Αυξάνονται οι συνδρομητές

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συνδρομητές της υπηρεσίας συνδρομητικής τηλεόρασης ΟΤΕ TV ξεπέρασαν τις 300.000. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, σε λιγότερο από 12 μήνες προστέθηκαν 100.000 νέοι συνδρομητές, ενώ τα στελέχη του οργανισμού αναφέρουν ότι η δυναμική πορεία θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

«Ο ΟΤΕ TV κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική του ανάπτυξη -απέναντι σ’ ένα δύσκολο περιβάλλον- προσελκύοντας πάνω από 100.000 νέους συνδρομητές», σχολίασε ο κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης, γενικός εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου ΟΤΕ. «Σήμερα», πρόσθεσε, «τα τηλεοπτικά πακέτα του ΟΤΕ TV είναι διαθέσιμα σε περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά, που απολαμβάνουν ποιοτική συνδρομητική τηλεόραση στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Η δυναμική αυτή πορεία αναμένεται να συνεχιστεί τονώνοντας τη συνδρομητική τηλεόραση, που στη χώρα μας έχει ακόμα σημαντικά περιθώρια ανόδου».

Την προκήρυξη εκατό θέσεων για την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών ανακοίνωσε το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Το σημαντικό στο πρόγραμμα είναι ότι οι φοιτητές που θα επιλεγούν θα έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται παράλληλα στην Εθνική Τράπεζα, αποκτώντας έτσι πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία. Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών, η ΕΤΕ θα προσλάβει τους υποτρόφους του προγράμματος με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, για δύο έτη. Οι υποτροφίες που θα χορηγηθούν αφορούν: Τραπεζική Διοικητική και Χρηματοοικονομικά, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικές Σπουδές και Θετικές Επιστήμες.

Προσφορά της τελευταίας στιγμής

Ο Παύλος, υιός του τέως βασιλέως της χώρας Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, συμμετέχει στην επενδυτική εταιρεία Global Family Partners, που εμφανίσθηκε χθες αιφνιδίως στην Κολοκοτρώνη 1. Πρόκειται για την εταιρεία που υπέβαλε, χωρίς να συμμετέχει, προσφορά στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την άδεια του αμοιβαίου ιπποδρομιακό στοίχηματος. O Παύλος θεωρείται συμμέτοχος στη συγκέντρωση και διαχείριση των κεφαλαίων της GFP. Mάλιστα αναφέρεται ότι ο ίδιος έχει συντελέσει ώστε η GFP να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ. Η εταιρεία έχει έδρα το Λονδίνο και διαχειρίζεται κεφάλαια πλουσίων.

Ζωντανεύει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις μαρίνες

Η απλοποίηση των διαδικασιών σε ό,τι αφορά τις αδειοδοτήσεις στον χώρο των μαρινών που έφεραν θεσμικές παρεμβάσεις των υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας ζωντανεύει το ενδιαφέρον για επενδύσεις και σε αυτόν τον τουριστικό τομέα. Οι επιχειρηματικές κινήσεις τα τελευταία χρόνια για την ανάληψη του μάνατζμεντ ή τη συμμετοχή σε σχήματα που ελέγχουν ελληνικές μαρίνες εκδηλωνόταν κυρίως από τουρκικές εταιρείες. Τώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για επενδύσεις στον χώρο των μαρινών και από ελληνικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ναυτιλίας.

Ξύπνησαν οι φόβοι

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Αν και η αύξηση δεν ήταν δραματική -για παράδειγμα, στα πενταετή ομόλογα από το 4,1% ανήλθε στο 4,2%- αναλυτές της αγοράς απέδιδαν την εξέλιξη αυτή σε δύο παράγοντες.

Πρώτον, στις εξελίξεις με την Αργεντινή και την αθέτηση των υποχρεώσεων της. Μπορεί η Ελλάδα να μη βρίσκεται στην ίδια κατάσταση, αλλά παραμένει μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας παγκοσμίως. Οπότε, η αρνητική είδηση της Αργεντινής επηρέασε ελαφρώς τους επενδυτές.

Δεύτερον, στο ότι η αγορά κρατά «μικρό καλάθι» για τις σημερινές ανακοινώσεις του οίκου αξιολόγησης Μoody’s. Οπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, δεν αναμένεται κάποια εντυπωσιακή κίνηση, παρά το γεγονός ότι αντικειμενικά ο οίκος βαθμολογεί με πολύ χαμηλό βαθμό την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή