Εκτός γραφείου η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων ή απλώς διακοπές;

Εκτός γραφείου η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων ή απλώς διακοπές;

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναζητείται η νέα γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου (φωτογραφία). Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ημέρα που έγινε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων δεν βρίσκεται στο γραφείο της. Οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι, εν μέσω κρίσης με τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων, η γενική γραμματέας αποφάσισε να κάνει διακοπές. Από το γραφείο της, πάντως, αναφέρουν απλώς ότι είναι εκτός γραφείου. Το περίεργο είναι ότι 10 ημέρες πριν από την ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων στέλεχος της υπηρεσίας ενημέρωσε την κυρία Σαββαΐδου ότι προκύπτουν τεράστιες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων. Μάλιστα, είχαν εκτυπωθεί ορισμένα εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία καταδείκνυαν το μέγεθος των επιβαρύνσεων. Ωστόσο, τα εκκαθαριστικά αναρτήθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα ξαφνιάζοντας τους ιδιοκτήτες ακινήτων για μία ακόμη φορά, όπως συμβαίνει άλλωστε τα τελευταία χρόνια.

Ολοένα και περισσότερα επενδυτικά σχέδια βιομηχανιών τροφίμων παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα ότι υπάγονται στις ευεργετικές διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου. Πρόσφατες αποφάσεις αφορούν επενδύσεις σε νέες μονάδες της «Δωδώνης», της «Γιώτης», της «Elbisco» για την ενίσχυση της δυναμικότητάς τους και την επέκταση σε νέα προϊόντα. Η εξέλιξη αυτή μόνο θετική μπορεί να χαρακτηρισθεί. Οι επενδύσεις παραγωγικών βιομηχανιών δημιουργούν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Διότι τα τελευταία χρόνια είχαμε κουραστεί να βλέπουμε να επιδοτούνται από τον αναπτυξιακό νόμο μόνο εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών.

Η επόμενη έκδοση

Μπορεί η συζήτηση για το χρέος να ανοίξει επισήμως το φθινόπωρο, ωστόσο οι προεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Από τις μέχρι τώρα ανεπίσημες συζητήσεις προκύπτει ότι γενικά η πρόταση για μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση του χρέους είναι η πιο πιθανή. Ομως, η ελληνική πρόταση για μετατροπή του κυμαινόμενου επιτοκίου σε σταθερό βρίσκει μεγάλη αντίσταση από την Ευρωζώνη και συγκεκριμένα από τον Μηχανισμό Στήριξης. Στη συζήτηση μπαίνει και το χρηματοδοτικό κενό και οι τρόποι κάλυψής του. Μεταξύ αυτών υπάρχει η δυνατότητα νέας έκδοσης ομολόγων, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, αναμένεται μετά τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Με το βλέμμα στην Κίνα

Στην αγορά της Κίνας στρέφει την προσοχή του ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού για την προσέλκυση επισκεπτών. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να τρέξει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και προβολής για τον ελληνικό προορισμό στην Κίνα σε συνεργασία με το τοπικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Shanghai Worker’s International Travel Service. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει σε 18.000 ευρώ. Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως και τον Σεπτέμβριο. Την πιστοποίηση καλής εκτέλεσής του θα κάνει το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Κίνα.

Στο 43,9% η συμμετοχή ξένων επενδυτών στο Χ.Α.

Ο Ιούλιος ήταν ο 21ος συνεχόμενος μήνας που οι εισροές κεφαλαίων από ξένους επενδυτές στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά υπερέβησαν τις εκροές. Τον Ιούλιο 2014 οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εισροές 54,61 εκατ. ευρώ. Οι Ελληνες επενδυτές εμφανίζονται πωλητές, με εκροές κεφαλαίων ύψους 45,59 εκατ. ευρώ. Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της ελληνικής αγοράς ανέρχεται σε 60,4% έναντι 60,6% στο τέλος του προηγούμενου μήνα, καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 0,3%. Ωστόσο, συνυπολογίζοντας τη συμμετοχή του ΤΧΣ (18.161,16 εκατ. ευρώ ή 27,3%) στη συνολική κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου, η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ανέρχεται σε 43,9%, καταγράφοντας αύξηση 0,9% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή