Νέοι προϊστάμενοι σε υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ

Νέοι προϊστάμενοι σε υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τοποθέτηση πέντε νέων προϊσταμένων προχώρησαν ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

• Ο κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος αναλαμβάνει προϊστάμενος στη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρωπίνου Δυναμικού.

• Ο κ. Ιωάννης Μπάκας αναλαμβάνει τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης.

• Ο κ. Νικόλαος Βλάχος τοποθετήθηκε προϊστάμενος στη Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους.

• Η κ. Ειρήνη Γιαλούρη ορίστηκε προϊσταμένη στη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

• Ο κ. Γεώργιος Κωστολιάς αναλαμβάνει προϊστάμενος Διεύθυνσης στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής.

Toν Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και θα γνωστοποιηθούν οι κυρώσεις για τα κρούσματα υποτιμητικής κερδοσκοπίας που είχαν παρατηρηθεί στη διαπραγμάτευση των νέων μετοχών των τραπεζών (Εθνική και Eurobank) τον περασμένο Ιούνιο. Η εποπτική αρχή έχει εξετάσει όλες τις συναλλαγές και όπου διαπιστώθηκε πιθανότητα παραβίασης του κανονισμού (naked short selling) θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των ερευνών, ζητήθηκε και η συνδρομή από ξένες εποπτικές αρχές εκτός της Ε.Ε., γιατί οι ύποπτες συναλλαγές δεν περιορίζονται εντός ελληνικών συνόρων.

Κόντρα Λιβύης – Goldman Sachs

Η Goldman Sachs και το ταμείο κρατικών επενδύσεων (sovereign wealth fund) της Λιβύης θα αντιπαρατεθούν σε δικαστήριο του Λονδίνου σχετικά με την κατηγορία ότι η επενδυτική τράπεζα της Wall Street εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη του πελάτη και ενθάρρυνε το SWF να επενδύσει πάνω από 1 δισ. δολ. σε επενδύσεις που κατέληξαν άχρηστες. Το κρατικό ταμείο της Λιβύης, Libyan Investment Authority (LIA), τον Ιανουάριο έκανε την προσφυγή για το ζήτημα και η Goldman κατέθεσε αίτηση για περιληπτική απόφαση, δηλαδή αίτηση για να αποφασίσει εξωδικαστικά για την αποζημίωση, αλλά πρόσφατα απέσυρε το αίτημα και η υπόθεση έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Επέκταση στα Βαλκάνια λόγω χαμηλής φορολογίας

Eνα από τα βασικά κίνητρα των επενδύσεων ελληνικών επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες αποτελούν οι χαμηλοί συντελεστές φορολογίας που ισχύουν για τις εταιρείες. Ο συντελεστής φορολογίας για τις επιχειρήσεις στη Βουλγαρία είναι 10% και στην Κύπρο ο αντίστοιχος συντελεστής 12,5%. Επίσης, στη Ρουμανία η φορολογία για τις επιχειρήσεις είναι 16% και στην Τουρκία 20%. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις δείχνουν να επανακάμπτουν στα Bαλκάνια.Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων είναι 26%.

Συνεχίζεται η μείωση των ακάλυπτων επιταγών

Στα 251 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου τα «φέσια» από επιταγές και συναλλαγματικές. Σύμφωνα με στοιχεία της «Τειρεσίας», οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν στα 198,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές έφτασαν τα 52,83 εκατ. ευρώ. Σε ετήσια βάση οι ακάλυπτες επιταγές κατέγραψαν υποχώρηση 48,82% έναντι του Ιουλίου του 2013, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές εμφανίζονται μειωμένες κατά 21,26% έναντι του αντίστοιχου μήνα του προηγούμενου έτους. Σε ό,τι αφορά την εικόνα του περασμένου Ιουλίου, οι απλήρωτες επιταγές και οι συναλλαγματικές ενισχύθηκαν οριακά (κατά 0,14%) και ανήλθαν στα 25,9 δισ. ευρώ. Αναλυτικότερα, οι ακάλυπτες επιταγές διαμορφώθηκαν στο ποσό των 18,5 εκατ.. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 5,44% έναντι του Ιουνίου. Αντίθετα, αύξηση 17,7% εμφάνισαν οι απλήρωτες συναλλαγματικές και από 6,2 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο ανήλθαν στα 7,3 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή