Επιστρατεύοντας το χιούμορ

Επιστρατεύοντας το χιούμορ

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίεργα πρέπει να ένιωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελης κατά τη χθεσινή πρώτη του ομιλία από τη θέση του υπουργού. Στα μισά του δρόμου, ζήτησε ένα ποτήρι νερό για να μπορέσει να συνεχίσει και, με αρκετή δόση χιούμορ, ζήτησε συγγνώμη για τη διακοπή και ενημέρωσε τους σύνεδρους ότι «κοράκιασα». Γι’ αυτό ήπιε και δεύτερο ποτήρι νερό! Παραδέχτηκε, δε, ότι δεν έχει συνηθίσει να απευθύνεται σε κοινό από τη θέση του υπουργού και με συγκεκριμένο κείμενο, ζητώντας την κατανόηση των παρευρισκομένων. Πάντως, αν και «άπειρος» ως υπουργός, το χειρίστηκε με μεγάλη ευκολία το απρόοπτο περιστατικό που του έτυχε, προκαλώντας περισσότερο το γέλιο στο ακροατήριο παρά τη δυσαρέσκεια για τη διακοπή. Μακάρι να μπορεί να ξεγλιστρά από άβολες καταστάσεις με την ίδια ευκολία και κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Το Κουβέιτ καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τις λιγότερες (2) μερίδες επενδυτών για τις συναλλαγές του Ιουνίου. Ακολουθούν τα νησιά Μπαρμπάντος με 4 μερίδες επενδυτών, το Λιχτενστάιν με 12 μερίδες επενδυτών, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (14) και η Σιγκαπούρη (26). Αντίθετα, τις περισσότερες (6.079) μερίδες επενδυτών εμφάνισε η Κύπρος και ακολούθησαν η ΗΠΑ (2.161) και η Αγγλία (1.005). Οι συνολικές μερίδες επενδυτών στο χρηματιστήριο μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2014 διαμορφώθηκαν σε 1.819.635. Στην ελληνική επικράτεια οι μικρότερες μερίδες επενδυτών κατεγράφησαν στο Βόρειο Αιγαίο και τα Ιόνια Νησιά, ενώ οι περισσότερες σημειώθηκαν σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

ΟΤΕ: επαναγορά ομολόγων

Προχωρά στην ακύρωση μέρους των ομολόγων λήξης 2015 και 2016, όπως είχε υποσχεθεί, η διοίκηση του ΟΤΕ. Συγκεκριμένα, η θυγατρική εταιρεία OTE plc αποδέχτηκε συνολικά προσφορές επαναγοράς ύψους 305 εκατ. ευρώ για το ομόλογο λήξεως Φεβρουαρίου 2015, με τιμή επαναγοράς 103,721%, και 195 εκατ. ευρώ για το ομόλογο λήξεως Μαΐου 2016, με τιμή επαναγοράς 104,905%. Η επαναγορά των ομολόγων θα χρηματοδοτηθεί μέσω των κεφαλαίων που θα αντληθούν από τη νέα έκδοση ομολόγου της OTE plc, ύψους 700 εκατ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της επαναγοράς, η οποία αναμένεται να εκκαθαριστεί στις 11 Ιουλίου 2014, τα ονομαστικά ποσά των ομολόγων λήξεως Φεβρουαρίου 2015 και Μαΐου 2016 θα ανέρχονται πλέον σε 482,75 εκατ. ευρώ και 700 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Διαψεύσθηκαν οι προσδοκίες για τόνωση του τουρισμού

Αύξηση κατά 387% παρουσίασαν οι αναζητήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για ταξίδια στη Βραζιλία το διάστημα που διαρκεί το Μουντιάλ σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία που επεξεργάστηκε η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών Trivago. Για την περίοδο μετά το Μουντιάλ, η αύξηση των αναζητήσεων πέφτει στο 6%. Η εξέλιξη αυτή, σημειώνει ο διεθνής ιστότοπος, θέτει υπό αμφισβήτηση τις υψηλές προσδοκίες που είχαν αναπτυχθεί για σημαντικά οφέλη του βραζιλιάνικου τουρισμού από την προβολή που προσέφερε στη χώρα το Μουντιάλ.

Ανάδοχοι σε έργο στη Ρουμανία Romtelecom, Cosmote

Τα «αγροτικά» δίκτυα της Ρουμανίας θ’ αναπτύξουν οι θυγατρικές του ομίλου ΟΤΕ, Romtelecom και Cosmote. Οι δύο εταιρείες ανακηρύχθηκαν ανάδοχοι στο έργο για την ανάπτυξη του τηλεπικοινωνιακού δικτύου στις μη προνομιούχες περιοχές της Ρουμανίας, συνολικού ύψους 83 εκατ. ευρώ. Το δίκτυο που ονομάζεται Rο-Net αφορά τη σύμβαση παραχώρησης για τον σχεδιασμό και την κατασκευή τηλεπικοινωνιακών υποδομών σε εθνικό επίπεδο και συγκεκριμένα σε 35 αγροτικές και ορεινές περιοχές της χώρας. Οι ανάδοχοι του έργου θα αναλάβουν τη λειτουργία του δικτύου για περίοδο 18 ετών και θα έχουν τη δυνατότητα, μετά το τέλος της περιόδου παραχώρησης, να εξαγοράσουν το δίκτυο. Το δίκτυο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στην ανάπτυξή του έως το 2015. Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα ο ΟΤΕ διεκδικεί αντίστοιχο έργο ύψους 180 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή