Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος γενικός γραμματέας του υπ. Οικονομικών

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος γενικός γραμματέας του υπ. Οικονομικών

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και επισήμως ανέλαβε τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών ο κ. Τάσος Αναστασάτος (φωτ.), σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ενημερωνόταν ατύπως από την απελθούσα κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Μέχρι πρότινος ήταν ανώτερος οικονομολόγος της Eurobank και στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελη, ενώ έχει διατελέσει οικονομολόγος της Τραπέζης της Ελλάδος, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Loughborough και επισκέπτης μέλος ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ξεκίνησε από τον ΕΟΤ η διαδικασία χορήγησης Ειδικών Σημάτων Λειτουργίας σε Χιονοδρομικά Κέντρα της χώρας που εξασφαλίζουν τους σχετικούς όρους και προϋποθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες Ειδικό Σήμα δόθηκε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βοράς – Καϊμακτσαλάν που διαχειρίζεται η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου. Σημειώνεται ότι τη διαχείριση του Κέντρου ανέλαβε το καλοκαίρι του 2013 η Εταιρεία και το λειτούργησε φέτος μετά από δύο χρόνια που παρέμενε κλειστό.

Θετικές εικόνες για την Ελλάδα από το CNN

Μία άλλη τουριστική Ελλάδα η οποία πέραν του μοντέλου Ηλιος – Θάλασσα αναπτύσσει ειδικές μορφές τουρισμού παρουσιάζει σε εκτενές ρεπορτάζ του το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο CNN. Από τις οδομαχίες και την εποχή της μακράς ύφεσης η Ελλάδα περνάει σε μία περίοδο που ο τουρισμός μπορεί να γυρίσει το νόμισμα υπέρ της σημειώνει το CNN.

Ενα από τα παραδείγματα που αναφέρονται είναι αυτό του πολυτελούς ξενοδοχείου Lindian Village στη Ρόδο το οποίο αντί να εγκλωβίσει τους επισκέπτες εντός της μονάδας σχεδίασε εκδρομές ψαρέματος με παραδοσιακό καΐκι, γευσιγνωσίας κρασιών στους γύρω αμπελώνες, θεραπείες ομορφιάς με φυσικά προϊόντα κ.ά. Με αφορμή τα εν λόγω προγράμματα η διευθύνουσα σύμβουλος του ξενοδοχείου κ. Μαρίζα Σβυριάδη δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο CNN ότι «η κρίση μας ανάγκασε να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και να γίνουμε δημιουργικοί».

To επόμενο ραντεβού των εισηγμένων με τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια είναι στο Λονδίνο το τριήμερο 17-19 Σεπτεμβρίου 2014. Το διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθεί το 9ο road show (οδοιπορικό παρουσιάσεων) για τις εισηγμένες της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Μέχρι σήμερα δεν έχει γνωστοποιήσει το Χ.Α. τη λίστα των εταιρειών που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Εντονη αντίδραση από το ΤΑΙΠΕΔ

Αβάσιμα στοιχεία και αυθαίρετους ισχυρισμούς εμπεριέχει το βιβλίο με τίτλο «ΤΑΙΠΕΔ – Οργανο Εκποίησης της Περιουσίας και Κατάργησης της Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδας» που εξέδωσε το Ιδρυμα Μαραγκοπούλου. Αυτό αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Οπως λέει «η συγκεκριμένη έκδοση, υπερβαίνει τα όρια της κριτικής και σε καμιά περίπτωση δεν συμβάλλει στην ορθή ενημέρωση του ευρύτερου κοινού, αλλά αντιθέτως δημιουργεί σύγχυση και παραπληροφόρηση για τη λειτουργία και τον ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς στηρίζεται σε αβάσιμα στοιχεία και αυθαίρετους ισχυρισμούς».

Κάποιοι θέλουν να συνεχισθεί το κρατικοδίαιτο μοντέλο

Τη συνέχιση του μοντέλου των κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων και των ποσοστώσεων φαίνεται ότι επιθυμούν κάποιοι. Σε ανακοίνωση σχολιασμού του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) υποστηρίζει ότι το νέο προτεινόμενο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις διευρύνει την πολυπλοκότητα σε βάρος των μικρομεσαίων. Η ίδια δε προτείνει μέρος των δημοσίων συμβάσεων να αποδίδονται ως ποσόστωση σε μικρές τοπικές επιχειρήσεις. Το νέο πλαίσιο πάντως αντικαθιστά 400 διαφορετικά νομοθετήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή