«Κόλλησε» στην Ουκρανία αλλά μόνο για μία ημέρα

«Κόλλησε» στην Ουκρανία αλλά μόνο για μία ημέρα

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία στιγμή, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα Π. Τόμσεν αποσύρθηκε από το πρόγραμμα των ομιλητών του σημερινού συνεδρίου του Economist και αντικαταστάθηκε από τον κ. Ρίσι Γκογιάλ, που είναι υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου για την Ελλάδα. Στα πρώτα λεπτά που έγινε αντιληπτή η αλλαγή αυτή, ξεκίνησαν οι φήμες περί πιθανής αλλαγής του προγράμματος της τρόικας για την επίσκεψη που έχει προγραμματίσει στην Αθήνα και ξεκινάει την Πέμπτη ή και περί πιθανής «σύγκρουσης» της κυβέρνησης με τον «σκληρό» κ. Τόμσεν εξαιτίας των επίμονων απαιτήσεών του. Σενάρια που έχουν ακουστεί πολλές φορές, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί ποτέ. Για ακόμη μία φορά, η αλλαγή της τελευταίας στιγμής οφείλεται σε διαδικαστικό θέμα και συγκεκριμένα στο ότι ο κ. Τόμσεν «κόλλησε» στην Ουκρανία και τις εκεί διαπραγματεύσεις, αλλά θα είναι στην Αθήνα την Πέμπτη και το πρόγραμμα της τρόικας δεν αλλάζει.

Εύσημα από  Χατζηδάκη

«Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως στην Ιταλία και την Κύπρο, βοηθάει τους καταναλωτές και τον τουρισμό». «Θετικό ότι η κυβέρνηση προχωρά μια ακόμα μεταρρύθμιση του νόμου για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ (Κυριακές). Η Ελλάδα αλλάζει». Με αυτά τα δύο tweets θέλησε χθες το πρωί να δείξει την ικανοποίησή του για την υπουργική απόφαση του κ. Γ. Γιακουμάτου ο τέως υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης. Ισως να σκέφτηκε, μάλιστα, ότι τελικά κάνουν μεταρρυθμίσεις ακόμη και οι λεγόμενοι «λαϊκοί δεξιοί».

ΔΕΗ: θυγατρική στη Βουλγαρία

Στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας, με έδρα τη Σόφια στη Βουλγαρία, προχωρά η ΔΕΗ από κοινού με την ελβετική ALPIQ Group, στην οποία η Δημόσια Επιχείρηση κατέχει το 85% των μετοχών της, ενώ η ALPIQ το 15%. Σύμφωνα με χρηματιστηριακή ανακοίνωση, αντικείμενο της εταιρείας θα είναι η εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας. Το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 1,2 εκατ. βουλγαρικά λέβα (περίπου 614 χιλ. ευρώ). Η νέα θυγατρική βρίσκεται σε διαδικασία αίτησης προς αδειοδότηση από την αντίστοιχη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Βουλγαρίας. Η ίδρυση της θυγατρικής εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο στρατηγικής της εταιρείας για είσοδο σε νέες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η ποιότητα μόνο δεν είναι αρκετή

Υψηλότερο συνολικά βαθμό σε ποιότητα και γεύση έλαβε η τσιπούρα και το λαβράκι της Σελόντα συγκριτικά με την αντίστοιχη τούρκικη τσιπούρα και λαβράκι σε ανεξάρτητη αξιολόγηση που διενεργήθηκε στο Culinary Institute of America. Η είδηση περιλαμβάνεται σε ανακοίνωση της Σελόντα και σίγουρα είναι θετική. Δεν γίνεται όμως την ίδια ώρα να μη σκεφθείς ότι αν και η εταιρεία είχε ένα τόσο καλό προϊόν, που αποσπά διεθνείς διακρίσεις, έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας και σε λίγο καιρό θα περάσει στα χέρια των τραπεζών, έτσι ώστε να μην κλείσει. Δεν γίνεται να μη σκεφθείς ότι δεν έφταιγε το προϊόν για τα προβλήματα, αλλά οι λανθασμένοι χειρισμοί.

Η μάχη κατά της αισχροκέρδειας ξεκίνησε από τα περίπτερα

Ηταν να μην το πάρει απόφαση η πολιτεία να κυνηγήσει την αισχροκέρδεια. Χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτος υπέβαλε αίτημα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού να λάβει η αρχή ασφαλιστικά μέτρα κατά του περιπτερούχου της Ακρόπολης που πωλούσε εμφιαλωμένο νερό προς 3 ευρώ. Η Αρχή είναι υποχρεωμένη να εξετάσει εάν πιθανολογείται κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από τον περιπτερούχο και να λάβει ή όχι ασφαλιστικά μέτρα εντός 15 ημερών. Πότε λαμβάνονται ασφαλιστικά μέτρα; Οταν συντρέχει επείγουσα περίπτωση για την αποτροπή άμεσα επικείμενου κινδύνου ανεπανόρθωτης βλάβης στο δημόσιο συμφέρον. Αναμφίβολα κατακριτέα η πρακτική του περιπτερούχου και επιζήμια για τους καταναλωτές και τον τουρισμό. Πρώτον, γιατί οι υπηρεσίες δεν εντόπισαν την πρακτική αυτή νωρίτερα; Δεύτερον, μήπως κάποια νομοθετικά εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιούνται με μεγαλύτερη φειδώ;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή