Και τρίτο πακέτο θα χρειαστεί η Ελλάδα, εκτιμούν οι αναλυτές

Και τρίτο πακέτο θα χρειαστεί η Ελλάδα, εκτιμούν οι αναλυτές

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι στους δέκα αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg εκτίμησαν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης από την Ευρωζώνη, καθώς η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ύστερα από τέσσερα χρόνια εξορίας δεν φαίνεται να τους πείθει ότι η χώρα μπορεί να αποφύγει ένα νέο πακέτο. Πάντως, στην κυβέρνηση επιμένουν ότι δεν θα απαιτηθεί νέα χρηματοδοτική στήριξη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η άποψη των αναλυτών δεν συμπίπτει πάντα με τις αποφάσεις των κρατών της Ευρωζώνης. Κάτι το οποίο έχει αποδειχτεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.

Κενή παραμένει η θέση του υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος από τις 20 Ιουνίου, οπότε και έληξε η θητεία της Ελ. Λουρή. Το Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ συνεδρίασε χθες, όμως, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου της Τράπεζας, το θέμα της πλήρωσης της θέσης του υποδιοικητή δεν συμπεριλήφθηκε τελικά στην ημερήσια διάταξη. Σύμφωνα με τη διαδικασία που ισχύει, η κυβέρνηση εισηγείται προς το Γενικό Συμβούλιο και εκείνο καλείται να εγκρίνει τη συγκεκριμένη πρόταση.

Αναζητώντας τα παράνομα τσιγάρα

Μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2014 θα πρέπει η ειδική επιτροπή που έχει συστήσει το υπουργείο Οικονομικών με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Μπάφα, καθηγητή του ΕΜΠ, να παρουσιάσει τις προδιαγραφές του διαγωνισμού για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των φορτίων τσιγάρων, προκειμένου να παταχθεί το λαθρεμπόριο.

Σαν λύση έχει προταθεί η προμήθεια ειδικών ταινιών ασφαλείας που μπαίνουν στα πακέτα των τσιγάρων, για να ιχνηλατούνται οι διαδρομές και να αποτραπούν οι «μαϊμού» εξαγωγές καπνικών προϊόντων που τελικώς «επιστρέφουν» παράνομα στη χώρα μας και διακινούνται αφορολόγητα σε λαϊκές αγορές και άλλα στέκια όπου ανθεί το παραεμπόριο. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι το κόστος του διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να στοιχίσει από 200.000 ευρώ μέχρι και 30 εκατ. ευρώ, ανάλογα με την εταιρεία που θα αναλάβει την προμήθεια αυτών των ηλεκτρονικών ταινιών.

Αποτιμητή για δεκατέσσερα ακίνητα αναζητά το ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για ακίνητα που σήμερα ρημάζουν και στόχος του Ταμείου είναι να καταστούν ξενοδοχεία μπουτίκ (boutique hotels). O διαγωνισμός προβλέπει αμοιβή 20.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και η υποβολή θα γίνει στις 31 Ιουλίου. Τα ακίνητα είναι αρχοντικά, παλαιά «Ξενία» και παλαιές επαύλεις.

Από κόσκινο 3.000 δημόσια ακίνητα

Tην επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει τελικά ο διαγωνισμός για την πλήρη καταγραφή και έλεγχο των 3.000 ακινήτων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. Το έργο στόχο έχει το νομικό και πολεοδομικό «ξεκαθάρισμα» των ακινήτων με στόχο να εισφερθούν στο TΑΙΠΕΔ για τις ανάγκες του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 6 εκατ. ευρώ, τα οποία θα μοιραστούν τρία σχήματα που θα αναλάβουν από περίπου 1.000 ακίνητα το καθένα. Επίσης θα προσληφθεί εταιρεία που κάνει τη διαχείριση του έργου των τριών εργολάβων.

Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα με εκπτώσεις, αλλά και απεργία

Και εκπτώσεις και ανοιχτά καταστήματα, αλλά και απεργία των εμποροϋπαλλήλων θα περιλαμβάνει η αυριανή ημέρα. Αύριο, πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, οι οποίες ολοκληρώνονται στις 30 Αυγούστου, όλα τα εμπορικά καταστήματα, σε όλη τη χώρα, επιτρέπεται να είναι ανοικτά, βάσει του νόμου 4177/2013. Ωστόσο, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, καθώς αντιτίθεται συνολικά στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Σε αντίθεση, πάντως, με την προηγούμενη Κυριακή, οι εμποροϋπάλληλοι αυτήν τη φορά δεν θα έχουν συμμάχους τους μικρομεσαίους εμπόρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή