Φορτωμένο πρόγραμμα και επαφές στη Γερμανία

Φορτωμένο πρόγραμμα και επαφές στη Γερμανία

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόγραμμα φέτος φαίνεται ότι δεν περιλαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές για τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Ο κ. Νίκος Δένδιας θα μεταβεί την ερχόμενη Δευτέρα 18 Αυγούστου στο Βερολίνο όπου θα παραμείνει έως την Τετάρτη 20 Αυγούστου, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και επί τάπητος αναμένεται να τεθούν όλα τα κρίσιμα θέματα για την οικονομία και την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Υψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να είναι τα ζητήματα του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, στο οποίο ήδη η Γερμανία συμμετέχει μέσω της επενδυτικής τράπεζας KfW, καθώς και η διερεύνηση περαιτέρω της ενίσχυσης της παρουσίας των γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

«Ενδιαφέρουσες επενδυτικές ευκαιρίες» στις τράπεζες της ευρωπεριφέρειας βλέπει η Citibank σε έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες και στην οποία δίνει σύσταση αγοράς σε δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Πρόκειται για την Εθνική, την οποία αναβαθμίζει σε «buy», καθώς, όπως επισημαίνει, φαίνεται ελκυστική σε σχέση με τις ανταγωνίστριες, θεωρώντας ότι θα δείξει σχετική ανθεκτικότητα στην αξιολόγηση του ενεργητικού της από την ΕΚΤ. Τη σύσταση «buy» διατήρησε επίσης για την Τράπεζα Πειραιώς, μειώνοντας την τιμή-στόχο στο 1,55 ευρώ από τα 2 ευρώ, ενώ για την Alpha Bank διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο στα 0,65 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση «neutral».

Αποζημίωση στην Creta Farm

Στα 9,15 εκατ. ευρώ ανήλθε η συνολική αποζημίωση για την Creta Farm στο Ρέθυμνο, ύστερα και από την ολοκλήρωση της διαδικασίας διακανονισμού της ασφαλιστικής αποζημίωσης. Αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14 Μαρτίου σε αποθηκευτικούς χώρους του συγκροτήματος της εταιρείας στην Κρήτη, η οποία στη συνέχεια και λόγω του μεγάλου πυροθερμικού φορτίου εντός της αποθήκης πήρε διαστάσεις πλήττοντας και διπλανό κτίριο της επιχείρησης. Η αποζημίωση κατεβλήθη από το συνασφαλιστικό σχήμα απαρτιζόμενο από τις εταιρείες Groupama, Εθνική, Ευρώπη Α.Ε.Γ.Α., Generali και Αγροτική Ασφαλιστική.

Συνταγματική προστασία για τις επενδύσεις

Γίνεται όλο και πιο επιτακτικό το αίτημα της συνταγματικής προστασίας των επενδύσεων από επιχειρηματικούς κύκλους τουριστικών επιχειρηματιών. Θεωρούν ότι έτσι θα μπει τέλος σε μια σειρά εξωγενών ζητημάτων που προκύπτουν κατά τη διαδικασία ωρίμανσης των επενδύσεων και ναρκοθετούν την υλοποίησή τους. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ετοιμάζει μελέτη σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες για την κατάθεση προτάσεων στη κατεύθυνση της συνταγματικής προστασίας των επενδύσεων.

Ενδιαφέρον για τον ελληνικό αιγιαλό και στο… Χόλιγουντ

Διαβεβαιώσεις ότι θα προστατευθεί ο ελληνικός αιγιαλός έδωσε ο κ. Γκ. Χαρδούβελης στη Φιλίδα Λόιντ, σκηνοθέτιδα της ταινίας «Mamma Mia». Σε απαντητική επιστολή του ο υπουργός μιλάει με κολακευτικά λόγια για την ταινία, σημειώνοντας ότι «η ταινία σας ανέδειξε τα ελληνικά νησιά με εξαιρετική δεξιότητα, αισθαντικότητα και χιούμορ σε ένα παγκόσμιο κοινό. Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιήσουμε τον αιγιαλό μας. Η σχετική πρόβλεψη στον νόμο που μόλις πρόσφατα ψηφίσθηκε από την ελληνική Βουλή περιορίζεται στην επιτάχυνση του προσδιορισμού του ελληνικού αιγιαλού». Και καταλήγει: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας, για την Ελλάδα και το περιβάλλον της, ενδιαφέρον το οποίο μου είναι βεβαίως καλοδεχούμενο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή