Νέα έκδοση τρίμηνων εντόκων ομολόγων την Τρίτη

Νέα έκδοση τρίμηνων εντόκων ομολόγων την Τρίτη

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διενέργεια δημοπρασίας τρίμηνων εντόκων γραμματίων (λήξεως 14 Νοεμβρίου 2014), ύψους 1 δισ. ευρώ, την Τρίτη 12 Αυγούστου 2014, εξήγγειλε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, (ΟΔΔΗΧ).

Παράλληλα με τη δημοπρασία, το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες αποταμιευτές) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους με αφορολόγητη απόδοση, υπό την προϋπόθεση ότι θα διακρατηθούν μέχρι τη λήξη τους και θα αποκτηθούν μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε τράπεζα ή χρηματιστηριακή εταιρεία για ποσά έως 15.000 ευρώ ή χωρίς όριο μέχρι τις 25 Αυγούστου 2014.

Υπουργική απόφαση, με την οποία το ελληνικό Δημόσιο αποδέχεται τη δωρεά των ελληνικών ομολόγων που απέκτησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Greece Debt Free» και προχωρά στην ακύρωσή τους, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας. Πρόκειται για τη διαγραφή δημοσίου χρέους ονομαστικής αξίας 230 χιλ. ευρώ. Συνολικά, η διαγραφή χρέους, προσθέτοντας και αντίστοιχη της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, ανέρχεται στα 2,3 εκατ. ευρώ.

Οι φόροι εξοντώνουν την κτηματαγορά

Εξοντώνει την αγορά ακινήτων η υπερφορολόγηση, εκτιμά η Alpha Bank. «Η συνεχιζόμενη διπλή και υπέρμετρα υψηλή φορολογία των ακινήτων συμβάλλει ουσιαστικά στον εκμηδενισμό της δραστηριότητας στην αγορά ακινήτων. Χωρίς, δε, την επανεκκίνηση της λειτουργίας της αγοράς ακινήτων, τα έσοδα που έχουν βεβαιωθεί από τον ΦΑΠ 2014 έχουν προφανώς υπερεκτιμηθεί. Η μείωση του φόρου επί των συναλλαγών ακινήτων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά η ευνοϊκή της επίπτωση στην αγορά ακινήτων εξακολουθεί να φαλκιδεύεται από τη διπλή φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας που υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ», εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας. Σύμφωνα πάντα με την Alpha Bank, «η πιο αρνητική επίπτωση, ωστόσο, θα είναι η περαιτέρω φαλκίδευση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Ο «δαίμων» χτύπησε σε χθεσινό δημοσίευμα σχετικά με τα αποτελέσματα του ΟΤΕ και έφαγε ένα «δεν». Ετσι, ενώ η διοίκηση του ΟΤΕ χθες δήλωσε ότι «δεν έχει κάτι νεότερο να ανακοινώσει σε σχέση με την πρόταση που υπέβαλε για την εξαγορά της Nova», στο σχετικό δημοσίευμα αναφερόταν ότι «έχει κάτι να ανακοινώσει…», το οποίο είναι και λάθος.

Πρωτογενές έλλειμμα επιχειρηματικών ιδεών

Ελαμψαν διά της απουσίας τους οι ελληνικές επιχειρηματικές ιδέες στο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στόχο έχει να υποστηρίζει καινοτόμες μικρές επιχειρήσεις να προωθήσουν τις ιδέες τους στην αγορά. Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 3 δισ. ευρώ και προβλέπει επιχορήγηση 50.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση. Μεταξύ των 155 προτάσεων που επελέγησαν περιλαμβάνονται 39 από την Ισπανία, 20 από την Ιταλία, 26 από το Ηνωμένο Βασίλειο, 2 από την Τουρκία και μία ακόμη από τη Βουλγαρία. Τη σχετική είδηση ανέδειξε στο Twitter ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Το AIDAdiva «πιάνει» Σαντορίνη αντί Ισραήλ

Συνεχίζονται οι αφίξεις του κρουαζιερόπλοιου AIDAdiva στη Σαντορίνη, η οποία αντικατέστησε από τα μέσα Ιουλίου ως ενδιάμεσος προορισμός στα δρομολόγιά του το λιμάνι Aσντοντ του Ισραήλ. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία Aida Cruises πήρε την εν λόγω απόφαση να αποσύρει το κρουαζιερόπλοιο από το Ισραήλ στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για το πλήρωμα και τους επιβάτες εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή. Το κρουαζιερόπλοιο αφίχθη ξανά την περασμένη Τρίτη στη Σαντορίνη, ενώ η επόμενη άφιξή του στο νησί είναι προγραμματισμένη για τις 19 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή