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη, στις 15, 16 και 17 Απριλίου, αντίστοιχα. Οι επισκέπτες θα ενημερωθούν και για την εταιρεία και τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό, θα λάβουν ένα φυλλάδιο με τον «τυχερό κωδικό» και εφόσον γίνουν πελάτες της, υποβάλλοντας αίτηση από τις 11 Απριλίου έως και τις 30 Μαΐου, θα μπορούν να συμμετέχουν με αυτόν στην κλήρωση για τη δωρεάν ηλεκτροδότηση ενός έτους.

Σήμερα οι ρυθμίσεις για τα τυχερά παίγνια

Σε νέο νόμο, που θα καταθέσει σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών, θα επιχειρήσει να περάσει τις ρυθμίσεις σχετικά με την αγορά των τυχερών παιγνίων. Ο νέος νόμος αφορά θέματα πρόσβασης στην τραπεζική αγορά και προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας στις σχετικές κοινοτικές οδηγίες. Ο νόμος ωστόσο περιλαμβάνει σωρεία άλλων διατάξεων, μεταξύ των οποίων σειρά ρυθμίσεων για τον ΟΠΑΠ και την Επιτροπή Παιγνίων. Μεταξύ των ρυθμίσεων περιλαμβάνονται η αύξηση του αριθμού παιγνιομηχανών (VLTs) ανά τοποθεσία, η απόδοση του μονοπωλίου στο διαδικτυακό στοίχημα στον ΟΠΑΠ κ.ά.

Η Τράπεζα του Βατικανού θα συνεχίσει τη λειτουργία της

Ο Πάπας Φραγκίσκος επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα τη συνέχιση της λειτουργίας της Τράπεζας του Βατικανού, γνωστής ως Ινστιτούτο Θρησκευτικών Εργων (IOR), θέτοντας τέλος σε σχετικά σενάρια του τελευταίου έτους. Από τον Φεβρουάριο του 2013, επικεφαλής στην Τράπεζα του Βατικανού είχε διοριστεί ο Γερμανός δικηγόρος και μέλος του τάγματος της Μάλτας Ερνστ φον Φράιμπεργκ, αναλαμβάνοντας την εκκαθάριση και μεταρρύθμισή της. Εκτοτε, η IOR έχει επιβάλει αυστηρούς κανόνες κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και διεξάγει έρευνες γύρω από ύποπτες ενέργειες. Το τελευταίο σκάνδαλο αφορά τον καρδινάλιο Σκαράνο, πρώην επικεφαλής των λογιστικών υπηρεσιών του Βατικανού, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα παράνομης εισαγωγής εκατομμυρίων δολαρίων από την Ελβετία στην Ιταλία, εξυπηρετώντας μέλη κυκλώματος φοροαποφυγής. Το 1982, η Τράπεζα του Βατικανού βρέθηκε αναμεμειγμένη στο σκάνδαλο της πτώχευσης της Banco Ambrosiano, ο πρόεδρος της οποίας, Ρομπέρτο Κάλβι, βρέθηκε απαγχονισμένος κάτω από γέφυρα του Λονδίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή