Ανασφάλιστοι οι εργαζόμενοι όταν δεν πληρώνουν εισφορές οι εργοδότες

Ανασφάλιστοι οι εργαζόμενοι όταν δεν πληρώνουν εισφορές οι εργοδότες

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανασφάλιστοι θεωρούνται για το ΙΚΑ οι εργαζόμενοι των οποίων οι εργοδότες δεν έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, παρότι τις έχουν δηλώσει στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) που υποχρεούνται να υποβάλουν στο Ταμείο. Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια, όταν ασφαλισμένοι διαπίστωσαν ότι παρότι εργάζονται, και επομένως ασφαλίζονται κανονικά, δεν διαθέτουν «ασφαλιστική ικανότητα». Γιατί προέκυψε αυτό τώρα ενώ πάντα υπήρχαν επιχειρήσεις που δεν κατέβαλαν τις εισφορές τους; Διότι με διάταξη του υπ. Εργασίας προβλέπεται ότι η ασφαλιστική ικανότητα του εργαζόμενου ενημερώνεται μετά τον έλεγχο των δηλωθέντων με τα πραγματικά καταβληθέντα από τους εργοδότες ποσά.

Μόλις 13 εισηγμένες σε σύνολο 234 (ποσοστό 8,97%) εμφανίζουν χρηματιστηριακή αξία που υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ. Ηδη οι 13 εισηγμένες έχουν συνολική κεφαλαιοποίηση που φθάνει τα 57,251 δισ. έναντι 72,478 δισ. που ήταν η συνολική αξία της αγοράς στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Πέμπτης. Οι μοναδικές εταιρείες που ελέγχονται από το Δημόσιο και έχουν κεφαλαιοποίηση άνω του 1 δισ. ευρώ είναι η ΔΕΗ (2,431 δισ.) και η ΕΥΔΑΠ (1,005 δισ). Στην πρώτη θέση παραμένει η τράπεζα Πειραιώς (9,336 δισ.).

Δικτύωση 30.000 δημόσιων φορέων

Την προκήρυξη του έργου της ανάπτυξης των υποδομών που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου «Σύζευξις ΙΙ» δημοσιοποίησε χθες η Κοινωνία της Πληροφορίας. Πρόκειται για το έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και θα υλοποιήσει τις νέες τηλεπικοινωνιακές υποδομές του «Σύζευξις ΙΙ». Το νέο έργο έχει τίτλο «Σύζευξις ΙΙ – Υποδομές ασφάλειας, τηλεφωνίας, τηλεδιάσκεψης, καλωδίωσης» και έχει προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ. Επίσης προκηρύχθηκε το έργο «Σύζευξις ΙΙ – Κεντρικές Υπηρεσίες ISP και SLA», προϋπολογισμού 34,5 εκατ. ευρώ (οι προϋπολογισμοί συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ). Με τις προαναφερόμενες προκηρύξεις, ολοκληρώνεται η προκήρυξη του συνόλου του έργου του «Σύζευξις ΙΙ» που στόχο έχει να συνενώσει τηλεπικοινωνιακά περίπου 30.000 φορείς του Δημοσίου. Το έργο σχεδιάζεται από το 2010, αλλά μόνον φέτος κατάφερε η πολιτεία να το προκηρύξει. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ξεπερνά τα 650 εκατ. ευρώ.

Επανήλθε και επίσημα στη Eurobank ο κ. Θεόδωρος Καλαντώνης. Οπως ανακοινώθηκε από την τράπεζα ο κ. Καλαντώνης αναλαμβάνει από την Τετάρτη 16 Ιουλίου επικεφαλής του Retail Banking του ομίλου Eurobank. Ο κ. Καλαντώνης θα είναι επίσης μέλος της Διοικητικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας.

Στο σφυρί 5 ακίνητα στο εξωτερικό

Εκτιμητές για πέντε ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου που βρίσκονται στο εξωτερικό και προωθεί προς πώληση αναζητεί το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Τα ακίνητα βρίσκονται σε Ουάσιγκτον, Ν. Υόρκη, Πραιτώρια (Ν. Αφρική), Βελιγράδι και Λουμπλιάνα. Τα πιο σημαντικά είναι εκείνα της Ουάσιγκτον και της Ν. Υόρκης. Το πρώτο εκτείνεται σε περίπου 3.000 τ.μ. σε τέσσερις ορόφους. Το δεύτερο, έκτασης περίπου 3.500 τ.μ. βρίσκεται στο ανατολικό Μανχάταν. Για κάθε ακίνητο, το προσφερόμενο τίμημα για τους εκτιμητές, για την αποτίμηση της αξίας τους ανέρχεται σε 3.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Η αύξηση των τουριστών ενισχύει και τις εισπράξεις των μουσείων

Η αύξηση του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος ωθεί, παράλληλα, προς τα πάνω τον αριθμό των επισκεπτών αλλά και των εισπράξεων των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων της χώρας. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής οι συνολικές εισπράξεις για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου έφθασαν σε 3,07 εκατ. ευρώ από 2,75 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,7%. Επίσης, ο αριθμός των επισκεπτών στα μουσεία στο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 13% φθάνοντας σε 563.908 και στους αρχαιολογικούς χώρους κατά 24,6% φθάνοντας σε 649.658.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή